İBB hayvan barınağında vahşet: Çürümeye bırakılmış hayvan cesetleri bulundu

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı barınak yakınında, çürümeye bırakılmış onlarca kedi ve köpek cesedi bulundu. Skandal görüntülerin ardından mezarları kapatan iş makineleri basın mensuplarını görünce alandan kaçtı.

GİRİŞ 18.08.2021 15:00 GÜNCELLEME 18.08.2021 19:10
Bu Habere 262 Yorum Yapılmış

İBB’ye bağlı Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Yaşam Alanı yakınlarında yaşayan vatandaşlar duydukları kötü kokudan rahatsız oldu. Kötü kokunun geldiği yeri takip eden vatandaşlar, karşılaştıkları manzara karşısında dehşete düştü. Telef olmuş onlarca kedi ve köpeğin bedeniyle karşılaşan vatandaşlar, gördükleri kötü manzarayı cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. İddiaya göre, İBB Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Yaşam Alanı’na Anadolu yakasının çeşitli yerlerinden gelen ve telef olan köpeklerin cesetlerinin bazıları poşetlere konularak yakılırken bazıları da bakımevinin bahçesinde açılan çukurda çürümeye bırakıldı.

Çukurda çürümeye başlayan hayvan cesetleri çevreye kötü koku yayarken aynı zamanda çok sayıda sinek ve böceğin üremesine de neden oldu. Kedi ve köpek cesetlerinin toplandığı alanın yakınlarında yaşayan vatandaşlar, kötü kokudan rahatsız oldukları kadar sağlıkları açısından da endişeli olduklarını belirtti. Üstü açık bir şekilde çürümeye bırakılan hayvan cesetleri üzerinde üreyen sinek ve böceklerden yayılabilecek olası hastalıklar çevredeki vatandaşları tedirgin etti.

“KÖPEKLERİ BURADA KATLETMİŞLER”
Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Yaşam Alanı’nın yakınlarında yaşayan bir vatandaş, köpek cesetlerinin olduğu alanı cep telefonuyla görüntülerken, “Burası İstanbul sınırları içinde bir köpek barınağı. Yüzlerce, onlarca köpek için hendek kazmışlar, köpekleri burada katletmişler. Burada yüzlerde kedi köpek var. Ve çoğu da naylon poşetler içinde yakılmış atılmış. Kokudan durulmuyor evlerimizde. Gece gündüz sürekli koku geliyor” ifadelerini kullandı.

DEHŞETİN ÜSTÜNÜ KAPATAN İŞ MAKİNELERİ KAÇTI

İBB Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Yaşam Alanı'ndaki telef olmuş hayvan cesetlerinin görüntülerinin ardından basın mensuplar bakımevinin kapısına dayandı. İş makinelerinin telef olmuş hayvan cesetlerinin olduğu alanı kapadığını gören basın mensupları, alandan görüntü almaya başlayınca iş makineleri bulundukları alandan hızla uzaklaşarak kaçtı. Güvenlik görevlileri basın mensuplarını toplu hayvan mezarının bulunduğu alandan uzaklaştırmaya çalışırken alana gelen bakımevinin başhekimi Mevlüt Maytalman, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"İMAMOĞLU KENDİNE Mİ SORUŞTURMA AÇTI?"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Twitter adresinden yaptığı "Tepeören Hayvan Bakımevi’nde hayatını kaybeden hayvan dostlarımızın defin edildiği alandaki görüntüleri asla kabul edemeyiz. Şehrimizi paylaştığımız canlı dostlarımıza yapılan bu uygulamayı yapan kişiler hakkında soruşturma açılmıştır. Gelişmeleri paylaşacağız" açıklaması sosyal medyada tepki topladı.

İmamoğlu'nun kendi yönetimindeki barınaktaki skandal için "Soruşturma açılmıştır" ifadesi, ti'ye alındı. Takipçileri, "Kendi kendinize mi soruşturma açtınız?" diye sordu. 

"2011'DE İBB'YE DEVRETTİĞİMİZ BARINAĞIN DURUMU İÇLER ACISI"

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Twitter adresinden "2010’da Türkiye’nin en büyük hayvan barınağı olarak inşa edip 2011’de İBB’ye devrettiğimiz ve başarılı bir şekilde işletilen barınağın içler acısı bu durumu ve ne yazık ki en çok da bizlere emanet canların o görüntüleri için çok üzgünüm..." paylaşımında bulundu.

Yazıcı, barınakta çürümeye bırakılan hayvanlar için kazılan bölümü paylaştı. 

 

"NEDEN KATLEDİLDİ?"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB hayvan barınağındaki görüntüler hakkında Twitter adresinden paylaşım yaptı. Kabaktepe, "Çok üzgünüm ve merak ediyorum. Barınaktaki bir çok kedi ve köpek neden katledildi?" diye sordu.

AK PARTİ DÖNEMİNDE TAM DONANIMLI AÇILMIŞTI

2010 senesinde AK Parti tarafından Tuzla'da tam donanımlı inşa edilen ve "dünyanın ikinci büyük hayvan barınağı" olma özelliğini taşıyan Tepeören Hayvan Barınağı, 2011 senesinde İBB'ye devredildi.

202 dönümlük arazi üzerine inşa edilen ve bin 240 hayvana ev sahipliği yapan barınak, AK Parti döneminde başarılıyla işletildi. 

İŞTE AK PARTİ DÖNEMİNDEKİ FOTOĞRAFLAR...

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 262
  • Rustem 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamaninda cok gorduk
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar Allah'ın sessiz kullarıdır. Ahiretteki hesabınız çok çetin olacak soysuz soytarılar.
    Cevapla
  • Belir Aytaç 2 yıl önce Şikayet Et
    ENAM-38 Yeryüzünde debelenen hiçbir canlı, iki kanadıyla uçan hiçbir kuş istisna olmamak üzere hepsi sizin gibi ümmetlerdir. Biz bu Kitap'ta, herhangi birşeyi ne eksik bıraktık ne fazla yaptık. Onlar, sonunda Rableri önünde haşredilirler.
    Cevapla
  • Atma recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Kulluk sadece insana mahsus degil mi? Hayvandan kopekten kul mu olurmus? Islamda Kopeklerin allahin sesiz kullari olduguna dair bir deliliniz var midir? Ayet hadis?
    Cevapla
  • hindistan 2 yıl önce Şikayet Et
    köpek sorununu hangi siyasi parti avrupa standartlarına göre çözeceğini vaad ederse oyumu ona vereceğim. insanlar sokağa çıkamaz oldu. Sokaklar, parklar, mesire alanları, kaldırımlar, yollar, bina kapıları, market otoparkları, hastane bahçeleri, üniversite bahçeleri.... kontrolsüz başıboş köpeklerin yaşam alanına dönmüş durumda. ne kendi çevremin ne de başka insanların, ne de çevrede bulunan diğer doğal hayvanların köpekler nedeniyle zarar görmesini istemiyorum. böyle giderse kim bilir hangimizin sebebi olacak bu mesele. gözümüzü açmamız gerekiyor.
    Cevapla
  • mucahid 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar AK parti hariç hangi parti vadinde durmuş, bil öğren sonra yaz.
    Cevapla
  • (¹⁴⁵³) 2 yıl önce Şikayet Et
    Hanı bir ağaca istanbulu yakip yikan soysuzlar bu kadar hayvanı katledenlere bir sözleri yokmu nerede o hainler bu manzaraya neden sesizler utanmıyorlarmı gelki insan olan utanır bunlarda insanlik yoki.
    Cevapla
  • cahit 2 yıl önce Şikayet Et
    atlar coktan sucuk olmustur, iett nin otobüslerinide bakimini yaptirmayip, yanmasina sebep oluyorlar, yakinda yeni otobüs ihalesine cikarlar
    Cevapla
  • HAKAN CEM KALYONCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Oooo atlar eko sucuklari diye secmenlerinin onunde yumurtali sucuklu paket olarak satiliyor marketlerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!