Samsun'da koronavirüse yenilen Lale’nin babası: Cahil kesime inandı

26 yaşında koronavirüse yenilen genç kadının babası, kızının aşı karşıtlarına inandığını bu nedenle aşı yaptırmadığını belirterek, “Herkes aşısını olsun, kızlarımız Lalelerimiz ölmesin” dedi.

Samsun'da koronavirüse yenilen Lale’nin babası: Cahil kesime inandı
Samsun'da koronavirüse yenilen Lale’nin babası: Cahil kesime inandı
GİRİŞ 15.08.2021 09:58 GÜNCELLEME 15.08.2021 09:59
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Samsun'un Bafra ilçesinde koronavirüse yakalanan Lale Duran (26), tedavi gördüğü Bafra Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Genç kadın, önceki gün Altınay Mahallesi'nde toprağa verildi.

Evladını genç yaşta kaybetmenin acısını yaşayan baba Sefer Duran, kızının aşı karşıtlarından etkilendiğini ve koronavirüs aşısı yaptırmadığını söyledi.

“CAHİL KESİM DİYEBİLECEĞİM KİŞİLERİN SÖZLERİNE İNANDI”

Aşı karşıtlarına tepki gösteren Duran, şöyle konuştu:

"Ben ve eşimle birlikte ailemizde 6 kişi bu virüse yakalandı. Hepimiz aşımızı olmuştuk ancak çocuğum aşı olmadı, aşısızdı. Ailemizde aşısız olan tek kişi Lale idi. Ama aşı olmadığı için Lale'miz bu savaşı kazanamadı. Kızım aşınızı olun diye çok söyledim ancak sosyal medyada kulaktan dolma, cahil kesim diyebileceğim kişilerin sözlerine inanarak aşı olmak istemedi ama sonucu kötü oldu. Lale'miz soldu. Başka kızlarımız da çocuklarımız da ölmesin. Buraya cenazeye veya taziyeye gelen arkadaşlarıma dostlarıma bütün herkese söyledim, aşınızı olun, ben bunun acısını yaşadım siz yaşamayın."

“CAMİ HOPARLÖRLERİNDEN DUYURULAR AMA BENİM YAVRUM GİTMEDİ”
Koronavirüse yakalandığında 9 gün hastanede yattığını belirten Duran, şöyle devam etti:

"Allah devletimizden razı olsun, hastanede bize çok güzel baktılar. Bütün hocalarımızdan ve sağlık personellerinden Allah razı olsun. Ama önemli olan oraya düşmemek bunun için de herkes aşısını olsun, oraya düşmesin. Devletimiz zaten bu konuda çok yardımcı oluyor. Bizim mahallemize kadar aşıcılar geldi. Cami hoparlörlerinden duyurular yaptılar ama benim yavrum gitmedi. Biz gittik aşımızı olduk ama o olmadı ve Lale'mizi kaybettik."

"LALELERİMİZ ÖLMESİN"

İnsanların bilinçli olması, sosyal medyada yazılan her şeye inanmamaları gerektiğini söyleyen Duran, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye mesaj vermek istiyorum. Herkes aşısını olsun, kızlarımız Lalelerimiz ölmesin. Benim yavrum öldü, evlat acısı çok zor, hiçbir şeye benzemiyor. Aşı karşıtlarına vermek istediğim mesaj ise sosyal medyalardan kulaktan duyma sözlere inanıp kimse aşısını yaptırmamazlık yapmasın. Benim Lale'm bu yüzden soldu. Sosyal medyadaki kulaktan dolma sözlere kandı aşısını olmadı ve sonu ölümle bitti. Devletimizin Sağlık Bakanlığı var gitsinler, sorsunlar, aşıların içeriklerini öğrensinler gerek yok böyle sosyal medya olaylarına kimse inanmasın, ben evlat acısı yaşadım, Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın."

YORUMLAR 25
  • davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Tevbe 51.Ayet: De ki: «Allah´ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiç bir şey isabet etmez. O bizim mevlamızdır. Ve mü´minler yalnızca Allah´a tevekkül etmelidirler.» ZUHRUF 54 AYET. Firavun, kavmini küçük düşürdü (ezdi). Onlar da kendisine itaat ettiler. Çünkü onlar yoldan (fasık) çıkmış bir toplumdu. bizim durumumuz da öyle.
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabırlar versin. Cahillerinin cahilliğini yapanlara allah ıslah etsin inşallah
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    2 senedir yakalanmadım bundan sonra da yakalanmam diyenler görsün.
    Cevapla
  • fahri 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin. ailesine ALLAH sabır versin. Allah'ın takdiri. sebeplet dünyası. onunda kendine göre sebepleri vardır. evlenecek belki çocuğu olmaz diye düşünüyordu. sonuçta bunu kimse ispatlayamaz. o duruma düşmeyen bilemez. en iyisine ALLAH u teâlâ bilir.
    Cevapla
  • Bir müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin inşallah. Dünya üzerindeki milyonlarca doktor hemşire aptal mı? Lütfen aşınızı olun. Aşı olmayanlara güzellikle telkinde bulunalım inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat