Bakan Koca'dan Fatih Portakal ve Canan Kaftancıoğlu'nun yüzünü kızartacak açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 8 Mayıs tarihinde yaptığı "Yaz döneminde 18 yaş üstü herkes aşılanabilir" açıklamasından sonra Fatih Portakal ve Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri gündeme geldi.

GİRİŞ 25.06.2021 08:27 GÜNCELLEME 25.06.2021 12:15
Bu Habere 224 Yorum Yapılmış

Aşı randevularında yaş sınırı 25'e indi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yaptığı açıklamada Cuma günü itibarıyla 18 yaşından gün almış olan herkesin aşı randevusu alabileceğini açıkladı.

Yine mayıs ayında yaptığı açıklamada Koca, "18 yaş üstü herkes aşılanabilir" demişti. Bu sözler sonrası Fox Haber'in eski sunucusu Fatih Portakal ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Koca'nın açıklamalarıyla dalga geçen tweetler paylaşmışlardı.

Portakal'ın bu açıklamasından yaklaşık 1.5 ay sonra 18 yaş üstü tüm vatandaşların aşı randevusu alabileceği bildirildi. Bu durum ise körü körüne eleştiri yapan Fatih Portakal'ı akıllara getirdi. Konuyla ilgili olarak sosyal medyada yüzlerce paylaşım yapılırken, Fatih Portakal'a 'Özür dile' çağrısı yapıldı.

BAKAN KOCA AŞILAMADA YENİ YAŞ GRUBUNA GEÇİLDİĞİNİ DUYURDU

Özellikle son haftalarda günlük ortalama 1.5 milyon doz aşı yapılırken, aşılamada yaş sınırı da gün geçtikçe aşağıya çekildi. 65 yaş üstü bireylerle başlanan aşılama süreci kademeli olarak, 25 yaşa kadar düşmüştü. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda aşılamada yeni yaş grubuna geçileceğini söyledi.

"18 YAŞINDAN GÜN ALMIŞ OLAN HERKES RANDEVU ALABİLİR OLACAK"

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Cuma günü itibariyle 18 yaşından gün almış olan bütün vatandaşlarımızı tanımlamış olacağız. Yani cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış olan herkes randevu alabilir olacak." dedi.

18 yaş ve üstündekiler aşılanmaya başladı18 yaş ve üstündekiler aşılanmaya başladı

"18 YAŞ ALTI İÇİN BİLİM KURULU DÜNYADAKİ UYGULAMALARI DEĞERLENDİRİYOR"

18 yaş altı vatandaşların aşılanmasıyla ilgili de açıklamada bulunan Bakan Koca, "18 yaşı zaten yapıyoruz. 18 yaş altı için Bilim Kurulu dünyadaki uygulamaları değerlendiriyor. Ülkelerden ülkelere farklı yaklaşımların olduğunu biliyoruz. Biz 18 yaş altı kronik rahatsızlığı, ek rahatsızlığı olan çocuk ve gençlerimizi aşılamaktan yanayız" ifadelerine yer verdi.

FATİH PORTAKAL: İ-NAN-MI-YO-RUM

Aşılama sürecinde kısa bir dönem durgunluk olsa da son haftalarda ulaşılan başarı kaybedilen arayı kapattı. O dönem, bazı gazeteciler yaptıkları açıklamalar ile hükümetin aşılama kampanyalarını eleştirirken, bu isimlerden biri de Fatih Portakal oldu. Portakal, Bakan Koca'nın 8 Mayıs tarihinde yaptığı "Yaz döneminde 18 yaş üstü herkes aşılanabilir" açıklaması için "İ-nan-mı-yo-rum" demiş ve gülmüştü.

KAFTANCIOĞLU'NUN YÜZÜ KIZARIR MI?

Bakan Koca'nın açıklamalarını alıntılayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da " Yaz bitiminde bu sözü hatırlatılınca da yüzü kızarmayacak nasıl olsa. Bir hekimin göz göre göre bu derece yalan söyleyebilmesi, gerçekleri perdelemesi, yeri geldiğinde bilimi çarpıtması benim ağrıma gidiyor. Değer mi? Mesleğinden, vatandaştan utanmıyorsa kendinden utanır insan." sözleriyle Bakan Koca'yı hedef aldı. 

 

KÖRÜ KÖRÜNE ELEŞTİRENLER SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Portakal'ın yaptığı bu paylaşımdan yaklaşık 1.5 ay sonra 18 yaşından gün almış tüm vatandaşlar aşılanmaya başlanacak. Küresel bir sorun haline gelmiş salgın sürecinde bile destek olmak yerine köstek olan ve neredeyse yaptığı tüm açıklamalar ile alınan kararları körü körüne eleştirenler ise gelinen noktada sessizliğe büründü.

"İNANMAYANLAR VARDI CANLARI SAĞOLSUN"

Koca dün yaptığı açıklamaların bir bölümünde ise "Dünyanın en hızlı aşılama programlarından birini yürütüyoruz. Aşı olsun yeter, günlük 1,5 milyon aşı yapabiliriz dediğimde inanmayanlar vardı, canları sağolsun. Devletimizin ve güçlü sağlık altyapı ve kahraman sağlık çalışanlarımızın gücüne güvenin." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 224
  • Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    İkisinide görünce midem bulaniyor
    Cevapla
  • Halit arslan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan olduklari çok supheli
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    E sayın bakan da televizyona çıktığında bunlara bi laf soksun ama artık! Hem de isim vererek. Yüzünüze tükürmem lazım ama tükürüğüme yazık desin. Desin yahu!
    Cevapla
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Utanma nedir biliyorlar mı ki?
    Cevapla
  • uygurlu 2 yıl önce Şikayet Et
    yüzlerinin kızarması için yüzleri olması lazım.
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım atalarımız it ürür kervan yürür demişler doğru yoldasınız sizleri her zaman destekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!