Hatay Samandağ'daki konser rezaletinde dikkat çeken BAE detayı

Hatay'da sahne aldığı düğünde Esad propagandası yapan terör yandaşı Suriyeli şarkıcı Ali Deek'in, Lübnan üzerinden BAE tarafından kendisine verilen pasaportla Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi.

GİRİŞ 07.08.2021 06:43 GÜNCELLEME 07.08.2021 06:43
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Suriyeli terör yandaşı şarkıcı Ali Deek'in, konser vermek için Hatay'a gelmesi ve sahne aldığı mekânda katil Esad'ın propagandası yapması büyük tepki gördü. Samandağ'da yaşanan rezalet, Türkiye dışında birçok Arap kanalı ve haber sitesinin de paylaşıldı.

Bu haberlerde, Ali Deek'in Türkiye düşmanlığı, Mihraç Ural ile olan yakınlığı ve Suriye'deki katliamlara verdiği destek hatırlatıldı.

Türkiye gazetesinin ulaştığı bilgilere göre; skandalın başrolünde yer alan terör yandaşı şarkıcı Ali Deek, Türkiye'ye Lübnan üzerinden geldi. Girişte, geçtiğimiz aylarda Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE) tarafından verilen pasaportu kullandı.

KATİL SAHİP ÇIKTI

Haber sonrası açıklama yapan Reyhanlı ve Türkmendağı katliamlarının bir numaralı ismi terörist Mihraç Ural, Ali Deek'e sahip çıktı. Eski Acilciler terör örgütü elebaşısı olan ve son 10 yıldır Suriye'de kurduğu "Liva İskenderun-Mukaveme Suriy" terör yapılanması ile başta Kusay, Halep ve Türkmendağı olmak üzere birçok bölgede katliama imza atan Ural, Deek için, "O benim kardeşim, dostum ve komşum, oğlumun düğününde o vardı" dedi.

BÖLÜCÜ MESAJLA GİTTİ

Ali Deek, Türkiye'den giderken de provokasyona devam ederek Türk toprağı olan Hatay yerine Mihraç Ural ve tüm bölücü mihrakların kullandığı "Liva İskenderun" ifadesini kullandı.

Skandal isim Ali Deek'in PKK'nın işgal ettiği bölgelerde terör yandaşlarına "moral konserleri" verdiği de ortaya çıktı.

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI: DİMDİK DURUŞUYLA TANIDIĞIMIZ SANATÇI

Samandağ Belediye Başkanı CHP'li Refik Eryılmaz, Twitter hesabından geride kalan gün yaptığı paylaşımla, şarkıcı Ali Deek'i Hatay'da ağırladığını açıkladı. Eryılmaz, Suriye'de binlerce masum sivili katleden Beşşar Esed'in en sıkı destekçilerinden biri olan Deek için, "Sanatıyla ve Suriye halkına karşı gerçekleşen emperyal saldırılara karşı dimdik duruşuyla tanıdığımız Suriyeli sanatçı sevgili Ali Dik'le bir araya geldik güzel, hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Kendilerine bir kez daha  ilçemize hoş geldiniz diyorum" ifadelerini kullandı.

"HEPİMİZ ŞOKE OLDUK

Türkiye düşmanı Ali Deek'in Samandağ'daki konserde sergilediği rezalete şahit olanlar yaşananları anlattı. Bir davetli, "Buraya düğün için çağrıldık. Ancak bir süre sonra siyasi içerikte ve Türkiye aleyhinde sloganlar atıldığına şahit olduk" dedi.

Davetliler arasında bulunan Hatay Ticaret Odası üyesi bir iş adamı, "Evet şarkıcı Ali Deek ve onunla birlikte hareket eden bir grup tarafından bazı provokatif sloganlar atıldı. Ancak düğün sahibinin bu durumu engelleme adına çaba sarf ettiğini de gördük. Biz Hatay'da Alevi-Sünni birlikte yaşıyoruz. Bu girişimler, bizim birlik ve berberliğimizi sabote etmeye yönelik eylemler. Dirliğin bozulmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE DÜŞMANI

Katil Esad'a düzdüğü övgülerle ve muhaliflere yapılan katliamları savunmasıyla tanınan Ali Deek, Samandağ'daki konserde "Beşşar sana selam olsun", "En büyük kahraman" gibi ifadeler kullandı. CHP'lilerin el üstünde tuttuğu Türkiye düşmanı Deek, İdlib'de Esad rejiminin Mehmetçiğe yönelik alçak saldırısına da destek vermişti.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / YILMAZ BİLGEN
YORUMLAR 100
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    kapatın şu partiyi artık zamanı gelmedi mi hepsinin dokunulmazlığı kalkarsa işleri biter
    Cevapla
  • samii 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin amacı reyhanlı katliyamcılarıyla kolkola girip alevi sunni kavgası çıkartmak. Bu açık.
    Cevapla
  • Vanli 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP yakında Pkk'dan daha azılı bir Türkiye düşmanı olacak. Ne kadar terör sempatizanı destekçisi varsa CHP'ye koşuyor CHP'de seve seve kollarını açıyor. Sadece bu da değil kültürümüze savaş açanlara da kucak açıyor.
    Cevapla
  • Sevim İnegöl 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet sayın Atatürkçüler.Hani Atatürk'ün hayaliydi Hatay'ın anavatana katılması. Yeni CHP nin hayali Hatay'ı Suriye ile hemhal etmek mı? Hainlik...
    Cevapla
  • medo 2 yıl önce Şikayet Et
    Havaalanında, sınırda, orda bur da, polis, asker, mit ne yapacak. Adamın aldığı bir hapis cezası mı var, interpol kırmızı bültenle mi arıyor. Neye göre engelleyecekler. Normal prosedürle adama hiç bir şey yapamazsın. Onun başka yöntemleri var. Ama maalesef Türkiye önleyici tedbir almak yerine, olaylar gelişip sonuçlar ortaya çıktıktan sonra çözüm üretmeye olayın içinden çıkmaya çalışıyor. Halbuki bunların anladığı ve hak ettiği şey belli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu