Bakan Koca: 18 yaş ve üzeri nüfusun yarısına çift doz aşı uygulandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 yaş ve üzeri nüfusta iki doz aşısını tamamlama oranının %50’in üzerine çıktığını açıkladı.

GİRİŞ 11.08.2021 14:43 GÜNCELLEME 11.08.2021 17:47
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 salgınına karşı uygulanan aşı dozunun 80 milyonu geçtiğini ve 18 yaş ve üzeri nüfusta iki doz aşısını tamamlama oranının %50’in üzerine çıktığını açıkladı. 

AŞIDA ÜÇÜNCÜ REKOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün 1 milyon 508 bin 939 doz COVID-19 aşısı yapıldığını duyurdu. Koca, “Bugün üçüncüyüz! Son 24 saatte 1 milyon 508 bin 939 doz COVID-19 aşısı yapıldı. 9 Ağustos, aşı performansında en iyi olduğumuz günler sıralamasında üçüncü. 1 milyon 582 bin 232 doz olan günlük rekoru yakalamak biraz bize, biraz da aşıya karar verme hızına bağlı. Biz yarın hazırız!” dedi.

Bakan Koca, 2 doz aşısını yaptıranların sayısının da 30 milyona ulaştığını belirterek, hiç aşı olmayanlardan harekete geçmesini istedi.

 

'Tek doz ile yeterli koruyuculuğu sağlamak mümkün değil''Tek doz ile yeterli koruyuculuğu sağlamak mümkün değil'

YORUMLAR 45
  • Mülayim 2 yıl önce Şikayet Et
    Eee toplum bağışıklığı kazanıldı, bu virüs hala gitmiyor...
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    bundan kaç sene önce davosta virüsün çıkacanı bilen zata kızmayın aşi olmayanlara kızın siz
    Cevapla
  • serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    güzel yurdumun güzel insanları,,hergün aşı oluyor,ama genede pcr testleri sayesinde gene covite yakalanıyor, peki bu aşılar neden koruma sağlamıyor,,,ha şimdide virüs mutasyona uğruyor diyeceksiniz,,peki ala mutasyona uğrayan virüs için içeriğinin ne olduğu belli olmayan aşıları neden vuruluyorsunuz,,,
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık uydurmayın artık yahu. Allahtan korkmuyor musunuz be uydurup uydurup sallıyorsunuz !
    Cevapla
  • Eren 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi soruları tüm dünya insanları soruyorlar. Fakat sanki duvarla konuşmuş gibi buna cevap vermek yerine, ezber sözler olan aşı olun cevabını alıyorlar. Dolayısıyla, korona inandırıcılğını yitirdi. Meselenin bambaşka bir oyun olduğu ortaya çıkıyor
    Cevapla
  • Nurettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin ve ne hakla insanlara bu sekilde ne idugu belirsiz soylemlerde bulunuyorsunuz, uzmanliginiz sanirim asi ustune, peh yani
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Virüse yakalanan ve hasta olanlar aşı vurulmayanlar. Yüzde 97 .Yüzde 3 de bir doz aşı olanlar veya iki doz sinovak olup üçüncü aşıyı olmayanlar
    Cevapla
  • Doğrusu bu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ee noldu yani 30 milyon iki doz aşıyı oldu salgın bitti mi? Bitmez hayatımıza bide aşı girdi her altı ayda bir aşı olun denilecek.
    Cevapla
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi aşı olmayıp milletin arasında gezen yirmi milyon insan yüzünden olabilir mi? Bi de adın doğrusu bu! Üzüldüğüm şu ki senin gibilerine inanan çok insan var. Yazık.
    Cevapla
  • GDO, PESTISIT 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir kapitalist sistem tiyatrosu, tum insaligi zorla kendi yazdiklari oyunu oynatmak icin zorluyorlar, ulkemizin akli selim vatansever yetkilileri "" acaba gercekne neler oluyor diye hic mi dusunmuyorsunuz,"" bu kadar asi asi diye yayin yapacaginiza iyot kullanin iyot kullanin diye yayin yapsaniz insanlar hem korunur hemde salgin cozulur, Bizi yillardir, GDO lu, kimyasal kalintili sebze ve meyveler , nisasta bazli sekerler covid ten cok daha fazla can aliyor bu ulkede, ama kimsenin agzindan bile bir kelime duyamiyoruz, Nasil bir mantik celiskisi icindeyiz , anlamakta zorlaniyoruz,
    Cevapla
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin tiyatroda pek anlaşılmıyor
    Cevapla
  • Mami 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen dediğiniz gibi..bir tane yetkilinin kalkipta ısrarla doğal beslenin D vitamini alın yada bütün hastanelerde yapılabilen maliyeti daha az ozon tedavisi olun bağışıklığınızi kuvvetlendirin dediğini duydunuz mu..
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen iyot gezegeninden mi geldin. Ortada bir cenaze var. Bunun kaldırılmasının da şuanda başka bir yolu yok. Boş senaryolara ayıracak vakit te yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çeşme'de 3 günlük festival 15 milyon TL’ye ihale edildi!
Merkez Bankası'ndan kredi ve enflasyon açıklaması