Son dakika haberi: 28 Şubat davasında 14 kişiye yakalama kararı

Son dakika haberi: 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 isim hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına yazı gönderdi.

GİRİŞ 20.08.2021 12:42 GÜNCELLEME 20.08.2021 17:22
Bu Habere 364 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı verdi.

28 ŞUBAT DAVASINDA VERİLEN KARARLAR

Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davası, 13 Nisan 2018'de karara bağlandı. Aralarında dönemin simge ismi Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 18 sanığa 'Türkiye Cumhuriyeti icra vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten men' suçundan müebbet hapis cezası verildi. 

'28 Şubat generallerinin hapse atılmasını doğru bulmuyor' muş!'28 Şubat generallerinin hapse atılmasını doğru bulmuyor' muş!

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, temyiz incelemesini 9 Temmuz'da tamamladı. Sanıklar Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker, olay tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147'nci maddesindeki 'Türkiye Cumhuriyeti icra heyeti vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek' suçundan sorumlu tutuldu. Bu kapsamda 14 sanık hakkındaki müebbet hapis cezası onandı.

RÜTBELERİ SÖKÜLSÜN TALEBİ!

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına yazı gönderdi.

ÇETİN DOĞAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 kişiden biri olan eski paşalardan Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi’ne teslim oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çıkarılan yakalama kararı, infaz savcılığı tarafından emniyete talimat olarak gönderilmesinin ardından gözler, aralarında Çetin Doğan ve Çevik Bir’in de yer aldığı 14 sanığa çevrilmişti. Bu isimlerden Çetin Doğan bugün saat 15.45 sıralarında Bodrum Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinden çıkıp Bitez’de bulunan Bodrum Adliyesi’ne geldi.

Çetin Doğan’a çok sayıda korumasının eşlik ettiği görüldü.

ÇEVİK BİR BODRUM'DAN İSTANBUL'A GİDERKEN YAKALANDI

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 kişiden biri olan emekli Orgeneral Çevik Bir, Bodrum’dan İstanbul’a giderken Milas karayolunda polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Çevik Bir, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çevik Bir

Yaz aylarını Bodrum'da geçiren eski paşalardan Çevik Bir ve 13 kişi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Eski paşalardan Çevik Bir Bodrum'daki yazlığından İstanbul'a giderken Milas karayolunda polis ekiplerince gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından Çevik Bir tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevine gönderildi.

İDRİS KORALP CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

28 Şubat davasında cezası kesinleşen 14 sanıktan biri olan emekli general İdris Koralp, Bakırköy Adliyesinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

3 İSİM DAHA TUTUKLANDI

28 Şubat davasında haklarında yakalama kararı çıkarılan, Aydan Erol, İlhan Kılıç ve Kenan Deniz infaz savcılığındaki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 364
  • Halıl 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda çok para var..hepsının yazlıkları kışlıkları yatları var..emeklı olurken Oyaktan 1-2 trılyon ek para alıyorlar..ayda 25-30 bin tl maaş alsan dahı bu lukse ulaşamazsın..Devlet korumaları derhal çeksın..28 basınından neden hesap sorulmuyor..nerde Doğan ve ekıbi..
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    28 Şubat'ın basın yayın ayağında ceza verilmelidir
    Cevapla
  • yunaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaşadıkları yerlere bakın. İmkanlar fazla, para çok. Vatandaşlıktan çıkarılsın.
    Cevapla
  • halil gumus 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar paşa değil maşalar onları tutanlar ülkenin ocaklarını söndürdü milyonlarca insanın dini duygularını tarumar ettiler. Bu dünyadaki cezaları müebbet ahirette ise Rabbimin adaleti tecelli edecektir hamd olsun.
    Cevapla
  • esad 2 yıl önce Şikayet Et
    17 yaşında imama hatipliydim benimle aynı net yapanlar mühendislik okudu ben okuyamadım Allah a hesabını verin hayatımı çaldınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı