Son dakika: 28 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 28 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 28 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 28 Ağustos koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 28.08.2021 20:38 GÜNCELLEME 28.08.2021 20:38
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 290 bin 186 Kovid-19 testi yapıldı, 17 bin 912 kişinin testi pozitif çıktı, 245 kişi hayatını kaybetti.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''TABLOYA KAÇ KİŞİ BAKACAK? Salgın gündemiyle yaşamaya alıştık. Salgının gerektirdiği tedbirler konusundaysa alışkanlıklar sıkı değil. Tabloya her gün bakın. İhmal edilen tedbirleri hatırlamanıza yardımcı olur. Ertelemişseniz aşıyı gündeme almanızı sağlar.'' ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 27 Ağustos’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre 17 bin 912 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 245 oldu. Bir günde toplam 290 bin 186 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 12 bin 175 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 76,81 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 58,84 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 92 milyon 710 bin 374’e yükseldi.

“Aşılamada ilk sırada Muğla var”

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Edirne, Kırıklareli Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Antalya takip etti.

“En düşük aşılama Şanlıurfa’da”

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 56,2 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Gümüşhane, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Bingöl, Batman, Bayburt ve Siirt takip etti.

YORUMLAR 63
  • AYDIN 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan tabloya bakmaya gerek yok.Verdiğin rakamı on ile çarpıyoruz.
    Cevapla
  • S.vatandas 2 2 yıl önce Şikayet Et
    Gençlerin,antikor seviyesi yeterli olanların aşılanması tam bir garabet ve akıl mantık dışı.Adeta sonu nereye varacağı belli olmayan,insanlar üzerinde denenen amacı kötü bir küresel tuzak.Bilim adı altında, oynanan bir kötü planlar,hedefler..Sonuç nereye vardak,ne olacak,büyük soru işareti.
    Cevapla
  • Görünen Köy 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen yıl bu zamanlar sayı yüksek diye okulları açmadık.Bu yıl sayı yüksek açıyoruz.Hangisi doğru acaba. Galiba çözüm hergün hergün sayıları açıklayıp milletin psikolojisini bozmaktan vazgeçmek
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açıldıktan sonra dahada iyi bakacaz sayın bakan kronik hastalar hariç tüm öğretmenlerde aşılı
    Cevapla
  • Orhan Gül 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende iki doz Sinovac olmuştum Allah'a şükür çok hafif bir şekilde hastalığı atlattım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat