Türk profesörden dikkat çeken açıklama! İlginç detayları paylaşıp net uyardı

Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal, aşıların tüm dozlarının tamamlanması gerektiğini söylerek "Delta varyantından sonra daha kötü varyantların, aşıdan korunamayacak varyantların çıkmasından çekiniyoruz" dedi.

GİRİŞ 12.08.2021 15:10 GÜNCELLEME 12.08.2021 15:34
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Ünal, Türkiye'de Covid-19 vakalarında artış yaşandığını belirterek, hastanelere ve yoğun bakımlara aşılama ile ilgili problemi olan hastaların ağırlıklı olarak yattığını söyledi.

"HASTANEYE YATANLARIN BÜYÜK ORANI AŞILANMAMIŞ YA DA EKSİK AŞILANMIŞ KİŞİLER"

Prof. Dr. Ünal, yoğun bakıma başvuran hasta sayısının 2'nci ve 3'üncü pikteki kadar fazla olmadığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Bize yatan hastalara baktığınız zaman büyük oranı aşılanmamış ya da eksik aşılanmış kişiler olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte bize gelen hastalarda yaş gençleşmesine rağmen ek hastalığı olanların daha fazla olduğunu görüyoruz.

Özellikle ek hastalığı olanların aşılanmamış olması yoğun bakıma yatış olasılığını artırıyor. Bu arada ek hastalıkları olan ve çift doz Sinovac olmuş olmasına rağmen bir hasta hayatını kaybetti ama bizim yoğun bakımımızda şu ana kadar çift doz doğru aşılama yapılmış Biontechli hiçbir hasta yatmadı. Çıkardığımız sonuç şu; aşılarımızı tamamlamak zorundayız, hızla tamamlamak zorundayız.

"AŞIDAN KORUNMAYACAK VARYANTLARIN ÇIKMASINDAN ÇEKİNİYORUZ"

Aşılama sonucunda hasta olma, PCR pozitif çıkma ve hastalığı ağır geçirme olasılığımız azılıyor. Lütfen aşılarınızı olun.

Bu konuda yol katediliyor; ama daha hızlı katetmek istiyoruz çünkü delta varyantından sonra daha kötü varyantların aşıdan korunamayacak varyantların çıkmasından çekiniyoruz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 59
  • ŞEHMUS 2 yıl önce Şikayet Et
    Beji Lüle kardeş, öncelikle Anne ve babanız Yüce ALLAH'tan acil Şifa diliyorum. Bende aşı taraftarı biri değilim.Ancak hem babam koah hastasıydı diyorsun, hemde sapasağlam adamı hasta ettiler diyorsun :)
    Cevapla
  • Bej-i lüle 2 yıl önce Şikayet Et
    Koah hastası ama yatalak değil. Yemesi içmesi gayet iyi. Koah deyince ilerlemiş bir hastalık sanma!
    Cevapla
  • SERHAT 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlık tabiki Hak Din'dır.Îslâm'da Aklın rolüde elbet inkar edilmez. Ancak akıllı bir Müslüman, içinde ne olduğu bilinmeyen bir havuza tepe, takla atlamaz.
    Cevapla
  • zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı 4 yılda çıkar dediniz .8 ayda çıkardınız. Aşı geldi kurtulduk dediniz. 1.Doz...sonra 2...Doz....şimdi yetmedi 3.Doz... Siz konuştuğunuzu hiç düşünüyormusunuz. Halkın o kadar cahil olmadığının farkındamısınız...
    Cevapla
  • Tuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kafaya takma hoca, hangi varyantı çıkarsa çıksın biontech korur. Merak etme
    Cevapla
  • SERHAT 2 yıl önce Şikayet Et
    Biotech değil, her türlü hastalık ve sıkıntılardan sadece Yüce ALLAH korur.Nankör olmayalım.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Olay gayet net!.. Hastaneye Yatanlar, Yoğun Bakımlara Düşenler Aşı olmayanlar veya Aşıları noksan olanlar.. Ölmüşler, Kalmışlar Aşılarını tam olanları bağlamaz. :)
    Cevapla
  • ÖĞRETMEN 2 yıl önce Şikayet Et
    Laf salatası yapan oldukva cahil ve kaba bir insansın..
    Cevapla
  • Metin öz 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşuyorsun
    Cevapla
  • 3. doz 2 yıl önce Şikayet Et
    Olay net değil bilgisiz adam. 3. doz aşıyı olanlara aşılı diyorlar, diğerleri aşısız sınıfına giriyor. Sen de sanıyorsun ki hiç aşı olmayanlar. Git 3. dozu da çaksınlar sana. Sonra konuş.
    Cevapla
  • Sade vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen Aşı olduysan Dünyaya KAZIK’mı Çakacaksın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş