Son dakika haberi: 21 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 21 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika haberi: 21 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı
Son dakika haberi: 21 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı
GİRİŞ 21.08.2021 20:53 GÜNCELLEME 21.08.2021 23:25
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı, 21 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durumu açıkladı.

CAN KAYBI SAYISI SON AYLARIN EY YÜKSEĞİ!

Türkiye'de son 24 saatte 282 bin 857 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 351 kişinin testi pozitif çıktı, 232 kişi hayatını kaybetti.

21 Ağustos koronavirüs tablosu

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 21 Ağustos'ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 19 bin 351 yeni vaka tespit edildi. Bir günde toplam 282 bin 857 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 13 bin 163 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi.

En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 73,78 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 56,33 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 88 milyon 443 bin 350’ye yükseldi.

AŞILAMADA İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Tekirdağ, Eskişehir ve Yalova takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 51,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Mardin, Gümüşhane, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Bayburt takip etti.

BAKAN KOCA: MAALESEF YÜKSEK VAKA SAYILARI YÜKSEK KAYIP DEMEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son tablo ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; Hastalığa yakalananların bir bölümü hastalığı ağır geçiriyor ya da kaybediyoruz. Maalesef yüksek vaka sayıları yüksek kayıp demek. Aşımızı yaptırırsak salgına son vermek için harekete geçmiş oluruz. Aşı ve tedbirle yeniden mücadeleye dönelim.

Yeni koronavirüs kararı! 6 Eylül’den itibaren 81 ilde izin yokYeni koronavirüs kararı! 6 Eylül’den itibaren 81 ilde izin yok

 

YORUMLAR 117
  • Vatandas38 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılsın vaka artıyor, Okullar kapansın eğitim çöktü-ogretmenler yatmak istiyor, asi olun hiç bir işe yaramıyor, asi olmayın hastalıktan öleceğiz, eve kapanın esnaf battı psikolojimiz bozuldu v.s., kapanmayi kaldıralım virüs yayılıyor, maske tak bunaldım nefes alamıyorum, maske takma virüs bulaşıyor daha sabaha kadar yazarım. Velhasıl şu anda devlette yönetici olmak istemezdim. Devlet ne yapsin kimi memnun etsin...
    Cevapla
  • Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Turizm bölgeleri hep mavi, sosyal medyada görüyoruz maske takan yok, ne hikmetse bu hastalık tatilcilere gitmiyor. Biraz şeffaf olsanız daha inandırıcı olur. Bu film tutmaz.
    Cevapla
  • Misafir. 2 yıl önce Şikayet Et
    Yani onlar D vitamini ile besleniyor diyorlarya.Yani deniz tarafındakilerden bahsediyorum
    Cevapla
  • KAPTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar %95 aşı oranını yakaladı
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı hakkında artık yorum yapmak istemiyorum. Çünkü aşı koskoca bir hikaye Devletimiz bizim sağlığımız için onca para ödedi ama aşı kendisinden beklenen korumayı maalesef sağlayamadı. Yinede Devletimiz bizi düşündüğü için teşekkür ediyorum.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    hak söze ne denir malatyalı ....Rabbim şeytanların eline bırakmasın insanlığı...
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence 2 yılda yapilmis en güzel yorumlardan şapka çıkartılır....
    Cevapla
  • m.a 2 yıl önce Şikayet Et
    aşı olupta ölenler ya pıhtı atıyor, ya kalp krizi. aşıdan öldü mü yazacaklar
    Cevapla
  • Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmayanlar yoğun bakımı doldurdu, aşıyı reddetti öldü. Demesini biliyorlar ama, kimse kusura bakmasın aşı hikaye hedef başka, ilerde görebilir miyiz bilemem ama Allah büyüktür.
    Cevapla
  • Bozoklu66 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu aşı olupta vefat edenlerin bir sayısını açıklayın, saklamayın,aylardır medya aracılığı ile aşı algısı yapılması bıktırdı artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı