Fatih Altaylı Bakan Koca'dan özür diledi

Daha önce aşılama ile ilgili yaptığı açıklamalarla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı hedef alan Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Bakan Koca'dan özür diledi.

GİRİŞ 26.06.2021 14:23 GÜNCELLEME 26.06.2021 20:52
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Kovid-19 aşılaması konusunda yaptığı yorumlar için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan özür diledi.

Altaylı, bugünkü köşe yazısında "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan özür diliyorum. Samimiyetle. Aşılama konusunda çok ciddi bir mesafe katettik. 18 yaşa kadar indik. Bu önemli bir başarı" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Bakan Koca'nın pandemi yönetme başarısıBakan Koca'nın başarısı dünyanın dilinde

KENDİNE DE PAY ÇIKARMAYA ÇALIŞTI

Altaylı yazının devamında ise, aşı savaşlarının kızıştığı bir ortamda Sağlık Bakanlığı'nın zorlu çalışmalarından kendine pay çıkarmaya çalışarak, BioNTech ile daha önce aşı imzalanamaması için "BioNTech ile bir türlü anlaşma sağlanamamasına kızmıştık ve haklıydık" dedi.

Ülkeler arasında nelerin konuşulduğunu bilmeden ahkam kesen Altaylı, kendini haklı göstermeye kalktı:

"Gerçi Sinovac ısrarını eleştirmiş, aşıda çeşitlendirme yapılması gerektiğini söylemiş ve BioNTech ile bir türlü anlaşma sağlanamamasına kızmıştık ve haklıydık, ama sonuçta eleştirileri ciddiye alan, samimiyetle çözüm arayan, Fransa'nın 70 milyon dozluk siparişini iptal etmesini Türkiye için fırsata çeviren ve Özlem Türeci ile Uğur Şahin'in vatanseverliklerinden istifade anlaşmayı sağlayan da yine Bakan Koca oldu."

Vatandaşın sağlığı ile derdin ne Kılıçdaroğlu?Vatandaşın sağlığı ile derdin ne Kılıçdaroğlu?

Kılıçdaroğlu’nun aymazlığı, Türkiye’nin aşı tedarik programını nasıl tehlikeye sokuyor?Kılıçdaroğlu’nun aymazlığı, Türkiye’nin aşı tedarik programını nasıl tehlikeye sokuyor?

KILIÇDAROĞLU DA AŞILARI RİSKE ATMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşlar için gösterdiği yoğun çabayı gölgeleme arayışına girmiş, Sinovac aşısında aracı firma tartışmaları ile kafaları bulandırmaya çalışmıştı. CHP, Türkiye'ye bedelsiz gönderilen bir milyon doz aşının distribütör firma tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne fatura edildiği ve devletten 12 milyar dolar para alındığı yönündeki iddiasında bulunmuştu.

O dönem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kılıçdaroğlu'na cevap vererek canlı yayında belgeleri paylaşmıştı. 

PORTAKAL VE KAFTANCIOĞLU DA BALTAYI TAŞA VURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı paylaşımda, 8 Mayıs 2021 tarihindeki açıklamasıyla dalga geçen Fatih Portakal ve Canan Kaftancıoğlu'na ithafen "Yaz döneminde 18 yaş üstü herkes aşılanabilir dediğimizde, yaz bitiminde nasıl olsa yüzü kızarmayacak diyenler, umarız bugünlerde sık sık güneşe çıkıyorlar" dedi.

Koca'dan Canan Kaftancıoğlu ve Fatih Portakal'a tokat gibi cevap! Ağızlarının payını verdiKoca'dan Canan Kaftancıoğlu ve Fatih Portakal'a tokat gibi cevap! Ağızlarının payını verdi

KAFTANCIOĞLU'NA BİR TEPKİ DE AHMET HAKAN'DAN

Canan Kaftancıoğlu'nun sözlerini değerlendiren Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan ise, bugünkü köşesinde şu değerlendirmede bulundu:

"Taa mayıs ayında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şöyle demiş:

"Yaz döneminde 18 yaş üstü herkes aşılanabilir."

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da bu demecin altına şöyle şeyler döşemiş:

"Yaz bitiminde bu sözü hatırlatınca yüzü kızarmayacak. Bir hekimin göz göre göre bu derece yalan söyleyebilmesi ağrıma gidiyor. Değer mi? Mesleğinden utanmıyorsan kendinden utanır insan."

E ne oldu?

Daha yazın başında 18 yaş üstü herkesin aşılanmasına imkân sağlandı.

Yani Bakan Koca haklı çıktı, Kaftancıoğlu haksız çıktı.

Üstelik Kaftancıoğlu'nun kullandığı "Utanmıyor musun? Yüzün kızarmıyor mu? Yalan söylüyorsun" gibi yakışıksız ifadeler de feci halde yüzünde patladı.

Ben olsam Canan Kaftancıoğlu’nun yerinde...

Sadece ve sadece "Çok özür diliyorum Sayın Bakan" derim.

Önüne, arkasına, arasına hiçbir şey sıkıştırmaya tenezzül etmeden."

YORUMLAR 87
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Canan Kaftancıoğlu ve utanma :) Tabak dolusu domuz etinin reklamını yapan insandan özür bekliyorlar komik.
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüzleri yokki görsekte tükürsek bu inkarcıların yalan ve iftira atarak kamuoyunu oyalayıp hırsızlık ve edepsizlik lerini gizleme unutturma politikası içindeler ey Altaylı CHP deki tecavüz taciz hırsızlıklar için ne yazdın yada kaç kuruşa kalemini sattın cevap ver
    Cevapla
  • Jamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende bunlara 24 saat sovecem sonra ozurdileyecem
    Cevapla
  • Murat gözükara 2 yıl önce Şikayet Et
    Altaylı...... Al.. Yayını..... ÇEK git bu ülkeden artık dipsin...
    Cevapla
  • Alperen 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu at hırsızını daha fazla tvde görmek istemiyorum egoist aşırı kibirli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?