Son Dakika haberi: YÖK açıkladı: Yüz yüze eğitim içim tüm çalışmalar yürütülmekte

YÖK: Yükseköğretim Kurulu olarak, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde örgün programlarda "yüz yüze eğitime" başlanması için gerekli bütün çalışmalar yürütülmektedir.

Son Dakika haberi: YÖK açıkladı: Yüz yüze eğitim içim tüm çalışmalar yürütülmekte
Son Dakika haberi: YÖK açıkladı: Yüz yüze eğitim içim tüm çalışmalar yürütülmekte
GİRİŞ 15.08.2021 12:06 GÜNCELLEME 15.08.2021 12:24
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Kurulu, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde örgün programlarda "yüz yüze eğitime" başlanması için gerekli bütün çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. 

YÖK'ten yapılan açıklama şöyle:

Bilindiği üzere 2019 yılının sonlarında başlayan ve 2020 yılının ilk aylarına damgasını vuran COVID-19 küresel salgını ile birlikte yükseköğretim kurumlarımızda uzaktan eğitime geçilmiştir.

Uygulamalı eğitimlerin bir kısmına devam edilmesi ve özellikle harmanlanmış (hibrit) öğretimin de yaygınlaşması ile birlikte geçtiğimiz yıl ‘’Küresel Salgında Yeni Normalleşme’’ çalışmaları yapılmıştır.

Salgının dinamik bir süreç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, üniversitelerin ilgili kurulları tarafından salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programların farklı uygulamaları özelinde planlama yapılması gerektiği belirtilmiştir. Buna göre üniversitelerimizde "Koronavirus Komisyonları" oluşturulmuş, hızlı karar mekanizmaları tesis edilmiştir.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim döneminde, Yükseköğretim Kurulu olarak örgün programlarda "yüz yüze eğitime" başlanması için gerekli çalışmalarımız yürütülmektedir.

Salgının seyrine, alt yapı imkanları ve yerleşkelerin kapasitelerine göre, COVID-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerektiğinde program özelinde yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabilecektir.

Yüz yüze eğitim başlayacak mı? Bakan Özer yol haritasını açıkladıYüz yüze eğitim başlayacak mı? Bakan Özer yol haritasını açıkladı

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 21
  • Aydın Üniv. 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm hibrit eğitim bir yan yüz yüze okur ve uzaktan kimseyi zorlayamazsınız hastalıkta
    Cevapla
  • Aydın Üniv. 2 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm hibrit eğitim bir yan yüz yüze okur ve uzaktan kimseyi zorlayamazsınız hastalıkta
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılmalı maçlara diskolara meyhaneler kahvehanelere serbest olduğuna göre insanın en önemli hayatı olan eğitime engel ve yasaklar olmamasi lazım
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Yükesk öğretimde bende hibritten/ yanayım. Bir çok gencimiz aşı olmadığı gibi aleyhte organizeli propoğanda var. Bügün Van'da henüz 30'una girmemiş bir genç vefat etti. Hep bu tür propoğandaların etkisiyle aşı olmuyorlar. Onun için eğitim-öğretim gibi hassas ve de stratejik bir konuda hocalarla birlikte karar verilmeli. Sağlık güvencesi temin edilmezse çok problem çıkabilir.
    Cevapla
  • Hataylı Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Hibrit eğitime geçelim, isteyen gider okur, isteyen de uzaktan okur... Ben şahsen çocuğumu üniversiteye bu sene göndermeyeceğim, bir senesi boşa gidecek ya da okul hayatı bitecek...
    Cevapla
  • Çanakkale li 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence de çok haklısınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü