2. nakil başvuruları için LGS boş kontenjanlar belli oluyor! MEB lise taban puanları 2021!

LGS boş kontenjanlar ve lise taban puanları 2. nakil başvuruları öncesinde ortaöğretime yeni başlayacak öğrenciler ve aileleri tarafından araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı 26-30 Ağustos tarihleri arasında yapılan LGS 1. nakil sonuçlarını açıkladı. Yerleşemeyen adaylar için 2. nakil başvuruları bugün başlayacak. İşte LGS boş kontenjanlar ve lise taban puanları 2021!

2. nakil başvuruları için LGS boş kontenjanlar belli oluyor! MEB lise taban puanları 2021!
2. nakil başvuruları için LGS boş kontenjanlar belli oluyor! MEB lise taban puanları 2021!
GİRİŞ 02.08.2021 10:15 GÜNCELLEME 02.08.2021 10:16

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretime yani liseye yeni başlayacak öğrencilerin açıkta kalmaması için 2. nakil başvurularını alacak. Nakil başvurusu yapmaya hazırlanan adaylar LGS taban puanları ve boş kontenjanları merak ediyor. LGS nakil başvuruları e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. LGS. 2 nakil başvuru sonuçlarının duyurulması ile hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca başvurular alınacak. MEB LGS 2. nakil başvuru tarihlerini daha önce ilan ettiği takvim ile duyurdu. Peki LGS 2. nakil başvuruları ne zaman yapılacak? İşte LGS boş kontenjanlar ve lise taban puanları!

LGS Boş Kontenjanlar ve Lise Taban Puanları!

Milli Eğitim Bakanlığı LGS 1. nakil başvuru sonuçlarını bugün sabah erken saatlerde açıkladı. Başvuru sonuçlarının açıklanması ile LGS boş kontenjanları belli oldu. Yerleşemeyen adaylar için LGS boş kontenjanları ilan edilecek ve adaylar bunları dikkate alarak 2. nakil başvurusu yapacak.

LGS Boş Kontenjanları ve Lise Taban Puanları Öğrenme!

LGS 2. Nakil Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı nakil takvimine göre LGS. 2.nakil başvuruları 2-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. MEB LGS tercihleri e-Okul VBS üzerinden alınacak. 2. nakil başvuru sonuçları 9 Ağustos tarihinde açıklanacak. İşte MEB 2021 LGS yerleştirme takvimi;

09-13 Ağustos 2021 Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşmeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının alınması,

20 Ağustos 2021 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmelerinin Tamamlanması,

23-27 Ağustos 2021 Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması

31 Ağustos 2021 Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e-Pansiyon Üzerinden Kayıtların Sisteme İşlenmesi 

06 Eylül 2021 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı