Ahmet Hakan'dan 'nifak yangını' uyarısı

Türkiye, orman yangınlarıyla mücadele ederken sosyal medyadan spekülasyonlar, yalan haberler paylaşılıyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, 'nifak yangını' uyarısı yaptı.

GİRİŞ 03.08.2021 12:52 GÜNCELLEME 03.08.2021 12:53
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, orman yangınlarıyla eşzamanlı başlayan 'nifak yangınları'na dikkati çekti. Hakan'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

Bir yanda orman yangınları...

Bir yanda da nifak yangınları...

*

Nedir nifak yangını?

Mesela şudur:

*

Yangını da fırsata çevirdiler! Fiyatları 2 katına çıkardılarYangını da fırsata çevirdiler! Fiyatları 2 katına çıkardılar

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yangın soruşturmasında jet iddianameAtatürk Orman Çiftliği'ndeki yangın soruşturmasında jet iddianame

Felaket anlarında ortaya çıktılar! Toplumsal yangın çıkarmak istiyorlarFelaket anlarında ortaya çıktılar! Toplumsal yangın çıkarmak istiyorlar

“Yunanistan uçak teklif etti, bizimkiler reddetti” diye palavra sıkmaktır. Sonra bu palavradan yola çıkarak... “Türkiye’ye yardım edilsin” diye sosyal medya kampanyası yapmaktır.

*

Nedir nifak yangını?

Mesela şudur:

*

Şu ana kadar hiçbir yetkili, orman yangınlarıyla ilgili olarak “Bu işin arkasında terör örgütü var” diye somut bir açıklama yapmamışken... Yangınları terör örgütü çıkarmış gibi kampanya yürütmektir.

*

Birinci nifaktan...

Türkiye’nin yönetilemeyen bir ülke haline geldiği sonucu çıkar.

*

İkinci nifaktan ise...

Kardeşliğimize darbe vuracak tehlikeli provokasyonlar çıkar.

*

Memleket yangın yerine dönmüş durumda.

Böyle bir ortamda...

Bilinçli ya da bilinçsiz provokatörler, özellikle sosyal medyada ellerindeki benzin bidonlarıyla nifak yangınları çıkarmaya çalışıyorlar.

*

Aman dikkat edelim.

Aman fırsat vermeyelim.

Aman kamu otoritelerinin yaptıkları açıklamaları esas alalım.

Aman sosyal medya yalanlarına kanmayalım.

Aman ha aman.

TERÖR ÖRGÜTÜ YAKMAZ MI?

Yakar tabii.

*

Terör örgütü öyle bir örgüttür ki...

Orman yangınından, börtü böcek katliamından kendisine reklam çıkaracak karaktersizliktedir.

Yani onu durduracak hiçbir moral değeri yoktur.

*

Bu nedenle yaktığını da yakmadığını da üstlenmektedir. Yaktığından da yakmadığından da kendisine reklam çıkarmaktadır. Orman yangınıyla propaganda yapma gayesindedir.

*

O nedenle... “Aaaa! Bak üstlenmişler” falan diyerek bunların oyunlarına gelmeyelim.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 24
  • Bilir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Bey Yangin Düzeneyi Cok Kolay Ben Yazmistim
    Cevapla
  • Muhaberat 2 yıl önce Şikayet Et
    A.Hakan sırf farklı bir açıyla baktığını göstermek için gazetecilik egosuyla konuşuyorsun. Farklı il, ilçe, bölgelerde aynı zamanda başlayan sebebi belli olmayan(yıldırım düşmesi,anız yakma, piknik ateşi vb.. gibi potansiyel nedenlerle çıktı da, bunu yetkililer gizliyor mu yani) yangın olayları yaşanıyor. ANKARA İSTANBUL İZMİR DENİZLİDE ASKERİ ALANLARDA KUNDAKLAMA OLAYLARI YAŞANDI 2 KİŞİ YAKALANDI. Tesadüf mü bu kundaklamalar, bunu yapanlar şizofren mi uyur gezer mi oraların askeriye olduğunu bilmeyecek kadar akıl hastası mı? Ama yakalanınca akıl hastası rolü yapacakları kesin A.Hakanın bu yangınların adeta gökten zembille indiğini ima etmesi gibi bu da bizi şaşırtmaz. Değil mi Ahmet!
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    orman yakanlarin butun mallarina el koyarsin idam edersin yakan iken gørdun mu vur yetkisi verirsin bu sorun biter aniz yakan ermeniler var onlara ømur boyu hapise koyarsin mallarina el koyarsin bir daha aniz yakan iyi dusunur
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Satayim sosyal medyasını. Kapatın gitsin hepsini... Bu sosyal medya emperyalist guclerin silahı. Devlet önlem alsın. Sosyal medya diye bir sey olmamalı.
    Cevapla
  • Doğu-Batı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir Nifak' ta burada var. "Marmaris’te yanan yerlere maden ruhsatı verilmiş Marmaris'te 29 Temmuz’da başlayan orman yangınları maden işletme izinleri verilen bölgelerde çıktı. Alevler şu ana kadar 95 bin dekar orman alanını kül etti. GÖKMEN ULU YAYINLANMA: 15:06 - 03 Ağustos 2021" SÖZCÜ Gaztesinin manşetlerinden biri. "Maden Ruhsatı verilMİŞ" Haberin altına yorum yazacaktım belgelerini de yayınlar mısınız, MİŞ' le olmuyor diye ama yorum yazacak yer yoktu. Admin bu Nifak mı değil mi araştırma şansınız var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti