İHH ekipleri Haiti’de

Haiti’de meydana gelen depremin ardından harekete geçen İHH Afet Yönetim Birimleri, deprem bölgesine ulaştı. Ekipler ilk etapta 550 depremzede aileye kumanya ve hijyen paketi yardımında bulundu.

İHH ekipleri Haiti’de
İHH ekipleri Haiti’de
GİRİŞ 20.08.2021 12:54 GÜNCELLEME 20.08.2021 12:54

Orta Amerika ülkesi Haiti’de geçtiğimiz günlerde 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 10 km derinliğinde meydana gelen depremin ardından yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetti, 6 bin 900 kişi yaralandı ve 30 bin kişi de evsiz kaldı.

Kayıpları arama kurtarma çalışması ise halen sürüyor. Deprem sonrasında tropikal fırtına etkisine giren ülke şimdi de sellerle mücadele ediyor. Evleri yıkılan ve çadır bile bulmakta güçlük çeken afetzedeler, derme çatma barınaklarda yaşam mücadelesi veriyor. Üst üste gelen felaketlerin ardından Haiti, uluslararası yardım çağrısında bulundu. 

Yardım çağrısının ardından harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetim Birimleri, deprem bölgesine ulaşarak çalışmalara başladı. İlk etapta depremden en çok etkilenen Les Cayes şehrindeki depremzede ailelere 550 adet kumanya ve hijyen paketi yardımında bulundu. Ekipler, ailelere ayrıca içme suyu dağıtımında da bulunuyor. 

11 YIL ÖNCE 

Haiti’de 12 Ocak 2010’da da büyük bir deprem meydana gelmiş ve 360 bin kişi hayatını kaybetmişti. İHH ekipleri o dönemde de mağdur Haitilileri yalnız bırakmamış ve sağlık, barınma ve beslenme alanlarında bölgede çalışma gerçekleştirmişti. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü