Cihat Yaycı'dan yangınlara ilişkin bomba açıklama: Devlet Yunan-PKK terörüyle karşı karşıya

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Anadolu'nun pek çok şehrinde çıkan orman yangınlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yangınların rastlantı veya ihmal sonucu çıkmadığını dile getiren Yaycı, "Burada bir kasıt var. Devlet ciddi bir Yunan-PKK terörüyle karşı karşıyadır." şeklinde konuştu.

GİRİŞ 29.07.2021 19:04 GÜNCELLEME 29.07.2021 20:11
Bu Habere 203 Yorum Yapılmış

Türkiye, yurdun farklı bölgelerinde çıkan yangınlarla boğuşuyor. Peş peşe başlayan bu yangınların sabotaj sonucu olup olmadığı araştırılırken, TVNET canlı yayınına konuk olan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'YUNAN-PKK TERÖRÜYLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Yangının çıktığı yerlerin ülkenin en verimli toprakları olduğunu kaydeden Yaycı, "Bu bölgelerdeki yangın rastlantı sonucu veya herhangi bir ihmal ile çıkmış değil, burada kasıt var. Devlet ciddi bir Yunan-PKK terörüyle karşı karşıyadır." ifadelerini kullandı.


 

TERÖRİSTLER YUNANİSTAN'DAKİ KAMPLARDA EĞİTİM GÖRÜYOR

SETA'nın raporuna göre, orman sabotajlarının yaşandığı ilk dönemlerde Yunanistan’daki kamplarda hem ideolojik olarak hem de patlayıcı gibi teknik konularda eğitim gören teröristler, Türkiye’de özellikle turistik bölgelerde orman yangınları çıkarmıştır. 1994’ten itibaren Türkiye’nin özellikle turistik bölgelerinde PKK’nın yangın çıkardığı medyada kendisine genişçe yer buldu.

Yalnızca 1995’in ilk yarısında 950 hektar ormanlık alanın PKK tarafından yakılması sonucu hedef alınan şehirlerde birer kriz komitesi oluşturuldu ve orman giriş-çıkışları kontrol altına alındı. 90’lı yıllarda PKK çoğunlukla Ege ve Akdeniz’de orman sabotajlarına devam etti. Terör örgütü 1997’de bir gecede Antalya’da 650 hektar ormanlık alanı ve 200 hektar bahçeyi yaktı, eş zamanlı olarak Manavgat ve Belek’te de sabotaj girişiminde bulundu. Bu yangınlarda maalesef iki kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 203
  • TUR 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten bu yangınların açık bişekilde terörist eylemi olduğu belli ama bu yanlarına kalırmı kalmaz er geç bunun bedeli fazlasıyla çıkar televizyonlarından izleye dursunlar bakalım...
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki Yunan tohumu chpkkfetöip ler peki?
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan yanginin arkasinda ise yunanistan da yanmali madem savas acamiyoruz ayni sekilde karsilik yangina yanginla teröre terörle uluslar arasi hukuk bm terörü destekleyen ülkeleri taniyor nato taniyor sesi cikmiyor o zaman sende yapacan madem dünyada hukuk yok devletler terörü destekliyor sende yapacan aynisini fazlasini degil tüm kutsal kitapta yazar göze göz dise dis barbar ülkeler bu dilden anlar onlar acimadan yakiyorsa sende avimadan yakacan hukuk diye insan hakki diye bu dünyada bir sey kalmamis
    Cevapla
  • Uygurlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz hain değiliz. Onlar yanlış yapıyorsa biz yapmayız. Ormanlar sadece yaşanılan ülke için değil tüm dünya için önemli. Yangın çıkartmakla insana değil ağaca ve oradaki hayvanlara zarar veririz. Öfkeyle kalkıp zararla oturmayalım.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Halısın paşam şer ittifakının 2 önemli üyesini saygın gereği yazmamamışsın 1.kılıçtaroğlu 2.si Meral Akşener millet olarak arık papucumuzu sağlam giy3lim artık iktidarın Amerika'nın eline geçmesi için bu namusuzlar herşeyi yapabilirler artı bi uyanalom ayrışmayı bırakalım ülkenin en büyük düşmanı bizzat Meral a ki şenerdir
    Cevapla
  • Mahmud 2 yıl önce Şikayet Et
    Düşman Kıbrıs'ın intikamını alıyor.Allah bildiği gibi yapsın hainlere destek verenleri .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...