Mete Yarar'dan Afgan mültecilerle ilgili şok öngörü: Hazırlık yapılıyor

CNNTürk'te Büşra Arslantaş'ın sunduğu Akıl Çemberi programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Türkiye'ye gelen Afgan mültecilerle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

GİRİŞ 07.08.2021 00:36 GÜNCELLEME 07.08.2021 00:55
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

CNNTürk'te Büşra Arslantaş'ın sunduğu emekli büyükelçi Uluç Özülker,  Gazeteci Nedim Şener ile Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ve Mete Yarar'ın katıldığı Akıl Çemberi programında gündeme ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Programda Mete Yarar'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

  Yarar, geçmişte yaşanan olaylar öncesi kamuoyunun tartıştığı konulara dikkat çekti. 

Mete Yarar şunları söyledi "İstanbul'daki Atatürk Havalimanı Baskını öncesinde benzer konuların FETÖ mensupları tarafından Türki Cumhuriyetlerden gelenlerle ilgili çok fazla mesaj yazılmıştı. Reina saldırısın yapan şahıs bu rotayı izleyip İran'a gelen ve orada uzun bir süre kalan ve buradaki istihbarat yetkilileri tarafından Türkiye sınırları geçirilmiş, Konya'da bir sene kalmış, daha sonra eşini getirmiş ve sonra eylem yapmış bir kişidir"


"Neden son dönemde askeri üniformalı kişi İstanbul'un göbeğinde gezebilecek cüreti bulabiliyor" sorusunu soran Mete Yarar sözlerini şöyle sürdürdü "Dünyanın hiçbir yerinde askeri üniforma ile gezemezsiniz. Sizin bunu yapabilmeniz için birilerinin sizi motive etmesi lazım. Bu motivasyonu bir süre sonra Türkiye'nin göbeğinde kullanacaklarını ben açık ve net söylüyorum. Düşünüyorum. Devletimiz de düşünüyor. Bu eylemi de son günlerde tartışmanın göbeğine getirilenlerle yapacaklar"

FETÖ'nün nasıl çalıştığı konusuna da değinen Mete Yarar "Afganistan'dan gelen düzensiz göçmenler bir sorun, bu sorunun içinden bir başka sorunu çıkartmayı çok iyi becerirler. Bu sorunun içinden bir sorun çıkartacaklar ve bu sorunu büyük yapmaya çalışacaklar. Bunu bir güvenlik sorunu, bir asayiş sorunu ve diğer bir soruna döndürecekler" dedi. 
Türkiye'nin  seçim öncesinde en fazla konuştuğu konunun Suriyeli geçici sığınmacıları olduğunu hatırlatan Yarar "Her gün Suriyeli mültecilerle ilgili bir durum yayınlanıyordu. 6 ay boyunca bunu konuştuk. Bazı watsapp gruplarının belgelerine ulaşıldığında bunun çok organize olduğu görüldü. Ne yapılması gerektiğine kadar yazıldığını farkedersiniz. Güneydoğudaki bazı şehirlerde bıçak kullanarak yapılan eylemler vardı. O eylemlerin nasıl kullanılması gerektiği bile bu grupların yazışmaları arasındaydı  ve bunların hepsini yaptılar." dedi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 51
  • EbuSaid 2 yıl önce Şikayet Et
    Mete yararin bildiğini istihbarat çok iyi biliyordur. Neyi bekliyorlar. Göreceğiz. Afgan multecileri gösterip Afganistan da talibani ezecegiz galiba
    Cevapla
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    kurtuluş savaşında bize en büyğk desteği afganistan ve pakistan vermişler bizde onlardan gelen paralarla iş bankasını kurduk ve chp sahiplendi bizlerde onlara gereken ilgi ve alakayı gösterelim buyurup gelsinler bizim devletimizde gereken tedbirleri alır elbette
    Cevapla
  • seyyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Unutulmasın seçmen profılımiz avrupaya benziyor. Avrupada yüzbin gelen göçmenle seçim kaybediliyor Bizde sayı kaççç bilen varmı..nasıl bir seçim olur?4 suriye diğer milletlerle 8 milyon vardır (okuyan. tapu ile gelen kaçak vs)Eman diyeni korumuş atam da o da üç beş kişi yada üçyüz beşyüz veya onbin kişi amma milyonlar gelse başkent istanbula gelse buyur demezdi algı yapmayın aynı şey değil.Benim mahallemde suriyeliler le kavgalar başladı uyaralım...
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayır öyle buyurup gelemezler. Bu ülkenin çoğunluğu istemiyor ve bunu sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Sırf bu yüzden hükümet güçte kaybediyor. Geçmişle yaşamaktan vazgeçin artık. İnsan yaşadığı dönemden mesuldür. Allah aşkına gelenlere bir bak. O zaman bunlar nasıl mülteci dersin. Bu işi ABD organize ediyor işte hala neyini anlamıyorsunuz ?
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zırtapozlar meydan boş bırakmamak lazım bu cia ajanları aklı ABD aldıkları için boş durmayacaklardır gerekler ister örtülü ister açık açık yapmasak bu ötlekler korkaklar hertürlü ihanet yapabilir üç beş tanesine cezasını versek toz olur gerikalanları
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Mete bey haklı ama devlet hala bu meseleye el atmıyor. Ben kendi ülkemde misafir olmak zorunda değilim. Ayrıca bu mesele bizi ekonomik olarak çok yıpratıyor. Hükümet güven ve oy kaybediyor. Gençlerde ki bu ülkeye dair güven azaldı çoğu yurt dışına gitme derdine düştü ve çoğu gidiyorda. Ülkenin demografik yapısına kadar her alanı etkiliyor bu durum. Biz Avrupa’nın kapı bekçisi değiliz. Ayrıca hiç fark eden oldu mu bilmiyorum ama bu insanların hiç öyle binlerce kilometre yürümüş gibi bir halleri yok. Üzerlerine ve grupların kimlerden oluştuğuna bakın görürsünüz. Bu Afganistan’da hiç çoluk çocuk yok mu ? Yaşlı, ihtiyar yok mu ? Niye gelenlerin hepsi koca koca adamlar ?
    Cevapla
  • Türkmen 2 yıl önce Şikayet Et
    İç savaş yaşamamış ve dolayısıyla bunu bilmeyen, kimin dost kimin düşman olduğu belli olmayan insanların birbirini öldürdüğü bir savaşta gitsin savaşsın diyerek hamaset yapan, Suriye'deki dramın ne kadar büyük olduğunu görmezden gelen zihniyete sormak isterim; sizin Avrupa'da İslam karşıtlığı yapan Türkler ile Müslümanlar istemiyoruz diyen batılı ırkçılardan farkımız nedir? halbuki Mümin olduğunuz için bir farkımız olması gerekirdi. hicret dini, namusu ve canı tehlikede olan Müslümanlara Allah'ın vermiş olduğu bir haktır. O yüzden kin ve nefret kusanlar bunu yapmadan önce adam gibi dinimizi öğrensin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz