Son dakika: 19 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 19 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 19 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika: 19 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı
GİRİŞ 19.07.2021 20:50 GÜNCELLEME 19.07.2021 20:50
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 226 bin 513 Kovid-19 testi yapıldı, 7 bin 667 kişinin testi pozitif çıktı, 50 kişi hayatını kaybetti.

Günün tablosuna ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Vaka sayıları geçen haftaya kıyasla yaklaşık %30 oranında artış gösterdi. Bayram telaşı ve neşesi içinde tedbirleri hafife almayın. Kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durun. Bayrama gölge düşürecek tedbirsizliklerde bulunmayın.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 19 Temmuz'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 7 bin 667 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 50 oldu. Bir günde toplam 226 bin 513 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 4 bin 152 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 62,85 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 33,87 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplam 63 milyon 680 bin 206'a yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Muğla, son sırada Bitlis var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 84,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Tekirdağ takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 34,9 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Bitlis’i ise sırasıyla Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Gümüşhane takip etti.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Vaka sayıları geçen haftaya kıyasla yaklaşık yüzde 30 oranında artış gösterdi. Bayram telaşı ve neşesi içinde tedbirleri hafife almayın. Kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durun. Bayrama gölge düşürecek tedbirsizliklerde bulunmayın” dedi.

YORUMLAR 74
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    aşılar arttı vakalar arttı mutant varyant delta delta plus..
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    1 Eylül'den sonra aşı 25 TL olsun. Aşı olmayanlar avmlere alınmasın.
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    1 Eylül'den itibaren aşı 25 TL olsun. Aşı olmayanlar avm vs yerlere alınmasın.
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    bayram sonu 4. dalga 50-60.000 leri görürüz mahalesef. iş çığrından çıktı
    Cevapla
  • Byd 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olan da olmayan da sonucuna katlanacak, bauyram sürecine dikkat edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!