Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğinde CHP'li İBB'den "Çav Bella" rezaleti

Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliğinde düzenlenen festivalde İtalyan komünist devrim şarkısı 'Çav Bella'nın söylenmesi tepkiyle karşılandı.

GİRİŞ 30.08.2021 16:14 GÜNCELLEME 30.08.2021 16:53
Bu Habere 278 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UNESCO'nun ilan ettiği Hacı Bektaş Veli'yi anma yılında İstanbul Yenikapı'da Serçeşme Hünkâr Hacı Bektaş Veli Festivali düzenledi. 

Grup Yorum ve Şevval Sam gibi 45 sanatçının sahne aldığı festivalde "Çav Bella" skandalı yaşandı.

İTALYAN DEVRİM ŞARKISI İLE ANMA

Dünyanın farklı dillerine uyarlanan ve Türkiye'de de Grup Yorum tarafından seslendirilen İtalya'nın devrim şarkısı Çav Bella ile Hacı Bektaş-ı Veli'nin anılması büyük tepkilere yol açtı.

İzmir’de çirkin saldırı! Cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ çalındıİzmir’de çirkin saldırı! Cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ çalındı

İzmir'deki 'Çav Bella' skandalının mimarı Banu Özdemir'in gerçek yüzü!İzmir'deki 'Çav Bella' skandalının mimarı Banu Özdemir'in gerçek yüzü!

2020'DE İZMİR'DE BAZI CAMİLERDE DE ÇAV BELLA ÇALMIŞLARDI

Geçen yıl İzmir'deki bazı ilçelerde bulunan camilerin hoparlörlerinden 'Çav Bella' çalınmış, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir de açık destek vermişti.

İBB'nin festivaline tepki yağdı: Hacı Bektaş-ı Veli'nin kemiklerini sızlatırİBB'nin festivaline tepki yağdı: Hacı Bektaş-ı Veli'nin kemiklerini sızlatır

FESTİVAL İSMİNİN HACI BEKTAŞ-I VELİ OLMASI DA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Hacı Bektaş-ı Veli ismiyle daha önce pek çok kesimden festival yapılmasına karşı çıkılmış, isminin afişler ve panolardan kaldırılması istenmişti. 

YORUMLAR 278
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun bunlara, bu vatanın ekmeğini yeyip suyunu içen ve bu şekilde saygısızca davranıp ihanet edenleri Allah'a havale ediyorum, Rabbim bunları ve bunlar gibilerini bildiği gibi yapsın.
    Cevapla
  • Uzman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu değerli erenin atfina yapılan çok saygısızca davranışı esefle kınıyorum.
    Cevapla
  • yaşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Şafak 2.5 yıl kaldı oynayıp zıplasınlar. Bakalım
    Cevapla
  • mrtyvz 2 yıl önce Şikayet Et
    zaten chp ye yaziklar olsun bir bektasi olarak inancimiza karistirdiginiz siyasete baslicam cavbellaniza baslicam ne türk olabildiniz ne bektaşi olabildiniz anladiginiz tek sey siyaset gütmek pir sultan diyor ya siyaset günleri gelip catmadan acilin kapilar saha gidelim siz ne garibandan ne masumdan ne milliyetten ne inanctan anlarsiniz
    Cevapla
  • ferzande 2 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendi benliğini yansıtır ba zavallı güruhun ne olduğu ortada.başka söze gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!