İl dışı atama sonuçları açıklandı mı? 2021 Öğretmen MEBBİS iller arası yer değiştirme (tayin) sonuçları...

Öğretmen il dışı atama sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ilan ettiği takvimde 2 Ağustos'ta bitecek başvuruların 3 Ağustos'a kadar uzatıldığı açıklamıştı. Görev yeri değişikliği yapmak isteyen öğretmenler başvurularını dün itibariyle tamamladı. Öğretmen atama sonuçları MEBBİS ekranından sorgulanacak. Peki öğretmen il dışı atama sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB takvimi duyurdu...

İl dışı atama sonuçları açıklandı mı?  2021 Öğretmen MEBBİS iller arası yer değiştirme (tayin) sonuçları...
İl dışı atama sonuçları açıklandı mı? 2021 Öğretmen MEBBİS iller arası yer değiştirme (tayin) sonuçları...
GİRİŞ 04.08.2021 16:41 GÜNCELLEME 04.08.2021 16:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Öğretmenler il dışı atama başvurularını tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı atama işlemlerini adayların tercih ettikleri kurumlardaki kadro açığını dikkate alarak ve puan esasına göre gerçekleştirecek. Bakanlığın atama başvuruları için verdiği tarihi uzatması öğretmenlerde kafa karışıklığına yol açtı. Adaylar öğretmen il dışı atama sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını araştırmaya başladı. Atama işlemlerinde hizmet puanın eşit olması durumunda hizmet süresi, öğretmenliğe daha erken başlayan adaylara öncelik verilecek. Peki 2021 öğretmen il dışı atama sonuçları açıklandı mı? İşte MEBBİS öğretmen ataması sonuç sorgulama ekranı!

İl Dışı Atama Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada resmi eğitim kurumlarında görev yapan kadroları öğretmenlerin 2021 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvurularının 3 Ağustos saat 20:00'a kadar uzatıldığı bilgisi paylaşıldı. MEB daha önce ilan ettiği takvimde sonuçların 4 Ağustos yani bugün açıklanacağını duyurmuştu. Başvuruların uzaması nedeniyle sonuçların yarın açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar Nasıl Öğrenilir?

Öğretmen il dışı atama tayin sonuçları MEBBİS ekranından sorgulanacak. Aşağıdaki adresten direkt olarak sorgulama sayfasına giden adaylar Kullanıcı Adı/T.C. kimlik numarası, şifreleriyle sisteme giriş yapabilir. Dileyen adaylar e-Devlet giriş seçeneği ile öğretmen ataması sonuçlarını öğrenebilirler.

İl Dışı Öğretmen Ataması Tayin Sonuçları İçin Tıklayınız! (açıklandığında aktif hale gelecektir.)

Atamalar Nasıl Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan " Öğretmenlerin İller arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmesi" duyurusunda atama işlemleri için " Atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 1
  • Faruk k. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün kurumların tayin dönemi yaz tatili başlamadan başvurular alınmalı ve okullar açılmadan tayini çıkan memur gideceği yerde başlamalı herkesin çocuğu var öğrencisi var bunlar geniş kapsamlı düşünülmeli ben sağlıkta çalışan tayinim cıktı amir sorun çıkarıyor ayrılış vermemekte diretiyor okullar açılmadan yerleşmem gerek öğrencim var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'