Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan YKS kararını açıkladı

Son Dakika Haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca öğrencinin beklediği YKS kararını "İlave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır" diyerek duyurdu.

GİRİŞ 10.08.2021 17:03 GÜNCELLEME 10.08.2021 18:09
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Milyonlarca öğrenci, YÖK'ün ek yerleştirmede baraj puanını düşürme kararını merakla bekliyordu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili kendisine sunulan çalışma hakkında açıklamasını yaptı.

TYT 140 puanla hangi üniversiteler tercih edilebilir? 170 AYT puanı ile gidebilecek üniversiteler...TYT 140 puanla hangi üniversiteler tercih edilebilir? 170 AYT puanı ile gidebilecek üniversiteler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter adresinden yaptığı açıklamada "Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

PUAN VE BAŞARI SIRALARI KORUNACAK

AYT ve YDT puanı 180 ve üzerinde olan adayların "Merkezi Yerleştirme ve "Ek Yerleştirme İşlemlerinde" puan ve başarı sıraları korunacak. Tercih ve yerleştirme süreci buna göre yürütülecek. 

- Boş kalan kontenjanlar için ne yapılacak?

İkinci bir yerleştirme yapılacak. 

-İkinci yerleştirmeden kimler yararlanabilecek?

TYT puanı asgari 140, AYT/YDT puanı asgari 170 olan adaylar yararlanacak. 

 

 

 

YORUMLAR 73
  • Veli Ademoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna kavga ediyorsunuz, zaten ilave ek yerleştirmede diyor, aslında değişen bir şey yok
    Cevapla
  • Sezer pek 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok yanlış bir karar olmuş...
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitesi ve fakültesi olan il ve ilçelere ekonomik can verme dışında bir faydası yok bu kararın. Sn reisim akademik, mesleki, toplumsal bir faydası olmadığı kanaatindeyim. Üniversite sayısını artırmak çözüm değil. İlerde üniversitelere girişte sınavı kaldırmaya yönelik çalışma yapmalıyız. Bunun içinde ilkokuldan itibaren lise son sınıfa kadar öğrencilerin sağlıklı, objektif porrfolyoları/dosyaları oluşturulmalı. Aynı şekilde imam hatiplerin sayılarının artırılması da büyük bir hata. Burada sayıdan ziyade niteliğe odaklanılmalı. Meb için eğer salgın olmasaydı Sn Ziya Selçuk bu konuda çok ümitli olduğumuz bir bakandı.
    Cevapla
  • Garip 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bahçeli yardımcı hizmetlerin genel idare hizmetlere geçmesi sözü vermişdi bekleniyor selam saygılar
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı durum lgs yok mu? Kontenjanlar aşağı çekildi. %13 lük dilime giren bir öğrenciyle hiç sınava girmemiş veya tercih yapmış bir öğrencinin aynı liseye yerleştirilmesi ne kadar hakkaniyetli? Anadolu liselerine Neden sınavla yerleştilme yapılmaz ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır