YÖK Atlas tercih robotu! 2021 Üniversite taban puanı, kontenjanı ve başarı sıralaması sorgulama!

YÖK Atlas tercih robotu, üniversite tercihi yapmaya hazırlanan adayların yardımına yetişiyor. Son üç yılın taban puanları, kontenjanları, başarı sıralamaları tercih robotu ile görüntülenebiliyor. Bunun yanı sıra ön lisans, lisans bölümlerine kayıt yaptıranların eğitim durumları, başarı istatistikleri, ülke genelinde üniversitenin tercih oranları gibi rakamlar öğrenilebiliyor. ÖSYM tarafından YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihlerinde alınacak. Peki YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?

YÖK Atlas tercih robotu! 2021 Üniversite taban puanı, kontenjanı ve başarı sıralaması sorgulama!
YÖK Atlas tercih robotu! 2021 Üniversite taban puanı, kontenjanı ve başarı sıralaması sorgulama!
GİRİŞ 30.07.2021 09:48 GÜNCELLEME 30.07.2021 09:48

YKS sınav sonuçlarının duyurulması ile öğrencilerde tercih telaşı başladı. 5 Ağustos'a kadar yerleşebilecekleri üniversiteleri araştıran lise mezunları bu süreçte YÖK Atlas Tercih Robotundan yararlanmayı düşünüyor. Yükseköğretim Kurulu tarafından geliştirilen program ile tercih sihirbazı, meslek atlası, net sihirbazı, tercih listesi gibi bölümler öğrencilere üniversiteler hakkında verileri gösteriyor. Önceki yılların sıralaması, kontenjanları ve taban puanları tercih sihirbazı ile listeli bir şekilde görüntülenebiliyor. YKS sınav sonuçlarının belli olmasının ardından YÖK Atlas Tercih Robotu güncellendi. Bölümler ve puanların yanı sıra üniversite adı girilerek tercih sihirbazı ile araştırma yapılabiliyor. Peki 2021 YÖK Atlas tercih robotu nedir, nasıl kullanılır? İşte Tercih sihirbazı kullanma kılavuzu...

YÖK Atlas Tercih Robotu Nedir?

YÖK tarafından uygulamaya konulan tercih sihirbazı ile öğrenciler 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin son 4 yıla ait taban puanlarını, kontenjanlarını, başarı sıralamalarını görüntülenmesine olanak sağlıyor.  YÖK Atlas Tercih robotu, Tercih döneminde öğrencilerin kaynak olarak kullanacağı güvenilir bir kaynaktır. Üniversitelerin hangi puan türüyle alım yaptığı, öğrenci nüfusunun kaç olduğu, eğitim kadrosundaki görevli sayısı gibi bilgiler buradan edinilebilir.

2021 YÖK Atlas Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?

YÖK Atlas tercih robotuna buradan giriş yapan üniversite öğrencisi adayları hemen yukarıda bulunan menüde " Üniversitelerimiz, Program Atlası, Tercih Sihirbazı, Mezun Başarı Atlası, Net Sihirbazı, Meslek Atlası ve Tercih Listesi gibi bölümlerle karşılaşıyor. 

"Üniversitelerimiz" bölümünde öğrenciler yerleşmek istedikleri üniversitelerin adını aratarak Yükseköğretim Kurumunun spor tesisleri, spor takımları, öğrenci toplulukları, yurt kapasiteleri, laboratuvarları, kampüsün büyüklüğü, eğitim verilen ön lisans ve lisans bölümlerini, öğrenci sayıları gibi üniversitelere ait bilgileri görüntüleyebiliyor.

"Program Atlası" bölümünde merak edilen üniversitenin adı girilerek bu üniversitede yer alan bölümlere ait detaylı bilgilere ulaşılabilir. Örneğin Sakarya Üniversitesi, Alman Dili ve Edebiyat bölümünün hangi puan türüyle öğrenci kabul ettiği, akademik kadrosu, cinsiyet dağılımı, yerleşen adayların geldikleri iller, taban puan ve başarı sıralaması, yerleşen adayların mezun oldukları liseler gibi bilgiler görüntülenebilir.

"Tercih Sihirbazı" bölümünde ön lisans ve lisans bölümlerinin sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil  puan türlerine göre alım yapılan üniversiteler görüntülenebiliyor. Üniversitelerin öğretim süresi, şehir, üniversite türü, ücret/burs, öğretim türü, 2018-2019-2020-2021 kontenjanları doluluk oranları ve taban puanları yüksekten düşüğe sıralanıyor.

"Net Sihirbazı" bölümünde ön lisans ve lisans bölümlerinin adları yer alırken bu programa en son yerleşen kişinin TYT, AYT, derslerinden yaptıkları netleri görüntülenebiliyor.

İşte YÖK Atlas Tercih Robotu İle Yapabileceğiniz İşlemler!

YÖK ATLAS tercih robotu ile üniversitelere yerleşene öğrenci sayısı, yerleşme koşulları, değişim programları ile gelen-giden öğrenci sayısı, yatay geçiş ile gelen öğrenci sayısı, yerleşenlerin YKS puanları, ülke genelinde tercih edilme istatistikleri, yerleşen okul birincileri, yerleşenlerin mezun olduğu liseler ve eğitim durumları gibi bilgiler öğrenilebilir.

YÖK Atlas Sanal Fuarları 3-6 Ağustos'ta Yapılacak!

YÖK Atlas Sanal Fuarları ile öğrenciler tercih etmek istedikleri üniversiteleri ve bölümleri sanal olarak ziyaret edebilecek. Sanal Fuar ile öğrenciler bu okulda eğitim veren akademisyenlerle bölüm hakkında sohbet etme imkanı bulurken sanal fuarlara öğrenciler kayıt yaptırarak katılabilecek. Sanal Fuarlar 3-6 Ağustos tarihleri arasında saat 08.00 ile 20.00 saatleri arasında yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...