Son dakika: Orman yangınlarına ilişkin dikkat çeken detay! 'Tespit ettik...'

Cihat Yaycı, Youtube üzerinden yaptığı çarpıcı açıklamalarla yangınların arkasındaki gerçeği gözler önüne serdi. Yaycı, PKK'nın yangınları üstlendiğini ancak FETÖ'den tepki gelince bu paylaşımların kaldırıldığını tespit ettiklerini söyledi.

GİRİŞ 07.08.2021 16:10 GÜNCELLEME 07.08.2021 16:52
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin orman yangınlarıyla amansız mücadelesinin sürdüğü bugünlerde Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Kurucusu Emekli Amiral Cihat Yaycı, yangınlara ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 

Yaycı, Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (World Wildlife Fund) yangın raporuna göre yangınların sadece yüzde 4’ünün doğal yollarla çıktığını söyleyerek “O nedenle iklim değişikliği nedeniyle yangının çıktığı sözleri, bilimsel dayanaktan yoksundur. Bugün yanan orman miktarı, Türkiye’nin 10 senede yanmış olandan daha fazlası ve bu çok acıdır.” ifadelerini kullandı.

Emekli Amiral Cihat Yaycı

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Kurucusu Emekli Amiral Cihat Yaycı, Youtube üzerinden yayınladığı videoda yangınların iklim değişikliğine bağlanamayacağını söyledi. Yaycı, yangınları PKK'nın üstlendiğini ancak FETÖ'nün tepkisi üzerine söz konusu tweetleri sildiğini açıkladı.

Emekli Amiral Cihat Yaycı, Youtube üzerinden videolu paylaşımda orman yangınlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Terör örgütünün PKK’nın çocuk istismarı konusunda alışıla geldik bir tarzları olduğunu dile getiren Yaycı, “Terör örgütü PKK yangınları bu yangınları üstlendiğinde Almanya'ya kaçmış baş vatan hainleri tarafından bizim Türk Degs twitter hesabını takip ederseniz, orada göreceksiniz. FETÖ'cü hainler tarafından PKK tenkit edildi.

"TÜRK DEGS OLARAK BUNLARI TESPİT ETTİK VE KAMUOYUNA DUYURDUK"

‘Üstlenmenin zamanı mıydı? Türk devleti acz içine düşmüştü tam da yıkılmak üzereydi, iyi halt yediniz' diye amiyane tabiriyle fırçalar atılmış ve terör örgütü sahiplenme tweetini ve yazılarını silmiştir. Ancak biz Türk Degs olarak bunları tespit ettik ve bunları kamuoyuna duyurduk" İfadelerini kullandı.

Son dakika: Orman yangınlarına ilişkin dikkat çeken detay! 'Tespit ettik...'

"İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SÖYLEMİ PKK VE FETÖ'YE YARAR"

Yaycı, “Türkiye’de bir çevre terörü gerçeği vardır. Bunu iklim değişikliği şeklinde açıklamak, PKK, vatan hainleri ve FETÖ’nün söylemidir. Hedef iktidar değil, devlettir. Biz devletten yanayız” dedi.

YANGINLARDA DEVLETİN DÜŞECEĞİ İMA EDİLMEKTEDİR"

Yaycı sözlerine şöyle devam etti:

Bugün Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü hedeftedir. Bunu da ‘çevre terörü’ ile yapmaktalar ve açıkça söylemektedirler. Bu yangınlarla ‘devletin düşeceği’ imâ edilmektedir. Devletin aciz kaldığı, vatandaşını koruyamadığı söylenmek istenmektedir.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (World Wildlife Fund) yangın raporuna göre yangınların sadece yüzde 4’ünün doğal yollarla çıktığını söyleyen emekli Amiral Cihat Yaycı, “O nedenle iklim değişikliği nedeniyle yangının çıktığı sözleri, bilimsel dayanaktan yoksundur. Bugün yanan orman miktarı, Türkiye’nin 10 senede yanmış olandan daha fazlası ve bu çok acıdır.” şeklinde konuştu.

Son dakika: Orman yangınlarına ilişkin dikkat çeken detay! 'Tespit ettik...'

FETÖ-YUNANİSTAN İŞBİRLİĞİ

PKK’nın Yunanistan’ın Lavrion kentinde kampı olduğunu belirten Yaycı, bütün firari FETÖ’cülerin Yunanistan’a kaçmasının da tesadüf olmadığını söyledi.

Yaycı, “FETÖ elebaşı, ‘Yunanistan kardeşliğini ispatlamıştır’ dedi. Yunanistan isminin tarihe gümüş harflerle yazılacağını söyledi” diye konuştu.

Türkiye’de Kürt kökenli yurttaşların PKK ile eşleştirildiğini de sözlerine ekleyen Yaycı, “Bizdeki Türk tanımı anayasal vatandaşlıktır. Sakın oyuna gelmeyelim. PKK bir terör örgütüdür. PKK, Kürt kökenli kardeşlerimizi kesinlikle temsil etmez.” dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 64
  • emin 2 yıl önce Şikayet Et
    hainleri asın
    Cevapla
  • Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    PKK ormanları yaktı onunla ittifak yapan parti ve bazı gezi olaylarında yer alan ülkenin sözde ileri gelen sanaatçı diye tabir ettiğimiz aslında benim gözümde sanatçının S si bile olamayacak zavallılar da beraber hareket etti yani herşey daha önceden ayarlanmış konuşulmuş düğmeye basıldığında eş zamanlı operasyon. Yazık bu ülkenin ekmeğini yiyiyonuz. Allah’a o ormandaki börtü böcek kuş sincap kaplumbağa vs nasıl hesabını vereceksiniz. Sizde hiç allah korkusu yokmu?
    Cevapla
  • B64 2 yıl önce Şikayet Et
    İklim falan değil tamı tamına sabotaj bu ,Türkiye tarihinde hiç bu kadar aynı anda çıkmış bir yangın varmı, sel basmaları ve yağmur yağışı incelenmeli ,suni yağmur sanki
    Cevapla
  • Abdullah Er 2 yıl önce Şikayet Et
    demek işin içine fetö de var
    Cevapla
  • Ulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet karşıtı olan tüm bireyler (fetö-chp ve yancıları) orman yangınları hakkında terör örgütünü ağızlarına bile almıyorlar.Konuyu başka yönlere çekmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi