Fatih Altaylı'dan Bozkurt'la ilgili çirkin değerlendirme: Oy hesabı yaptı!

Türkiye, Batı Karadeniz'den gelen yürek yakıcı haberlerle sarsılırken, sosyal medyada yalan haberlerin ardı arkası kesilmiyor. O yalanlara gazeteci ve siyasiler de destek veriyor. Son olarak Gazeteci Fatih Altaylı, çirkin bir kıyas yaptı.

GİRİŞ 15.08.2021 18:16 GÜNCELLEME 15.08.2021 20:45
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yangınlarla mücadelesi sürerken, yeni felaket haberi Batı Karadeniz'den geldi. Kastamonu, Sinop ve Bartın'da sel nedeniyle çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Her gün gelen acı haberler, Türkiye'yi derinden sarsarken, sosyal medya üzerinden yayılan yalan haberler tepki çekiyor. O yalanların başında gelen, Kastamonu'da HES kapaklarının patladığı iddiası. 

Kastamonu'da selin ardından yürek yakan görüntüler...Kastamonu'da selin ardından yürek yakan görüntüler...

'Baraj kapakları açıldı' yalanları ellerinde patladı "Baraj kapakları açıldı" yalanları ellerinde patladı

Kastamonu'yu vuran sel sonrası, sosyal medyadan yayılan yalanda, HES kapaklarının patladığı, selin bu nedenle gerçekleştiği iddia edilmişti. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, iddianın gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Daha sonra görüntüler yayınlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu yalanı sürdüren siyasetçilere tepki gösterdi. Ancak tüm bunlara rağmen halen 'HES patladı' iddiası gündemden düşmüyor. 

ALTAYLI'DAN ÇİRKİN HESAP

Habertürk Gazetesi Yazarı Fatih Altaylı, sel bölgesi hakkında yaptığı değerlendirmede HES yalanını yine gündeme taşıdı. Üstelik Altaylı, o bölgede Cumhur İttifakı'na giden oylarla bir kıyas yaparak çirkin ifadeler kullandı. 

RTÜK acımadı! Fatih Altaylı'ya ceza!RTÜK acımadı! Fatih Altaylı'ya ceza!

Fatih Altaylı Bakan Koca'dan özür dilediFatih Altaylı Bakan Koca'dan özür diledi

HES projesini "doğa katliamı" olarak niteleyen Altaylı, kamu ve vatandaşın elele vererek doğaya ait alanları işgal ettiğini söyledi. Altaylı, "Vatandaş doğanın önüne çıkmış. İktidarlar desteklemiş. İktidarlar destekledikçe vatandaşın oyunu almış. Vatandaş oy verdikçe katliam artmış. Katliam arttıkça oy da artmış" dedi. 

Eleştirilerini sıralayan Altaylı daha sonra çirkin bir kıyaslama yaptı. Cumhur İttifakı'nın Bozkurt'ta aldığı oyu gündeme getiren Altaylı şu ifadeleri kullandı: 

"Ben size söyleyeyim. Yüzde 95 küsur. Karşılıklı memnuniyet bu düzeyde imiş. Yani patlayan HES’e de onay vermiş halk, HES’in altındaki alandaki tomruk depolama alanını son yıllarda iki katına çıkaran Orman Müdürlüğü kararlarına da. Sonra o HES patlayıp, depolama alanında iki katına çıkan tomrukları da önüne katıp köprü altlarını tıkayınca su evleri basmış. Hoş bu iddiaları bir açıklama yapan DSİ reddediyor... Sonuçta 40 ölümüz vardı ben bunları yazarken. Sayısı henüz kesinleşmeyen kaybımız. İçimiz yanıyor elbette. Görüntüleri gözlerimiz yaşararak izliyoruz. Ama sorun şu ki, böyle felaketlerden asla ders almıyoruz. Beraber yürüsek bu yollarda yine iyi. Beraber koşuyoruz. Uçuruma."

SOYLU: BIRAKIN İŞİMİZİ YAPALIM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada HES iddialarına tepki göstererek, "Bırakın işimizi yapalım. Hep sağduyuya davet ettim ama anlamıyorlar ki. Nedir, HES patlamış. Gidin görün. Sizin elinizde böyle bir bilgi olsa bugüne kadar durur muydunuz? Yalan makinelerine milletimizin itibar etmemesini altını çizerek söylemek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika haberi: Sel bölgesinde kaç tane kayıp ihbarı var? Bakan Soylu açıkladıSoylu açıkladı: Sel bölgesinde kaç kayıp ihbarı var?

YORUMLAR 205
  • emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah chpnin chplilerin şerrinden başta gençlerimiz ve çocuklarımız olmak üzere devleti milleti ümmeti devletimize güvenen milletleri mazlumları korusun. Allah chpye ve ittifakına fırsat vermesin, kurdukları tuzakları ayaklarına dolasın. Amin
    Cevapla
  • 10. KÖY 2 yıl önce Şikayet Et
    Bölgede suyu biriktiren baraj türü HES yok. Tünel tipi hes var. Yani suyu alıkoymuyor. Önce bunu bilin. Şimdi Altaylı müptezeline gelelim; insanda bir gram haya olmaz mı, karaktersiz manüplatör.
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam vatan haini derhal tutuklanıp yargılanmalı..
    Cevapla
  • M.TURAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir Türk vatandaşı olarak Adamın konuştuğu Türkçe için bile tercüman desteği almadan anlamakta zorlandığım bu zat bu ülkede gazetecilik, sunuculuk ve moderatör lük yapıyor çok yazıkkk..
    Cevapla
  • M. Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi açıkçası bu herifi sevmem, ama hes yada başka bir yatırım yapılırken biri kırk yarmalıyız, her olasılığı hesaplamalıyız...
    Cevapla
  • M. Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılı kırk yarmak diyecektim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi