FETÖ'nün şirketi satıldı, ilk tepki CHP'li Bülent Kuşoğlu'ndan geldi

FETÖ soruşturması kapsamında el konulan Sürat Kargo'nun TMSF tarafından satılması, Sinan Aygün'ün açıklamaları sonrasında adı FETÖ ile anılan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'ndan tepki geldi.

FETÖ'nün şirketi satıldı, ilk tepki CHP'li Bülent Kuşoğlu'ndan geldi
FETÖ'nün şirketi satıldı, ilk tepki CHP'li Bülent Kuşoğlu'ndan geldi
GİRİŞ 10.08.2021 12:24 GÜNCELLEME 10.08.2021 12:25
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesinin kendisinden 25 milyon rüşvet istediğini iddia ederek suç duyurusunda bulunan Sinan Aygün, "'Bana FETÖ'cü diyen önce kendisine baksın. Bülent Kuşoğlu'nun ağabeyi Genelkurmay istihbaratta FETÖ'den açığa alındı. Ordudan atıldı." demişti. Aygün'ün açıklamalarından sonra adı FETÖ ile anılan  CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, FETÖ soruşturması kapsamında el konulan Sürat Kargo'nun TMSF tarafından satılması ile havaya sıçradı. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP'li Kuşoğlu, "TMSF bünyesinde 800’e yakın şirkete el konulmuş durumda. Sürat Kargo’nun ihalesi tamamlandı. Normalde 335 milyon 500 bin liraya satılan şirketin değeri, 1 milyar 700 milyon liranın üzerinde. Yani 1.3 milyar liralık kamu zararı söz konusu." dedi.

13 GÜN SÜRE VERİLEN SATIŞ İÇİN 'HIZLI GERÇEKLEŞTİ' DEDİ

İhaleye ilişkin 13 gün süre verilmesine rağmen, satışın hızlı gerçekleştiğini öne süren Bülent Kuşoğlu, "Yoksa bu ihale Sürat Kargo'yu satın alan Port Kargo için mi yapılmıştır? İhale dosyası alan firmalardan süre yetersizliği nedeniyle ihalenin uzatılmasını talep eden olmuş mudur? Olmuşsa hangi gerekçeyle bu talep kabul edilmemiştir?" ifadelerini kullandı.

TMSF: ULUSLARARASI DEĞERLEME KRİTERLERİNE UYGUN OLARAK HAZIRLANDI

İddialara, sitesinde yayımladığı bilgilendirme notuyla cevap veren TMSF'nin açıklamasında, Sürat Kargo ve Sürat Lojistik için belirlenen muhammen bedelde "uluslararası kriterlere uygun olarak" hazırlanan değerleme raporunda belirlenen 323 milyon 955 bin liralık değerin esas alındığını belirtildi.

Sürat Kargo ve Sürat Lojistik'in satışa esas değerinin tespit edilmesi amacıyla başlatılan değerleme sürecinde, işletme değerinin tespiti amacıyla Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) görevlendirildiği kaydedilen açıklamada, banka tarafından raporun Aralık 2020'de hazırlandığı, her iki şirket için tespit edilen 323 milyon 955 bin liralık değer dikkate alınarak, muhammen bedel olarak 325 milyon lira belirlendiği bildirildi.

Muhammen bedel için Türkiye'nin en büyük ve önemli değerleme firmalarından TSKB tarafından "uluslararası değerleme kriterlerine uygun olarak" hazırlanan raporda belirlenen değerin esas alındığı vurgulandı.

SATIŞTAN ÖNCE NEDEN KONUŞMADI?

Sürat Kargo'nun fiyatına ilişkin açıklamasını satıştan önce değil de sonra yapması ile dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun, Sürat Kargo satılmadan önce neden ihaleyi gündeme getirmediği ve Sürat Kargo'nun gerçek değeri diğerek öne sürdüğü rakamı kamuoyuyla neden satıştan önce paylaşmadığı merak konusu oldu.

SİNAN AYGÜN'ÜN AÇIKLAMALARI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ!

Bülent Kuşoğlu, son olarak hakkındaki FETÖ iddiaları ile gündeme gelmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP'li 3 belediye meclis üyesinin kendisinden 25 milyon rüşvet istediğini iddia ederek suç duyurusunda bulunan Sinan Aygün, katıldığı bir televizyon programında Bülent Kuşoğlu'na ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanmıştı. Mansur Yavaş ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında aracılık yaptığını söyleyen Aygün, "Yavaş'a CHP'den aday olmasını teklif ettim. 'Ben bunu hakaret sayarım dedi' Sonra FETÖ imamı firari Ayhan Atalay, kendisini ikna etti. CHP'den aday oldu" demişti.

'SENİN SORUNUNU BÜLENT KUŞOĞLU ÇÖZER'

Kendisinden istendiğini iddia ettiği rüşvetten sonra Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirten Sinan Aygün, "Kılıçdaroğlu bana 'Sakin ol. Bülent Kuşoğlu ile konuşurum. Senin Mansur ile olan işini o çözer' dedi. Yarım saat sonra Bülent Kuşoğlu aradı. Ankara dışındaymış 'sonra görüşelim' dedi. Beni oyaladılar. Pazartesi sabah da şantiye mühürlendi." ifadelerini kullanmıştı.

'GENELKURMAY İSTİHBARATTAKİ AĞABEYİ FETÖ'DEN AÇIĞA ALINDI'

Sinan Aygün Bülent Kuşoğlu'na seslenerek, "Çok fazla üzerime gelmesinler. 2014 seçimlerinin hesabını sorarım onlara." demiş ve şu iddiasını kamuoyuyla paylaşmıştı: "Bana FETÖ'cü diyen önce kendisine baksın. Bülent Kuşoğlu'nun ağabeyi Genelkurmay istihbaratta FETÖ'den açığa alındı. Ordudan atıldı."

KAYNAK: YENİAKİT.COM.TR
YORUMLAR 63
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetönün siyasi ayağı chp dir. Chp nin başı bile fetö operasyonuyla gelen proce k.k. dır. Baş fetö ilintili olur da mv. leri bırakırlar mı? Hepsi procedir. Hemi de herbiri defalarca tartılmış öyle gelmiştir. Abd nin procesi fetö, fetönün procesi chp dir. Bunlar kendini büyük, yırtıcı gösteren aslında içleri çürümüş eziklerdir. Korkmayın ve gerçekleri yüzlerine haykırın.
    Cevapla
  • İçi yanmış 2 yıl önce Şikayet Et
    Canı yanmış. Önce abd deki besleme maşanın içi yanmıştır.
    Cevapla
  • Fatih Sultan Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Pkk ya bi koyuyorsun ses CHP hdp den geliyor fötöye bi koyuyorsun ses gene aynı yerden geliyor ne tesadüf değilmi sanki o örgütlerin kuyruğu bu hdp ve pkk
    Cevapla
  • ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi girip 336 milyon liraya alsaydı bari.Salladığı rakam ile satın alacağı rakam arasında da bir dünya kâr ederdi.Çamur atmakta maharetleri o kadar üst düzeyde ki ancak pes denir.
    Cevapla
  • oso 2 yıl önce Şikayet Et
    iş bankasınıda alacaklar İnşAllah 2023 de göreceğiz yalancı sahtekarları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!