'28 Şubat generallerinin hapse atılmasını doğru bulmuyor' muş!

Habertürk Gazetesi yazarı Nagehan Alçı, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanık hakkında verdiği tutuklama kararını eleştirdi.

'28 Şubat generallerinin hapse atılmasını doğru bulmuyor' muş!
'28 Şubat generallerinin hapse atılmasını doğru bulmuyor' muş!
GİRİŞ 19.08.2021 12:43 GÜNCELLEME 19.08.2021 13:11
Bu Habere 755 Yorum Yapılmış

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dün 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı verdi. 

Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı bugünkü köşe yazısında, 28 Şubat zulmü ile isimleri hafızalara kazınan generallerin şefaatçiliğine soyundu. Alçı köşesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak bu isimlerin affedilmesini talep etti.

Son dakika haberi: 28 Şubat cezaları kesinleşti28 Şubat davasında cezalar kesinleşti

NEFRET ORTAMINI KÖRÜKLEYECEKMİŞ!

Alçı daha da ileri giderek, 28 Şubatçı generallerin tutukluluğunun Türkiye'ye fayda sağlamayacağını aksine nefret ortamını körükleyeceğini iddia etti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÇAĞRIDA BULUNDU

Alçı köşesinde şu ifadeleri kullandı;

Hemen hepsi 80 yaşını geçmiş, çok büyük sağlık sorunları bulunan 14 general ile ilgili verilen hapis kararını doğru bulmuyorum.

28 Şubat’ın darbeci generalleriyle en çok mücadele etmiş yazarlardan biri olarak bu isimlerin, hayatlarının son döneminde cezaevine gönderilmelerinin ve muhtemelen de orada ölecek olmalarının Türkiye’ye hiçbir fayda sağlayacağını düşünmüyorum.

Evet… Bu paşalar eğer yakalama ve tutuklama kararının gereği yapılırsa çok muhtemel ki hapiste, hücrelerinde hastalıklarla boğuşup, büyük ıstıraplar çekerek vefat edecekler. Çok acı bir ölüm olacak onlar için.

Peki böyle bir durum Türkiye’ye yararlı mı olur yoksa bu ülkedeki nefret ortamını mı körükler?

Elbette ikincisi…

28 Şubat askeri darbesinin mağdurlarının da Türkiye’deki nefret ve kutuplaşma ortamının daha da azdırılmasını isteyeceklerine inanmıyorum.

Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu köşeden seslenmek istiyorum…

Tayyip Bey,

80 yaşını geçmiş ve hepsi de büyük sağlık problemleriyle uğraşan 14 ismi yetkinizi kullanarak affediniz. Bu hapis kararlarını başka bir şekle çevirmek sizin elinizde... Anayasanın 104. Maddesi size “Sürekli hastalık, sakatlık ve yaşlılık” durumunda af yetkisi tanıyor.

Bu insanların evlerinden alınıp yeniden hapse götürülmelerinin ve orada ölüme terk edilmelerinin ülkemize faydası olmayacak.

Şayet af yetkinizi kullanırsanız bu, Türkiye’de her geçen gün artmakta olan nefret ortamına karşı da panzehir olacak, vicdanlı ve merhametli bir duruş olarak tarihe geçecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 755
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunları affedeni affetmem, affettirenleri de affetmem. Allah'a savaş açtılar ve sadece inancımızı yaşadığımız için canımıza okudular. .. çok canlar yaktılar, ocaklar söndürdüler. Hala bu alçakların açtığı kötü yolun acısını ve ettikleri zararlı otların zararını çekiyoruz. Nesiller gitti nesiller. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: hapiste ölsünler bırakın...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zımmi olarak 28 şubata destek değil mi?
    Cevapla
  • ismet 2 yıl önce Şikayet Et
    eşide kendide munafık ha bu arada en muhafazakar kanallarda magazin çukuruna düşmüş durumda kime ne diyelim şaştık malesef saf çap duruş kalmadı
    Cevapla
  • Nihat 2 yıl önce Şikayet Et
    Artisss nesini doğru bulmuyorsun. İşte senin gerçek yüzün bu ,zoru görünce Deyvitoğu gibi, kraliçenin Gülü gibi, Babacan gibi hemen dönüş yaparsın. Sizin Müslümandan yana bir tavrınızı zaten görmedik,ortam gereği Ak partili olmuştunuz ,şimdi de karşı saftasınız.
    Cevapla
  • ahsen 2 yıl önce Şikayet Et
    doğru bulmayanlar eğri insanlardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!