DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 takvimini duyurdu! Dikey Geçiş yapacaklar dikkat...

DGS sonuçları, lisans programına geçiş yapmaya hazırlanan ön lisans mezunu öğrenciler tarafından araştırılıyor. 11 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen sınavın soru ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarının belli olmasıyla adaylar sınavdan yaptıkları puanları dikkate alarak açılan kontenjanlara başvuru yapabilecek. Peki 2021 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Dikey Geçiş Sınavı sonuçları tarihi..

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 takvimini duyurdu! Dikey Geçiş yapacaklar dikkat...
DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2021 takvimini duyurdu! Dikey Geçiş yapacaklar dikkat...
GİRİŞ 10.08.2021 10:02 GÜNCELLEME 10.08.2021 10:02

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabı bugünlerde en çok araştırılan konuların başında geliyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavda öğrenciler iki yıllık ön lisans eğitimlerini, dört yıllık lisans programlarına tamamlamak için ter döktü. Sayısal ve sözel alandan toplam 120 soru cevaplandıran adaylar sonuçlar için bekleyişe geçti. Dikey Geçiş sınavında 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı elerken adayların sadece sınavdan aldıkları puanlar değil ön lisans eğitimlerinde yaptıkları başarı ortalaması olan OBP'de belirleyici olacak. Sonuçlar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle öğrenilebilir. Peki 2021 DGS sonuçları hangi tarihte açıklanacak? İşte DGS tercih ve yerleştirme işlemlerine ilişkin tüm detaylar...

DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS sonuçları 13 Ağustos tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları için herhangi bir belge basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuçlar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle görüntülenecek. Sonuç ekranında adayların sayısal ve sözel alandan yaptıkları doğru, yanlış sayıları, ön lisans başarı puanı ve yerleştirmede kullanılabilecek DGS puanları yer alacak. 

DGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması