DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 Dikey Geçiş sınav sonuçlarını erken açıklar mı?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? Ön lisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen binlerce üniversite mezunu 11 Temmuz'da gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavına katıldı. Sınavın üzerinden 3 hafta geçmesiyle gözler ÖSYM'ye çevrilmiş durumda. Üniversite sınavı sonuçlarının erken açıklanmasıyla adaylar DGS sonuçları erken mi açıklanacak? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte 2021 DGS sonuç tarihi...

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 Dikey Geçiş sınav sonuçlarını erken açıklar mı?
DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 Dikey Geçiş sınav sonuçlarını erken açıklar mı?
GİRİŞ 04.08.2021 09:39 GÜNCELLEME 04.08.2021 09:39

DGS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Eğitimlerini bir üst kademeye taşımak isteyen meslek yüksekokulu ve açıköğretim fakültesi mezunları DGS sınav sonuçları için araştırma yapıyor. Geçiş yapmayı hedefledikleri üniversitelerin taban puanlarını öğrenen adaylar kendi puanlarını sonuç sayfasında öğrenerek tercih listesi oluşturmaya başlayacak. YKS sınav sonuçlarının belirlenen takvimden erken açıklanması sebebiyle Dikey Geçiş Sınavı sonuçları için araştırmalar hız kazandı. ÖSYM 2021 yılı sınav sonuç takvimini duyurdu. Peki 2021 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Adaylar sonuçları Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle öğrenebilecek...

2021 DGS Sonuçları Erken Açıklanacak Mı?

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre 2021 DGS sonuçları 13 Ağustos tarihinde adayların erişimine AİS üzerinden açılacak. Ancak bu yıl düzenlenen bazı sınav sonuçları belirlenen takvimden erken açıklandı. Şu an için Dikey Geçiş Sınavının erken açıklanmasına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandığında detaylara bu haber üzerinden ulaşabilirsiniz.

DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

DGS tercih tarihlerine ilişkin ÖSYM'den herhangi bir bilgilendirme şu an için yapılmadı. Geçtiğimiz yıl 9 Eylül'de açıklanan sonuçların ardından tercih işlemleri 25 Eylül'de başlamıştı. Bu yıl sonuçların 13 Ağustos ayında açıklanacağı göz önünde bulundurulursa tercih işlemlerinin Ağustos ayının son haftasında alınmaya başlaması bekleniyor. DGS tercihleri 1 hafta sürüyor. Adaylar en fazla 30 üniversite tercih edebiliyor. 

DGS Yerleştirme İşlemlerinde Sınav Puanları Belirleyici Olacak!

Adayların yerleştirme işlemleri DGS puanları, tercihler ve yükseköğretim programlarının kontenjanlarını dikkate alınarak bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Adayların 2021 DGS sonuçlarında yer puanlar yerleştirmede en etkin rolü oynayacak. Aynı bölümleri tercih eden adayların puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkta katılan standart puanı yüksek olması, bununda aynı olması halinde OBP başarı puanı yüksek olana öncelik verilecek.

Yerleşemeyen Adaylara Ek Tercih Hakkı Sunulacak!

DGS tercih sonuçlarının açıklanması ile herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayan adaylar için ek yerleştirme takvimi ÖSYM tarafından duyurulacak. Boş kalan kontenjanlar ilan edilirken adaylar ek tercihlerde bu bölümlere başvuru yapabilecek. İlk tercihler sonucunda yerleşen adaylara ek tercih hakkı sunulmayacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!