LGS 2. tercihler ne zaman başlayacak? MEB 2020-2021 yerleştirme takvimi!

Milli Eğitim Bakanlığı 6 Haziran'da gerçekleştirilen LGS birinci yerleştirme sonuçlarını duyurdu. Sonuçlar meb.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulanacak. Tercihleri doğrultusunda yerleşemeyen adaylar ikinci tercih dönemini beklemeye başladı. Peki LGS 2. tercihler ne zaman, nasıl yapılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2020-2021 2. tercih tarihleri...

LGS 2. tercihler ne zaman başlayacak? MEB 2020-2021 yerleştirme takvimi!
LGS 2. tercihler ne zaman başlayacak? MEB 2020-2021 yerleştirme takvimi!
GİRİŞ 26.07.2021 14:30 GÜNCELLEME 26.07.2021 14:30

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında yerleştirme işlemleri için takvimi yayınladı. Tercihleri doğrultusunda yerleşemeyen adaylar 1. nakil ve 2. nakil tercih tarihlerini gündemine aldı. MEB tarafından açıklanan verilere göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 93'ü tercih yaptıkları okullara yerleşti. Sınav puanıyla öğrenci kabul eden okulların yüzde 95'i oldu. 2021 LGS sonuçlarının ilan edilmesiyle gözler ek tercihlerin ne zaman ve nasıl yapılacağına çevrildi. LGS 2. tercihleri ilk tercihlerde olduğu gibi e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Peki 2. LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte MEB 2021 LGS tercih takvimi...

LGS 2. Tercihler Ne Zaman Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı LGS yerleştirme takvimine göre 26 Temmuz yani bugün yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi başlayacak. Tercihler 30 Ağustos'a kadar devam ederken 1. nakil tercih sonuçları 2 Ağustos tarihinde ilan edilecek.

1. Nakil tercih sonuçlarında yerleşemeyen adaylar yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularını 2-6 Ağustos tarihleri arasında yapacak. Yerleştirmeye Esas 2. nakil tercih sonuçları 9 Ağustos tarihinde ilan edilecek.

LGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

LGS tercihleri ilk tercihlerde olduğu gibi e-Okul VBS üzerinden alınacak. T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle sisteme giriş yapan veliler veya öğrenciler boş kalan kontenjanlara göre LGS puanıyla veya yerel yerleştirme ile tercih yapabilecek. 

Hiçbir Liseye Yerleşemeyen Adaylar İçin Tercihler 9 Ağustos'ta!

9-13 Ağustos boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak.20 Ağustos İl/İlçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlar yerleştirmeleri tamamlayacak. 23-27 Ağustos yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.31 Ağustos Yatılılık yerleştirme sonuçlarının ilanı ve e-Pansiyon üzerindeki kayıtlar sisteme işlenecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...