Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yangın yerleri afet bölgesi ilan edildi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye'de orman yangınlarından etkilenen alanların "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.

GİRİŞ 31.07.2021 10:46 GÜNCELLEME 31.07.2021 12:43
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye'de orman yangınlarından etkilenen alanların "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini açıkladı.

Türkiye'ye geldiler: Canımızla, kanımızla her zaman yanınızdayızTürkiye'ye geldiler: Canımızla, kanımızla her zaman yanınızdayız

Orman yangınlarıyla ilgili Bakan Pakdemirli'den son dakika açıklamasıOrman yangınlarıyla ilgili Bakan Pakdemirli'den son dakika açıklaması

Erdoğan, "Milletimizin yaralarını sarmak, zararını karşılamak, imkanlarını öncekinden de iyi hale getirmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN AFET BÖLGESİNE GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarının en yoğun yaşandığı Manavgat ve Marmaris'te incelemelerde bulunacak, yetkililerden son gelişmelere dair bilgi alacak.

Orman yangınlarıyla mücadelede 45 helikopter, 6 uçak, binlerce araç kullanılıyor. Söndürme çalışmalarına 7 bine yakın personel katılıyor. 

30 İLDE ORMANA GİRİŞ YASAĞI

Yangınlar nedeniyle İstanbul dahil 30 ilde ormanlara giriş yasaklandı. Kararın uygulandığı iller şöyle: 

İzmir, Aydın, Kocaeli, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Gaziantep, Hatay, Niğde, Yalova, Bursa, İstanbul, Çankırı, Kastamonu, Kırklareli, Gümüşhane, Antalya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Batman, Mersin, Samsun, Karabük, Karaman, Kayseri, Edirne, Kırıkkale, Yozgat, Ordu, Kilis.

Aladağ'daki orman yangınına havadan ve karadan yapılan müdahale böyle görüntülendi!

'THK UÇAKLARI BEKLETİLİYOR' YALANI ÇÜRÜDÜ

Orman yangınları sonrası 'THK uçakları bekletiliyor' iddiaları yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. THK'nın elindeki bozulmuş uçaklar parça temini için kullanılıyor. 

Bazı uçaklar da motorundaki sorun nedeniyle kullanılamıyor.

İşte THK'nın yangın söndürme uçakları ile ilgili gerçekler! Algı operasyonu çöktüİşte THK'nın yangın söndürme uçakları ile ilgili gerçekler! Algı operasyonu çöktü

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 17
  • TOPRAK 2 yıl önce Şikayet Et
    En hızlı büyüyen ağaç, olarak bilinen Paulownia Ağacı, kaliteli ve sert kereste elde etmeye olanak sağlayan, yapraklarını hayvan yemi ya da yeşil gübre olarak kullanabileceğiniz, toprak verimliliğini artırabilecek ve dikildiği alanlarda tarım yapılmasına olanak sağlayacak bir ağaçtır. Ayrıca bu ağacın hava kirliliğini önlediğini ve iklim üzerinde yumuşatıcı bir etkiye sahip olduğunu da söyleyebiliriz.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yangınlar için Yunanistan'a ve terör örgütüne ağır bir ders yangınlar devam ederken verilmelidir.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    turizm cilerde yapar....3 milyar dolar gelir elde ettik turziden diyenelr. en iyi hasılat 300 milyon dolardır.oda bi senede değil.30 milyon dolar kaldıra biliyorsan yine iyi.ajantalar başka yerler bulur.bu yanğınların sebebi, bu olabilir. devleti gsm yi hortumlama amaçlıda olur.güya bu oteller favbrikaydı.bunlar bizimde gsm de hortumlamaya başladılar.laik atatürkcü dolandırıcılardır.onların mhp chp hdp yapılanmaları vardır.esrar erın alkol sahti içki inşaat baronluğu pavyon otel..depremlerde çöken ve yanan aileler.ne analrlar ormandan sonuçta gsm hortumlıyacakalr...
    Cevapla
  • ben 2 yıl önce Şikayet Et
    çözüm basit aslında. çam sevdasından vaz geçilmeli. karadenizin çoğu gürgen ormanı. karadeniz bölgesinde sadece çam olan yerlerde yangın çıkar. en büyük yeşillik orada ama en az orman yangını da orada. gürgen ormanına benzin döksen yine yakamazsın. fidanı da bol. ama eminim yanan yerlere yine çam dikecekler. 40 yıl sonra yine yanacak. gürgen ormanı toprağı da çok iyi korur. yoksa karadenizde yapısı itibariyle devamlı heyelan olması lazım. sadece orman sökülüp çay dikilen yerlerde heyelan oluyor. gürgen ormanı havayı hem daha iyi temizler hem de büyük serinlik sağlar. çözüm gürgen ama uygulayacaklarını da sanmıyorum. bizde her zaman değişiklikler zor olur. sabit fikirliyiz.
    Cevapla
  • Hayt 2 yıl önce Şikayet Et
    Adanayida ekleyin lutfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber