Son dakika... Soylu, Kılıçdaroğlu'nu yalanladı! Sert açıklama: Yüzlercesini tespit ettik

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yangın bölgesinde çalışmalardaki son duruma ilişkin açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu'nun provokatif açıklamalarına da değinen Bakan Soylu önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 02.08.2021 13:33 GÜNCELLEME 02.08.2021 15:05
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Yangınlar nedeniyle Muğla-Milas'ta açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu siyaseten hükümeti, devleti, milleti zora sokacak bir anlayış içinde olan çevrelere tepki gösterirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Yalan ve tezviratlarınız burada sizin partinizden olan ve canla başla bizimle birlikte çalışan belediye başkanlarınızı da rencide ediyor" dedi.

Bakan Soylu, "Sosyal medyada bu işi körüklemeye çalışan yurtdışından yeni açılmış hesap var. Halkı korkutmak, nefret yaratmak için ortaya koyuyorlar. Gereğini yapıyoruz. Yüzlercesini tespit ettik." ifadelerini de kullandı.

'BU YAPTIĞINIZ YANLIŞTIR'

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun yangınlarla ilgili tutumuna tepki göstererek, "Bu yaptığınız yanlıştır" dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Devletin bütün kurumları ayırtetmeden söylüyorum, yangınların bir an önce söndürülebilmesi için çaba sarfediyor. Pandemi geçirdik, tüm sağlık çalışanlarımıza moral verdik. Şimdi de buranın önde gelen kahramanları var, ormancılar... Ateşin üzerine giden insanlar. Hepimizin ciğerleri yanıyor, doğru. Bir ağaç büyütmek için çaba sarfeden ormancıların bedenleri yanıyor. Bir veklin paylaşımını gördüm, üzüldüm. 'Geldim bir ormancı görmedim.' Göremezsin tabi, ateşin içinde ormancı.

'KILIÇDAROĞLU'NDAN BİR İSTİRHAMIM VAR'

Dün 13 ormancı Antalya'da yangının ortasından alındı, kahramanlarımız kurtuldu dedik. Buradan rant sağlarım düşüncesi sapkın bir düşüncedir. 2 selfie çekmekle sanki yangın söndürülüyor. Buradan herkese siyasi parti gözetmeksizin söylüyorum, herkesin bu konuda kahramanlarımızın morallerini yükseltmek görevimizdir.  Ana muhalefet partisi genel başkanından istirhamımız var. "Şehirler belediyelerin görev alanındadır" diye bir şey söylemedik. Eksiği söylersem, tweete yazıp şu da şöyleydi dersem sorumluluk mu bu? Sorumsuzluktur. Onlar da can hıraş mücadele ediyor, görmüyor muyum?

SOSYAL MEDYADA YÜZDE 90'I YALAN

Sosyal medyada herkes elinden geleni ardına koymuyor. Sosyal medyada yüzde 90'ı yalandır. İşi olan insanları yangını söndürmeye çalışıyor, işi olmayan insanlar dedikodu yapıyor. Biz sabahın 5'ine kadar, oradaki insanlar acaba şu yangını, sabahtı 'Vali bey şu kadar su getirebilirsek şurayı kapatacağız' diyor. Ormanlık alanlarda gezip selfie çekmeyin. Arkadaşlarımızın moralini bozuyor. Araya nifak sokup milletin çalışma güdüsünü aşağıya almayalım. Sayın Genel Başkan 'hadsizler' diyorsunuz. Neyin hadsizliği var burada.

'SİZİN BELEDİYE BAŞKANLARINIZLA ÇALIŞIYORUZ'

Bu konuda yaptığınız, yapacağınız açıklamaları dikkatle seçmeniz gerekiyor. Bakın biz bir pandemi süreci geçirdik. Sağlık çalışanlarımızı alkışladık, çiçek gönderdik, tweetler attık. Burada da bu işin profesyoneli, ateşin ortasında olan ormancı kardeşlerimizi rencide edecek çıkışlardan kaçınmalısınız.

Bir vekil çıkmış oraya gittim ormancı görmedim diyor. Göremezsiniz tabi. Ormancı ateşin ortasında. Orada sizin görmemenizin nedeni ateşin ortasında canla başla çalışmaları. 10 ormancımız yangının ortasında kaldı. Onlar oradan zor kurtarıldı. Oh dedik.

Bu dönemde bu yangında bunu yapmasınlar. Birlik beraberliğin zamanı.

'YÜZLERCESİNİ TESPİT ETTİK'

Sosyal medyada bu işi körüklemeye çalışan yurtdışından yeni açılmış hesap var. Halkı korkutmak, nefret yaratmak için ortaya koyuyorlar. Gereğini yapıyoruz. Yüzlercesini tespit ettik.

'SABOTAJ' AÇIKLAMASI

Şimdi bu konuda sayın Cumhurbaşkanımız da kamuoyuna bilgi verdiğinde özel bir ekip kurulduğunu söyledi. 300'e yakın ihbar geldi. Bu ihbarların hepsiyle tek tek ilgileniyoruz. Ayrıca istihbari çalışmalarımız da söz konusu. Terör örgütü PKK yaklaşık 3 yıldan beri ekonomik tesisler, ormanlar, vatandaşlarımızın araçları dahil olmak üzere hedef aldığı yerleri yakmak ve zarar vermek konusunda direkt Kandil'den talimat alıyor.

MUĞLA'DA SON DURUM

Yerleşim yerlerine girmeden çoğu yangın başarıyla durdurulmuştıur. Bu önemli bir şeydir, bu rüzgara rağmen, bu sıcaklığa rağmen. 8 yerleşim yeri tamamen boşaltılmıştır tedbiren. Allah'a şükür can kaybı yok. Börtü böcekten hayvanlara kadar kaybımız oldu, bunu da atlamamak lazım. İnsan canı kaybolmuş değildir. 5 yerleşim yeri de kısmen boşaltılmıştır.

70'in üzerinde bina kullanılamaz haldedir. Vatandaşımızın morali bozulacak diye üzülüyoruz. Tekrar istirham ediyorum. Sosyal meyda ile ilgili son bir şey söylemek istiyorum. Bir kamplaştırma oluşturmak istiyorum. Lütfen bu nefret dilinden uzak duralım. Siyasetçiler siyaset yapmak istiyorlarsa yangında yapmasınlar. Bazen beklediğimizden fazla yardım geliyor. Bunları konuşlandırabileceğimiz bir yer, kurumlarımız bunu koordine ediyor.

Neye ihtiyaç olduğu açıklamasını AFAD'dan ve Valiliklerden bildireceğiz. Neye ihtiyacımız var, neye yok, bunu hep birlikte ortaya koyacağız. Tarım ve hayvancılık hasarları olsun, kimseyi yalnız bırakmayacağız.

YORUMLAR 95
  • Doğan Gonca 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakanlara laf yok
    Cevapla
  • Hilmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın soylu Manavgat sahipsiz Manavgat kendi başına kaldı Manavgat yangınına yeterince müdahale edilmiyor köylüyü kendi haline bıraksaydiniz bu yangın bu kadar büyümez di köyü bırakanlar yandı bekleyenler köyünü kurtardı
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Git bu iftiralarını sosyal medyada at. Kimse sahipsiz değil. Adamlar canla başla çalışıyor,bu uğurda şehitlerimiz var,her şeyin bir tekniği var. Sana göre doğru olan ormancıya göre yanlıştır. Uzmanı bilir.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    bence tek yapmasi gereken sey askere polise orman yakani net gørdun mu vur yetkisi olacak her orman yakan idam edilecek aniz yakan hayvanlar var onlar terør gibi ceza alacak butun mallarina el konacak
    Cevapla
  • Turhan MUSLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Mevzubahis vatan olduğunda bile gerisi teferruat tır diyemeyen her kim olursa bu vatanın evladı deyildir.
    Cevapla
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu aşağılık pkk itlerini bir an önce deşifre edin. Halk zaten pkk nın yaptığını biliyor. Bunca yangın bir anda doğal olarak çıkmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı