Başörtülü kadına saldıran kişiler hakkında yeni gelişme!

İzmir'de trafikte tartıştıkları 23 yaşındaki genç kızı darbettiği, başörtüsünü açmaya çalıştığı ve hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan minibüs şoförü tutuklandı, eşi ise ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı.

Başörtülü kadına saldıran kişiler hakkında yeni gelişme!
Başörtülü kadına saldıran kişiler hakkında yeni gelişme!
GİRİŞ 26.07.2021 22:31 GÜNCELLEME 27.07.2021 01:50
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 22 Temmuz'da R.Y'nin şikayetçi olduğu minibüs şoförü R.E. ile eşi Y.E'nin yeniden gözaltına alındığı aktarıldı.

Açıklamada, şüpheliler hakkında, trafikte tartıştıkları R.Y'nin başörtülü olmasını kastederek hakaret ve tehdit içeren söylemlerde bulundukları, başörtüsünü açmaya çalıştıkları ve R.Y'yi darbettikleri iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

R.Y'nin iddialarını destekler nitelikte tanık beyanı ile güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıktığı kaydedilen açıklamada, "Şüpheliler, cebir ve tehdit kullanmak suretiyle üzerlerine atılı inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme suçundan yakalanarak gözaltına alınmışlardır." ifadelerine yer verildi.

Adliyeye sevk edilen minübüs şoförü tutuklandı, eşine ev hapsi verildi

Emniyette işlemleri tamamlanan minibüs şoförü R.E. ile eşi Y.E. daha sonra adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğince R.E. tutuklandı, eşi Y.E. ise ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir'de yaşayan R.Y, Karabağlar ilçesinde 22 Temmuz'da bir minibüs şoförü ve eşi tarafından darbedildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. R.Y, geri manevra yapan minibüsün altında kalma tehlikesi atlattığını ve sonrasında şoförle tartıştığını, yolun karşısına geçtikten sonra takip edildiğini belirtmişti. Genç kız, başörtüsü dolayısıyla hakaret edildiğini ve başörtüsünün açılarak darbedildiğini anlatmıştı. Olay sonrası R.Y'nin şikayetçi olduğu minibüs şoförü ve eşi gözaltına alınmış, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. Tanık beyanlarının R.Y'yi destekler nitelikte olması ve güvenlik kamera görüntülerinin ortaya çıkması üzerine R.E. ile Y.E. 25 Temmuz'da yeniden gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • devletçi 2 yıl önce Şikayet Et
    kim olduklarını ifşa edin de herkes tanısın bilsin
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    bune lan. ne biçim bir ceza bu. cezayı verende başörtüsüne karşı galiba.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür vakalarda çok ağır cezalar verilmeli örnek teşkil etmesi için başörtüsü ve islam düşmanı kafataslarında beyin yerine dışkı dolu kafalılardan bıktık artık
    Cevapla
  • halil 2 yıl önce Şikayet Et
    bir kişi hangi inançta olursa olsun bununla ötelenmemeli. öteleme yapanlara en ağır ceza verilmeli ki kimse cüret etmemeli böyle şeylere
    Cevapla
  • Kütahya'lı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu iyi haberdi,belasını bulur içeride inşaallah
    Cevapla
  • AnotherMurat 2 yıl önce Şikayet Et
    Her duyduğuna inanan sonra da bununla fitne çıkaran bir toplum olduk. Sadece iddia var gördünüz mü? Bu arada dindar bir insanım. Sadece sağ duyulu olun diye yazıyorum. Bahsi geçen konu doğru yada yanlış bilinmiyor.
    Cevapla
  • sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kız durup dururken keyfine mi bana saldırdılar dedi . Bahse konu olan olay doğru veya yanlış bilinmiyorsa yorumunu da ona göre yap. Millete akıl verirken tarafgir davranıp olay olmamış gibi yorum yapma...
    Cevapla
  • aga 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberin tamamını okusaydınız anlardınız. Tanık beyanları ve kamera görüntüleri mağduru destekler nitelikte diyor haberde...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak