Bakan Koca'dan Şanlıurfa çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, "Bugün Urfa'daki sevdiklerimizi arayıp hal hatır soralım. İlk doz aşı konusunu açalım. Şanlıurfa, halen Kırmızı olan tek ilimiz" diyerek çağrıda bulundu.

Bakan Koca'dan Şanlıurfa çağrısı
Bakan Koca'dan Şanlıurfa çağrısı
GİRİŞ 26.08.2021 10:53 GÜNCELLEME 26.08.2021 11:14
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, "Bugün Urfa'daki sevdiklerimizi arayıp hal hatır soralım. İlk doz aşı konusunu açalım. Şanlıurfa, halen Kırmızı olan tek ilimiz. Aşı oranı düşük, risk seviyesi Çok Yüksek. Yakınlar böyle yerinde uyarılar için de var. Güzel hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederim" dedi.

KORONAVİRÜSTE SON 24 SAAT

Türkiye'de son 24 saatte 296 bin 711 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 970 kişinin testi pozitif çıktı, 217 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 296 bin 711 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 970 kişinin testi pozitif çıktı, 217 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 16 bin 651 oldu.

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 75,64, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 57,85 olarak kayda geçti.

ŞANLIURFA'DA DİN GÖREVLİLERİ AŞI ÇAĞRISI YAPTI

Türkiye genelinde korona virüs salgınına karşı en az 1 doz aşı yaptıran 18 yaş ve üstü nüfusun aşılanma ortalaması yüzde 75,16’ya ulaşırken, Şanlıurfa yüzde 53,1 aşılanma oranıyla, yüksek riskli kırmızı kategorideki son ve tek il oldu. Şanlıurfa Valiliği koordinesinde sağlık teşkilatı, güvenlik birimleri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının aşılanma oranını yükseltmeye yönelik çabalara bir destek de Şanlıurfa’da yaşayan İslam âlimlerinden geldi. Şanlıurfa’da farklı Kur’an kursları ve eğitim merkezlerinde görev yapan, hayatlarını İslami ilimlere vakfetmiş İslam alimleri, korona virüs salgınını önlemeye yönelik dünya çapında kabul gören en önemli tedbirin aşı olduğunu, genel kabul gören bu tedbire uymanın ise tüm Müslümanlar için vacip hükmünde olduğunu söylediler.

YORUMLAR 38
  • Birnaz 2 yıl önce Şikayet Et
    yapacak bir şey yok
    Cevapla
  • Elif 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım artık yönümüzü farklı konulara cevirsek gıda terörü aldı başını gidiyor çocuklarımız gençlerimiz tehlikede oğlum bunlar katkılı öldürür diyorum o zaman niye satılıyor diyor.Artik biraz da bu alanda ilgilenmek bu koronayi çok uzattık aşılanan aşılandı artık psikolojinin bozuldu aşama katedelim
    Cevapla
  • Aslan2121 2 yıl önce Şikayet Et
    Olayları dünyanın her yerinde aynı olması oyunun kurselciler tarafından tezgahlandigini zaten gosteriyor. Amerikan ordusu neden asisiz Alel acele fda aşıya neden onay verdi. Fda kime bağlı a caba sıralanmış bilim kurulları ne kadar güvenilir objektif acaba veriler neden doğru verilmiyor
    Cevapla
  • Manisalı esnaf 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölümler hangil il veya ilçeden? Bilmek hakımızmı? Değilmi?
    Cevapla
  • davud 2 yıl önce Şikayet Et
    Tevbe 51.Ayet: De ki: «Allah´ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiç bir şey isabet etmez. O bizim mevlamızdır. Ve mü´minler yalnızca Allah´a tevekkül etmelidirler.» Yunus 84.Ayet: Musa dedi ki: «Ey kavmim, eğer siz Allah´a iman etmişseniz (ve) müslüman olmuşsanız artık yalnızca O´na tevekkül edin.» Yunus 85.Ayet: Onlar dediler ki: «Biz Allah´a tevekkül ettik; Rabbimiz, bizi zulme sapan bir kavim için bir fitne (konusu) kılma.»
    Cevapla
  • MSELİM 2 yıl önce Şikayet Et
    madem herşey önceden yazılıp çizilmiş taktir edilmiş öyleyse evde oturalım çalışmayalım nasıl olsa Allah rızkımızı verecek öylemi? işte müslümanları geri bırakan yanlış tevekkül anlayışı bu. hadi bakalım çölde deveni bağlamadan uyu. uyuyabilir misin ? yani önce tedbir sonra tevekkül yani önce aşı sonra tevekkül. Allah ta bunu istiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...