Son dakika haberi: Ören'de beldeye girişler yasaklandı

Türkiye'nin önemli tatil beldeleri arasında bulunan Ören'deki termik santrale yangının sıçramasının ardından tahliye edilen bölgeye ve beldeye girişler yasaklandı. Termik santralin çevresi için ölümcül gaz uyarısı yapılmıştı.

GİRİŞ 05.08.2021 06:23 GÜNCELLEME 05.08.2021 06:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin tatil cenneti olarak bilinen Ören'deki Kemerköy Termik Santrali de alevlerden nasibini aldı. İçerisindeki kömürler nedeniyle alevlerin sarmasından korkulan santrali söndürme çalışmaları devam ederken, santral içerisindeki kömürlerin yanması sonucu ortaya çıkacak olası karbon monoksit gazından zehirlenmelere karşı da uyarı yapıldı.

BELDEYE GİRİŞLER YASAKLANDI

Milli Savunma Bakanlığı tarafından tahliye edilen Ören'e girişler de yasaklandı. Ekipler, santrale sıçrayan yangını daha da büyümeden kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

8 MAHALLE TAHLİYE EDİLİYOR

Yangının Kemerköy Termik Santraline sıçramasının ardından, Muğla Valiliği ve Milas Belediyesi bölgenin boşaltılması için karar aldı. Ören, Alatepe, Kurtak, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler ve Karaağaç mahallelerinin tahliye edilmesi için çalışma başlatıldı.

1500 KİŞİLİK GEMİ MARİNAYA YANAŞTI

Çalışmalar kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 1500 kişilik çıkarma gemisi vatandaşların tahliyesi için Ören Marina'ya yanaştığı öğrenildi. Bölgenin boşaltılması için jandarma ve zabıta ekipleri, koordineli bir şekilde vatandaşların tahliyesini sürdürüyor.

YORUMLAR 6
  • Dersler 2 yıl önce Şikayet Et
    Termik santral ve yangında çıkarılacak dersler: - Termik santralın yakın çevresinde ormanlık alan bulunmamalı veya yanmayan ağaç türü bulunmalı. - Santralin dört bir çevresine çok kuvvetli su tazyik fıskıyeleri yapılmalı. Sular en az 30 metre yükseğe fırlayabilmeli.
    Cevapla
  • Vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Binalarda Yangından Korunma Yönetmeliğine rağmen Santral yanmışsa bu olsa olsa ihmaldir. Yönetmeliğe uyulsaydı santral yanmazdı. Rüzgar Yangının doğal bir sonucudur. ısınan havanın yoğunluğu azalır ve daha yoğun hava o bölgeye akın edr biz buna rüzgar deriz...
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Fizik kimya kanunlar senin yönetmeliği dinlemez. Sobaya atılan küçücük odun dakikalar içinde yanar biter. Koca orman yanma değerine ulaşırsa önünde ısıdan duramazsın. Yangını durdurduk sanıp geceye bırakmışlar. en az bir iki kilometre çevresindeki ağaçların ya sökülmesi yada kontrollü azar azar yakılması gerekiyordu. Kontrollü yakma falan konuşmak hak getire buralarda. Yangın mühendisliği diye bir şey var. Orman yangını içinde kalan tesiste binaların yangından korunmasına dair yönetmlik işlemez.
    Cevapla
  • Göl 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sen yardım et milletime ,devletime ordaki çalışanlara .bir muzice yarabbim nolursun
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Çöpe ekmek atarsak, şükür bilmezisek, besmele yerine sofrada selfi çekersek bu felaketler bize az bile durun daha bu başlangıç
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet maalesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi