Öğretmen ve polis maaşlarına 950 TL zam! 3600 ilk kez sözleşmeye giriyor...

Memura ve emekliye 3600 ek gösterge ilk kez sözleşmeye giriyor. Sendikalar ile hükümet arasında mutabakata varıldı. Resmi açıklama bugün 14:30 itibariyle açıklanacak. 3600 ek gösterge ile polis, öğretmen maaşlarına 950 TL zam yapılacak. İşte detaylar...

Öğretmen ve polis maaşlarına 950 TL zam! 3600 ilk kez sözleşmeye giriyor...
Öğretmen ve polis maaşlarına 950 TL zam! 3600 ilk kez sözleşmeye giriyor...
GİRİŞ 23.08.2021 13:30 GÜNCELLEME 23.08.2021 13:31
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

4 milyon memur ve 2 milyondan fazla emekli için 2022 ve 2023'teki zam oranları belli oldu. Yıllardır beklenen 3600 ek gösterge problemi bugün çözülerek ilk kez sözleşmeye girecek. 3600 ek göstergenin yasalaşması durumunda otuz yıllık hizmeti bulunan bir öğretmen, polis, hemşirenin emekli ikramiyesi en az 34 bin TL, maaşları da 950 TL artacak. Yapılacak düzenlemeden emeklilerin dul ve yetimleri de yararlanacak.

3600 ile Öğretmen ve Polisin Maaşı 950 TL Artacak!

Sözleşme yasalaşmadan önce 4.500 TL aylık alan bir öğretmen ve  polisin geliri 950 TL artarak ve 5.450 TL olacak. Ek gösterge cetvelinin yenilenmesiyle zor koşullarda çalışan personelin de daha yüksek ücret almasının önü açılabilecek.

3600 Ek Gösterge Tablosu Bugün Belli Olacak

Memur ve memur emeklilerine zam pazarlığında sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında bugün kamu görevlilerinin geneline ilişkin toplu sözleşme müzakere sonucu açıklanacak. Bakanlıkta 2 Ağustos'ta başlayan görüşmelerin müzakere süreci yasal takvim gereği dün sona erdi. Yaklaşık 6.4 milyon memur ve memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet yeni zam teklifini sunacak.

Teklifler ve Beklentiler Neler?

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'in taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talep etti. Buna karşılık, hükümet, 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklifinde bulundu. Müzakereler Bakan Bilgin başkanlığında dün de sürdü. Hükümet yeni teklifini sendikalarla paylaşırken müzakere sonucu bugün duyurulacak.

Sözleşmeli Statüye Geçene Müjde!

Edinilen son dakika bilgisine göre geçici personel (4C) kapsamında olup sözleşmeli statüye (4B) geçen personelin ek ödeme mağduriyeti sona eriyor. Mevcut ek ödeme oranları ile sözleşme ücretleri unvanları yeniden düzenlenecek. Bu kapsamda olanlara tek ödemede 15 puanlık artış konusunda da uzlaşma sağlandı. Sözleşmeli personel ek ödemeler, iyileştirmeler yapılacak.

YORUMLAR 33
  • Nurhayat Aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Adliye çalışanları ve emeklilerinin 3600 ek gösterge kapsamına alınmaması çok büyük haksızlık! Gerek çalışma şartlarının zorluğu, gerekse bazı Hakim ve Mahkeme Başkanlarının kaprislerini çektikleri için bile bu gruba dahil edilmeliydiler.
    Cevapla
  • Tuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenler çok zor şartlarda çalışıyorlar ne yapılsa yeri. Hükumet 3600 kararı ile kendi ayağına sıktı. Bunca sağlık çalışanı yıllardır ezile ezile ne hale getirildi. Şahsi olarak hakkımı helal etmediğim gibi sandıkta da gereken cevabı vereceğimden hiç şüpheleri olmasın.
    Cevapla
  • Nizam 2 yıl önce Şikayet Et
    İmam bayıldı, polis kayrıldı, öğretmen sıyrıldı. Sendikalardan istifa etmeyen memurlara acıyorum , sendikaların kimler için çalıştığını göremeyen memur istifa etsin bence.
    Cevapla
  • Tarık T. 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen olarak söyleyim memur maaşları ve özlük hakları ile yapılan her tartışmanın öğretmen polis üzerinden yapılması adilâne değil kardeşim.Bu ülkede öğretmenden polisten başka da memurlar var.En basitinden bakanlıklarda çalışan çoğu Boğaziçi ODTÜ mezunu onlarca A sınıfı kadro mensubu memur afedersiniz ama hiç bir iş yapmayan,üniversitede doğru düzgün akademisyen dahi görmemiş,dilekçe yazmaktan aciz,sıradan bir okul müdürü kadar maaş alıyor almıyor.Adalet bu değil.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kalindi 2 yıllık herkse peşin verilmeli ve diğer memurlarda faydalandirkmaki bende ameleyin yani işçi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...