Şehit Ömer Halisdemir'e hakaret eden İYİ Partili Sarıtaşlı: Kim olduğunu bilmiyordum

15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir için 'Asıl darbecinin Ömer Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz değil mi?' ifadeleri sonrası gözaltına alınan İYİ Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı'nın ilk ifadesi ortaya çıktı.

Şehit Ömer Halisdemir'e hakaret eden İYİ Partili Sarıtaşlı: Kim olduğunu bilmiyordum
Şehit Ömer Halisdemir'e hakaret eden İYİ Partili Sarıtaşlı: Kim olduğunu bilmiyordum
GİRİŞ 26.07.2021 10:27 GÜNCELLEME 26.07.2021 11:44
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı Songül Sarıtaşlı'nın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı büyük tepki topladı. Songül Sarıtaşlı, yaptığı paylaşımda "Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Ömer Halisdemir olduğunu da biliyorsunuz değil mi?" yazdı.

İYİ Partili isimden skandal 'Ömer Halisdemir' paylaşımı! Tepki yağdıİYİ Partili isimden skandal 'Ömer Halisdemir' paylaşımı! Tepki yağdı

"ÖMER HALİSDEMİR'İ TANIMAM"

Tepkiler sonrası gözaltına alınan ve pişman olduğunu belirten Sarıtaşlı ilk ifadesinde, Semih Terzi'yi de Halis Demir'i de tanımam. Yaptığımdan pişman olup tweeti sildim. 24 yıldır aktif siyaset yapıyorum, ilk kez böyle bir hata yaptım" sözlerine yer verdi.

KESİN İHRAÇ TALEBİ İLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Sarıtaşlı attığı tweet sonrasında yoğun tepki aldı ve bunun üzerine önce Twitter üzerindeki şahsi hesabından söz konusu paylaşımı sildi. Sarıtaşlı kısa süre sonra da sosyal medya hesabını kapattı. İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ise yaptığı paylaşımda, "İYİ Parti Tokat İl Başkanlığı, şehit Ömer Halisdemir hakkında yanlış beyanda bulunan il yöneticisini "kesin ihraç talebi ile" disipline sevk etti. Gereği yapılmış" dedi.

GÖZALTINA ALINDI

Uğur Songül Sarıtaşlı paylaşımının ardından Tokat'ta Türk Ceza Kanunu'nun 215'nci maddesine göre suçu ve suçluyu övme suçundan gözaltına alındı. Sarıtaşlı Tokat Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi. Sabah'ın haberine göre ulaştığı ifadede Sarıtaşlı 2015 yılında Twittter hesabını kendisinin açtığını, @aslanamca2021 rumuzlu hesabın twitine karşılık verdiği belirterek paylaşımı da kendisinin yaptığını söyledi.

TOKAT CUMHURIYET BAŞSAVCILIĞI: SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açılamada şu ifadelere yer verildi: Tokat ilinde şüpheli U.S.S.'nin 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan olaylara ilişkin bazı yorum ve paylaşımları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca suçu ve suçluyu övme suçundan derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda şüphelinin ifadesi alınmış olup soruşturma devam etmektedir.

"YAZDIKLARIMDAN DOLAYI PİŞMANLIK YAŞADIM"

Sarıtaşlı "2016 yılında darbe girişimi olduğundan beri yazılı ve görsel medyayı yakından takip ederek darbeyle ilgili her türlü haberi okudum. Bir sürü bilgi kirliliği olduğunu gördüğümden dolayı "Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Halis Demir olduğunu biliyorsunuz dimi" şeklindeki yorumu yaptım. Semih Terzi isimli şahsı da tanımam Halis Demir isimli şahsı da tanımam. Yaptığım yorumdan dolayı pişmanlık duyup önce yapmış olduğum twit paylaşımımı sildim. Daha sonrada hesabımı kapattım. 24 yıldır aktif olarak siyaset yapıyorum, ilk defa böyle bir hata yaptım" dedi.Sarıtaşlı'nın polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

15 TEMMUZ DERNEĞİ'NDEN KINAMA

15 Temmuz Derneği sosyal medyadan sert tepki göstererek "FETÖ'cü Semih Terzi’ye sahip çıkarken, Ömer Halisdemir’i darbeci ilan eden İYİ Parti Tokat İl Başkan Yardımcısı Uğur Songül Sarıtaşlı’yı şiddetle kınıyoruz!" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 115
  • Türk Aşığı 1 yıl önce Şikayet Et
    Serbest kalması sinirimi bozdu mühebbet hapis cezası verin ua
    Cevapla
  • turkiyem 2 yıl önce Şikayet Et
    Tanimiyonda isimlerini nerden biliyon Allah senin ....
    Cevapla
  • sade 2 yıl önce Şikayet Et
    24 yıldır kimliği gizleyerek buralara kadar geldim. tüh bu sefer olmadı ifşa oldum :)
    Cevapla
  • Yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Erzurum'da şöyle derler: "Seni Ömer Halisdemir'in dırnağına gurban olasan."
    Cevapla
  • Rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef bu tür acubeler 15 temmuz hain darbe girişimi karşısında duran asil milleti , şehitleri ve gazileri itibarsızlaştırmanın peşindeler. Hiç kimse onun "bilmiyordum "yalanına inanmamıştır. Kimki 15 temmuz a kılıf buluyorsa ya hain der yada müslüman türk değildir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri