Esra Hankulu'nun ölümünde soruşturmanın seyrini değiştiren gelişme! Ümitcan Uygun'un...

Son dakika haberi: Esra Hankulu'nun öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın seyrini mahkemeye sunulan adli tıp raporu değiştirdi. Esra Hankulu'nun tırnaklarında Ümitcan Uygun'un DNA'sı tespit edildi.

Esra Hankulu'nun ölümünde soruşturmanın seyrini değiştiren gelişme! Ümitcan Uygun'un...
Esra Hankulu'nun ölümünde soruşturmanın seyrini değiştiren gelişme! Ümitcan Uygun'un...
GİRİŞ 07.08.2021 21:02 GÜNCELLEME 07.08.2021 21:38
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Ankara'da 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun şüpheli ölümü üzerine sevgilisi olduğu iddia edilen Ümitcan Uygun gözaltına alınmıştı.

Hankulu'nun ön otopsi raporunda; vücudunda herhangi bir darp, cebir, kesici, delici alet izi ve ateşli silah yarasına rastlanmadığı belirtilmişti.

Ancak mahkemeye sunulan adli tıp raporu ise soruşturmanın seyrini değiştirdi. Raporda, Esra Hankulu'nun tırnaklarındaki DNA örneklerinin şüpheli Uygun'un DNA profilleri ile uyumlu olduğu belirlendi.

Esra Hankulu

Mahkeme, Ümitcan Uygun hakkında kuvvetli deliller olduğunu değerlendirdi. Uygun'un kasten öldürme suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Delilleri gizlemekle suçlanan diğer 2 şüpheli için de adli kontrol şartı getirildi.

Ümitcan Uygun

Son dakika haberi: Esra Hankulu'nun şüpheli ölümü sonrası Ümitcan Uygun tutuklandı!Ümitcan Uygun tutuklandı!

İLK İFADESİNDE "ESRA'NIN ÖLÜMÜYLE BİR İLGİM YOK" DEMİŞTİ

Ümitcan Uygun, ilk ifadesinde Esra Hankulu ile yakın arkadaş olduğunu söylemiş, o gece Esra Hankulu'nun evinde olduğunu doğrulayan Uygun, sabah evden çıkmadan Hankulu'nun sağlıklı ve uyanık olduğunu iddia etmişti.

Esra Hankulu

3 saat sonra evdeki diğer kişilerin kendisini telefonla aradığını belirten Uygun,
"Esra'nın nefes almadığını söylediler. Ben de ambulansı ve polisi aramalarını, bildikleri ne varsa doğru şekilde anlatmalarını söyledim. Esra'nın ölümüyle bir ilgim yok" diyerek kendini savunmuştu.

Esra Hankulu'nun ön otopsi raporu tamamlandıEsra Hankulu'nun ön otopsi raporu tamamlandı

AĞABEYİ DE TUTUKLANDI

Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun, kardeşinin Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları sonrası dün gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili olarak Ümitcan Uygun'un gözaltına alınması sonrası, '@umitcanuygun_' sosyal medya hesabı üzerinden, devletimizi aşağılayıcı paylaşımlar yaptığı tespit edilen ağabeyi Erol Uygun, cumhuriyet savcılığının talimatıyla 6 Ağustos 2021 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili adli işlemler devam etmektedir" denildi.

Erol Uygun da emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

YORUMLAR 32
  • Türk Vatandaşı. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kıza ait onlarca resimlerin % 80 i farklı tiplerde çıkıyor.Bu kadar farklı resimlerin içinde hangisi gerçek Esra'nın resmi acaba.Ayrıca bu mahkemeler serbest bırakma merkezi mi oldu nedir.Önüne geleni "ifadesi alındıktan sonra serbest bıraktı" hikayeleri doldurmaya başladı.Artık hökümet bir el atsa diyorum hani..Yoksa bu gidişle bütün suçlular dışarda,garip vatandaşlar da ya mezarda,ya hastanede ya da içerde olacak.
    Cevapla
  • fahri 2 yıl önce Şikayet Et
    ölen kiz birşeyler biliyor olabilir. eski ölen kiz ile ilgili. ümit de onu ortadan kaldırmak istemiş olabilir. eve çağırdıkları arkadaslarinin üzerine yıkmak istemiş olabilir. iyi araştırmak gerekir
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Tırnak içi dna kalıntısı birinci derece cinayet delili olarak kabul edilmiyor. Kızın yüksek doz benzeri bir sebepten ölmüş olma ihtimali var. Ayrıntılı rapor çıkınca daha net bilgi verilecektir.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Şunları öldürün Allah aşkına!!
    Cevapla
  • Avrupa 2 yıl önce Şikayet Et
    Idamin Geri gelmedi lazim baska cozum yok yokdur?????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!