HDP'li Mithat Sancar Konya yalanıyla ateşi körükledi, muhalafete çağrı yaptı

Konya'da aynı aileden 7 kişinin acımasızca öldürüldüğü olayın Türk-Kürt kavgası olmadığı en üst ağızdan açıklandığı halde HDP, katliamdan AK Parti'yi baş sorumlu ilan ederek muhalefete provokasyona ortak olma çağrısı yaptı.

GİRİŞ 31.07.2021 11:42 GÜNCELLEME 31.07.2021 12:13
Bu Habere 265 Yorum Yapılmış

Dün Konya'da, bir eve düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi öldürüldü.  Olayın ardından ev ateşe verildi.  

11 YILLIK HUSUMET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iki aile arasındaki düşmanlığın eskiye dayandığını "Maalesef 2010 yılında başlayan bir husumetin devamı, yaklaşık 11 yılık bir mevzusu var." sözleriyle ifade etmişti.

Konya'da katliam: 7 ölü! Bakan Soylu'dan son dakika açıklamasıBakan Soylu: Menfur saldırı istismar edilmeye çalışılıyor

"TÜRK, KÜRT MESELESİ TARAFIYLA BİR İLGİSİ YOKTUR"

Bakan Soylu olayın yaşanmasından hemen ardından başlayan asılsız iddialara ilişkin " Burada her olayın istismar edildiği gibi siyasallaştırılmaya çalışıldığı gibi Konya’daki, bu katliamda, bu menfur saldırıda, alçak tertipte ifade etmem gerekir ki istismar edilmeye çalışılıyor. Bunun Türk, Kürt meselesi tarafıyla bir ilgisi yoktur. Bunu, bu meseleye çekmek bu saldırı kadar tehlikelidir, bu saldırı kadar hem kınanacak alçak bir değerlendirmedir. " açıklamasını yapmıştı.

SANCAR: BAŞ SORUMLU AK PARTİ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Grup Başkanıvekili Saruhan Oluç ve HDP milletvekilleriyle birlikte, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada "Ortada ciddi bir kaos planı var." diyerek katliamın baş sorumlusu ilan ettiği AK Parti hakkında "HDP üzerinden Kürt halkına yönelik sistematik bir katliam politikası izleniyor." dedi.

CHP ve HDP'den ortak miting! Kandil'e selam vererek seçim mesajı verdiler

MİLLET İTTİFAKINA BİRLİK OLMA ÇAĞRISI

Yaşanan vahşeti siyasi malzemeye dönüştürmek isteyen HDP'li Sancar yalan olduğu açık bir bilgiyle Millet ittifakına kirli provokasyonda "demokrasi güçlerinin' Konya'da düzenleyecekleri etkinlikte yan yana olma çağrısı yaptı. Sancar çağrısında "Yarın, benimle birlikte geniş bir heyet Konya’da olacaktır. Bütün muhalefet partilerinin liderlerine ve demokrasi güçlerine de aynı tavrı sergilemeleri çağrısında bulunuyoruz. Onları da yarın Konya’ya bekliyoruz. Hep birlikte ortak, eşit yaşamı savunma kararlılığını göstermeye davet ediyoruz." dedi.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ AYNI İFADELERLE AK PARTİ'YE SALDIRDI

PKK'ya terör örgütü diyemeyen, terörü lanetleyemeyen, her zaman milli ve kutsal değerlerin karşısında olan Türk Tabipler Birliği bu konuda da sinsi bir açıklama yaparak "Konya'da Kürt bir aileden 7 kişinin öldürüldüğü, evlerinin yakıldığı katliam, kışkırtıcı, ayrıştırıcı nefret dilinin ve cezasızlık politikasının sonucudur." ifadelerini kullandı.

TTB'den bir skandal daha! Besmele’ye hakaretTTB'den bir skandal daha! Besmele’ye hakaret

Türk Tabipleri Birliği’nden skandal açıklama! Yine 'terör örgütü PKK' diyemedi!Türk Tabipleri Birliği yine 'terör örgütü PKK' diyemedi!

CumhurbaşkanıErdoğan'dan Türk Tabipler Birliği'ne çok sert tepkiCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türk Tabipler Birliği'ne çok sert tepki

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 265
  • Talip önver 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdpkk olmasa zaten bu Milletin Türk-Kürt diye bir meselesi yok ...
    Cevapla
  • Tosun 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp yi unutmatalım..
    Cevapla
  • Birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki her gün her hafta kürt öldürülüyor sanki sistematik katliam var.. Siz ne demeye Konya ya gidiyorsunuz..milleti kışkırtmaya başka hiçbir şeye değil...
    Cevapla
  • adem kul 2 yıl önce Şikayet Et
    Hainler başaramayacaksınız. TÜRK KÜRT KARDEŞTİR. hdp hainsin. SELAHADDİN EYYUBİNİN TORUNLARI sizi akıttığınız kanda boğacak. kapatın şu alçakları. Ermeni uşakları.
    Cevapla
  • Sabır Meşhur İzle 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden izin veriliyor bu teröristlerin provakasyon yapmasına, halkımızın arasına kin, nefret, kutuplaşma, bölücülük, devlet ve İslam düşmanlığı yaymalarına neden izin veriliyor.. İstanbul tabipler odası denen Ermeni-Rum-Sabetayist kriptolarının karargahı neden yok edilmiyor. Neden AB-D neder diye bu kadar korkuyoruz, hergün Avrupa'da Camilere, İslam'a ve Müslümanlara saldırılar oluyor hemde devlet destekli, onlar Türkiye ne der yada diğer Müslüman ülkeler ne der diye çekiniyor mu !!! AB-D parlementoların da yada meclislerinde Deaş veya El Kaide sempatizanı milletvekillerini hayal edebiliyormusunuz ?! AB-D o milletvekillerini marsa kadar kovalardı herhalde..
    Cevapla
  • Diyarbekirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp biz kürtlerin yakasından olun artık. Fasişt chp aşığı ip in kuyruk takımı... ne çok istiyorsunuz değil mi kürt türk kavgası çıksın. Defolun artık kokyşmuş marksist dostlerızla chp ve ip in yardakçıları.... siz ve iş tutuğunuz faşitlere inat kardeşlik kazanıyor ve bu böyle devam edecek... durkevın (uzaklaşın)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı