HÜDA PAR'dan Konya'daki katliamla ilgili rapor: Olay Kürt-Türk çatışması değil

HÜDA PAR, Konya'da 7 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin raporu kamuoyu ile paylaş, Raporda olayın bir Kürt-Türk çatışması olmadığını ancak kimi kışkırtmalarla etnik bir çatışmaya taşınmak istendiği ifade edildi.

HÜDA PAR'dan Konya'daki katliamla ilgili rapor: Olay Kürt-Türk çatışması değil
HÜDA PAR'dan Konya'daki katliamla ilgili rapor: Olay Kürt-Türk çatışması değil
GİRİŞ 11.08.2021 14:20 GÜNCELLEME 11.08.2021 15:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

HÜDA PAR'ın 30 Temmuz 2021'de Dedeoğlu ailesinin silahlı saldırıda 7 ferdinin katledilmesi olayı ile ilgili yaptığı gözlem, tespit ve değerlendirmeler rapor haline getirilerek kamuoyu ile paylaşıldı.

KÜRT-TÜRK KAVGASI DEĞİL ADLİ BİR VAKA

İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve Araştırma Komisyonu Başkanı Mahmut Şahin, yaptıkları inceleme sonucunda yaşanan olayın Kürt-Türk kavgası olmadığı, 2 aile arasında yaşanan husumet sonucunda yaşanan adli bir vaka olduğunu vurguladı.

HDP'li Mithat Sancar Konya yalanıyla ateşi körükledi, muhalafete çağrı yaptıHDP'li Mithat Sancar Konya yalanıyla ateşi körükledi, muhalafete çağrı yaptı

Dedeoğlu ve Keleş ailesi arasında katliamdan önce yaşanan kavgalarda mahallede oturan Türk ve Kürt aileler, imam, muhtar, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri vb. kanaat önderlerinin tarafsız kaldığını belirten Şahin, ancak bunların husumetin barış ile sonuçlanması için yeterince çaba ve girişimde bulunmadığının altını çizdi.

"MANEVİ DİNAMİKLERE SAHİP SİVİL TOPLUM ANLAYIŞI GERİLEDİ"

Şahin, "Bu durum alışılagelmiş toplumsal değerlerimizin aşındığını, toplumsal dayanışmanın zayıfladığını, manevi dinamiklere sahip sivil toplum anlayışının gerilediği ve bireyselleşmenin arttığı gibi bir kötü gidişata da işaret etmektedir." dedi.

"OLAYI BÜTÜN YÖNLERİ İLE ORTAYA ÇIKARACAK ETKİLİ BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMELİ"

Yaşanan bu tür olaylarda devletin provokasyonlara fırsat vermeden gerekli ve doğru bilgileri kamuoyu ile paylaşması gerektiğini ifade eden Şahin, "Bu durum karanlık ve kirli ellerin mezkûr olay üzerinden provokatif haber yapmalarına ve olumsuz algı oluşturmalarına kapı aralamıştır. Bu ve benzeri hadiselerde karanlık güçlerin yalan-yanlış haber yapmalarına fırsat vermeyecek şekilde yetkililer tarafından zamanında doğru/doyurucu bilgilendirmeler yapılmalı, olayı bütün yönleri ile ortaya çıkaracak etkili bir soruşturma yürütülmeli ve tüm iddialar titizlikle araştırılarak olayın karanlıkta kalan yönlerinin olmaması sağlanmalıdır. Dedeoğlu ailesi katliamı, kamuoyunun yakından takip ettiği bir olay olup devletin her türlü manipülasyon ve bilgi kirliliğine yönelik halkı aydınlatması, toplumun huzur ve barışı için büyük önem arz etmektedir." dedi.

Raporda, bu durumu fırsat bilen bazı çevrelerin birtakım iddia ve emarelerden de yola çıkarak katliamın tamamen etnik çatışmadan kaynaklandığını farklı platformlar üzerinden dile getirerek süreci provoke etmeye çalıştığı belirtildi.

KATİL AYNI GÜN 2 KEZ 15 DAKİKA ARAYLA MAKTÜLLERİN EVİNE GELMIŞ

Katliam gününe işaret edilen raporda, "Komisyonumuzun edindiği bilgilere göre; 12 Mayıs olaylarından bir süre sonra taraflar arasında barış görüşmeleri ve müzakereler olmuştur. Dedeoğlu ailesi barış için zaman talep etmiştir. 31 Temmuz günü katliamın faili Mehmet Altun, arabasıyla Dedeoğlu ailesinin evinin önüne gelmiş, ilk gelişinde kapı önünde 15 dakika civarı aileden iki kişi ile ayakta konuştuktan sonra arabasına binerek olay yerinden ayrılmıştır. Akabinde yaklaşık 15 dakika sonra bir poşet içinde bulunan tabanca ile geri dönmüştür. Basına verilen kısa süreli videodan da anlaşılacağı üzere katliam bahçede gerçekleştirilmiş, maktüllere 21 kurşun sıkılmış ve Dedeoğlu ailesinin evi benzin dökülmek suretiyle yakılmak istenmiştir."

BİR AN ÖNCE ADALETİN TESİSİ SAĞLANARAK KAMU VİCDANI DA RAHATLATILMALI

Raporda devlete düşen sorumluluklar hatırlatılarak "Mezkûr katliam hadisesinin, devlet tarafından bütün yönleri ile etkin bir soruşturmaya tabi tutulması, yapılacak yargılama ile fail, azmettiren, iştirak eden ve olayda ihmali olan kamu görevlilerinin caydırıcı şekilde cezalandırılması gerekir. Bir an önce adaletin tesisi sağlanarak kamu vicdanı da rahatlatılmalıdır." ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 6
  • Konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    İslam Alemi ,Ülkemiz ve Anadolu'nun tüm renklerini ilgilendiren her mevzuda sergilediği tavır takdire şayan bir taban HÜDAPAR'ı yürekten kutlamak lazım. Gerektiğinde fedakar, atik ve cesur duruş sergileyen HÜDAPAR camiası yeri geldiğinde itidal, sağduyu, sabır ve metanetle hareket etmesi ile tanıdık. 15 Temmuz ve kritik durumlarda kilit bir pozisyon sağlamıştı.
    Cevapla
  • Deli Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Turk Kurt meselesi yok, sadece birkactane kelle alinacak Keleslerden, kan yerde kalmaz
    Cevapla
  • gülendam 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Çok önemli bir iş yapmışlar ve gerçeği ARAŞTIRIP ilan etmişler. Malesef bazı dindar kürtlerin de peşine takıldığı, emperyalist firavunların tetikçisi, Anadolu'ya düşman, İslam düsmanı, ateist, terör örgütü PKK ve onun partisi HDP'nin yakmaya çalıştığı fitne ateşini söndürmüşler. Ankara, Konya Eskişehir vs gibi bir çok yerde Kürt köyleri var. Ben de oraların kürtlerindenim. Herkes birbirinden kız alır kız verir, komşuluk yapar, arkadaşlık yapar, beraber askerlik yapar, düğün yapar, akrabadır vs.. Asla PKK ve HDP'nin iddia ettiği gibi bir ırçılık ve buna dayanan bir çatışma yoktur. Rabbim bu şeytanın çocuklarına fırsat vermesin ve Ülkemin dirliğini birliğini bozmasın.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardeşim. Kardeşlik bilincinde olan, bu fitneye pabuç bırakmayan Türk, Kürt herkesten Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Hudapar güzel bir şekilde araştırma yaparak rapor yayınladı brawo.
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    olay araştıralmadan nasıl hemen kamuoyuna açıklama yapılsın bende onu anlamıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak