Kuş Cenneti'ndeki yangının sebebi belli oldu!

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, bölgedeki trafonun kuş çarpması sonucu kontak yaparak alev aldığını ve yangına neden olduğunu belirterek, "Yangını, kuşların asıl yaşadığı bölgeye sıçramadan söndürdük." dedi.

GİRİŞ 03.08.2021 16:47 GÜNCELLEME 03.08.2021 16:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Nallıhan Kuş Cenneti'nin yanındaki Akçabayır mevkisindeki sazlık ve söğütlük alanda, dün saat 19.00 sıralarında elektrik trafosu kaynaklı yangın çıktı. Turistik bölgedeki yangın, itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 8 saat süren müdahalesiyle söndürüldü. Günün ağarmasıyla birlikte yangının yol açtığı zarar gün yüzüne çıktı. Kuş cennetinin yakınındaki sazlık bölgede 45 hektarlık alanın zarar gördüğü görüldü.

"45 HEKTARLIK ALAN ETKİLENDİ"

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, dün akşam bölgedeki sulama kuyularında bulunan trafoya kuş çarptığını ve bu nedenle trafonun kontak yaparak alev aldığını söyledi. Öntaş, "Bunun sonucunda sazlık alanda yangın çıktı. Ve bu yangın da kuş cennetinin yaklaşık 45 hektarlık alanını etkiledi. Yangın 19.00 sıralarında başlamıştı. İlk müdahaleyi vatandaşımız yaptı. Sonra Nallıhan Belediyesi ve bölgedeki maden araçları ile yangın alanında çalışma yapıldı. Daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü arazözleri ile yangına müdahale edildi. Gece 03.00'e doğru da bu yangına genişlemeden söndürdük" dedi.

"ŞU ANA KADAR KUŞ ÖLÜMLERİNE RASTLANMADI"

Bu bölgenin Türkiye'nin en büyük sulak alanlarından birisi olduğunu ve 200'e yakın kuş türü yaşadığını ifade eden Öntaş, "Burası Türkiye'deki kuşların konakladığı en büyük alanlardan birisi. Artık bu ayın sonuna doğru bu kuşlar geldiği yere göç edecekler. Burası, kuşların üreme alanları. Üreyen bu kuşlar daha sonra göç ediyorlar. Bölgede en çok kara batak, kara leylek, balıkçıl ve angut kuşları var. Çok şükür yangını, kuşların asıl yaşadığı bölgeye sıçramadan söndürdük. Kuşların yoğun olduğu bölgeye sıçrasaydı çok büyük bir felaket yaşamış olacaktık. Şu anda bölgede tespit çalışmaları devam ediyor. Şimdiye kadar kuş ölümlerine rastlanmadı; ama olabilir" diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    İzmçünkü de 20 seneyi geçkin yaşamış,baba tarafından Ege li biri olarak tuhaf buldum,çünki böyle tofoya kuş çarpması sebebli yangın orada ilk duyuyorum,başka zaman olsa inandırıcı bulurdumda,ama şi,mdi Türkiye nin her yanında kasıtlı yangınların çıkarıldığı bi zamanda senelerdir böyle birşey yaşanmadığı yerde şüpheli buldum.
    Cevapla
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Orman işletmede sezonluk görev yapan bir yakınım. Leyleklerin gaga vurmasından dahi kıvılcım oluşurak yangın çıkabileceğini söyledi.
    Cevapla
  • birecikli 2 yıl önce Şikayet Et
    trafoları kapalı yapın ..burda var yapıldı ..yüksek gerilim hatları toprağın altına alınmalı elektrik direklerinden de kurtulmuş oluruz..benim 2500 metre kare yerim var tarla bir trafo 2 tane direk var içinde ..maliyetten dolayı yapmıyorlar..ama kazandıkları kendilerine yetmiyor
    Cevapla
  • cvp 2 yıl önce Şikayet Et
    böyle bir risk varsa, basit tedbirlerle önüne geçilebilirdi.. bir daha olmaması için o bolgedeki trafolara el atılsa iyi olur.
    Cevapla
  • İşçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yuh be kardeşim ne kedisi ne kuşu ne trafosu biter gerçekleri sertçe söyleyince de isyankar olur insan ne tuhaf memleket
    Cevapla
  • xmen 2 yıl önce Şikayet Et
    bilmeden cahilce yorum yapma.yangın çıktığı zaman sen ordamıydın.İftira atma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı