Fındık fiyatı ne zaman açıklanacak? Kabuklu 2021 fındık fiyatları kaç TL?

Ağustos ayı iti bari ile bu yılki fındık hasadı başladı. 2021 yılı kabuklu fındık alımı fiyatlarının ne kadar olacağının merak eden üreticiler ise güncel fındık fiyatlarının ne zaman açıklanacağını şimdiden araştırmaya başladı. AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'dan ise beklenen açıklama geldi.

Fındık fiyatı ne zaman açıklanacak? Kabuklu 2021 fındık fiyatları kaç TL?
Fındık fiyatı ne zaman açıklanacak? Kabuklu 2021 fındık fiyatları kaç TL?
GİRİŞ 07.08.2021 17:52 GÜNCELLEME 07.08.2021 17:53

Ağustos ayının gelmesi ile fındık üreticileri hasada başlamadan önce son hazırlıklarını yaptı. Hatta bölgesel olarak başta sahil kesimi olmak üzere bahçelerdeki fındıklar toplanmaya başladı. Üreticiler ise hasat sonrası fındıklarını kaç TL'den satacağını şimdiden merak etmeye  başladı. Her yıl Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) kaç TL'den fındık alacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanıyor. Peki bu yıl fındığın kilogram fiyatı ne kadar olarak? İşte fındık üreticilerinin en çok merak ettiği soruya ilişkin son gelişmeler...

2021 Fındık Fiyatları Ne Zaman Açıklanacak?

Bu yılki fındık fiyatlarının açıklanacağı tarihe ilişkin ve ne kadar olacağına ilişkin açıklama AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'dan geldi. İşte Yediyıldız'ın açıklaması;

“Ben önce şunu söyleyeyim. Toprak Mahsulleri Ofisi, bu sene erken zamanda fındık alımına başlayacaktır.  Fiyatlar, Sayın cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Doğu Karadeniz gezisi var. Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu ziyaretleriyle ilgili bir plan var. Zannediyorum bu ziyaret Ağustos’un 15’inden önce gerçekleşir. Bu ziyaret gerçekleşirse fındık fiyatı bu ziyaret sırasında Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanır”

Fındık fiyatlarının geçtiğimi yıla nazaran artması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından fındık fiyatlarının açıklanması ile birlikte yeni fiyatlara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2020-2021 Yılında TMO Fındık Alım Fiyatı Ne Kadar?

2020 yılı için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) açıkladığı fiyat listesinde;

  • Giresun Kalite Kabuklu Fındık için 22,50 TL, 

  • Levant Kalite Kabuklu Fındık 22,00 TL, 

  • Sivri Kalite Kabuklu Fındık 21,00 TL 

Yüksek randımanlı fındık teslim edilmesi halinde ise ortalama 1 TL fiyatlara ekleneceği açıklanmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler