Son dakika: Kütahya'da korkutan deprem!

Son dakika haberi: AFAD verilerine göre Kütahya Altıntaş'ta 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Ankara, Eskişehir, Afyon gibi çevre illerde de hissedildi.

Son dakika: Kütahya'da korkutan deprem!
Son dakika: Kütahya'da korkutan deprem!
GİRİŞ 31.08.2021 15:01 GÜNCELLEME 31.08.2021 15:38
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... AFAD, saat 14.04'te merkez üssü Kütahya'nın Altıntaş ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

ÇOK SAYIDA İLDE HİSSEDİLDİ

Meydana gelen deprem Ankara, Eskişehir, Afyon gibi çevre illerden hissedildi. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı depremi hissettiklerini dair mesajlar paylaştı.

Deprem haritası

"OLUMSUZ İHBAR ULAŞMADI"

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı deprem sonrasıyaptığı açıklamada "Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir." ifadelerini kullandı. 

HASARA YOL AÇIP AÇMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Kütahya’nın yanı sıra çevre illerde de hissedilen depremin hasara yol açıp açmadığı araştırılıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Altıntaş ilçesi Gecek köyü yakınların olarak saptadığı deprem, saat 14.04’te meydana geldi.

Son dakika: Kütahya'da deprem!

Yerin 7.16 kilometre derinliğinde olan deprem, Altıntaş ilçesinin yanı sıra kent merkezi ve Eskişehir’in de aralarında olduğu çevre illerde hissedildi. Paniğe neden olan depremin hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için ekipler araştırma başlattı.

​Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Altıntaş ilçesi Aydınlar köyü, büyüklüğünü ise 4.9 olarak açıkladı. 

DEPREMİN HİSSEDİLDİĞİ AFYONKARAHİSAR'DA VATANDAŞLAR KENDİNİ DIŞARI ATTI

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğünde deprem Afyonkarahisar’da da hissedildi. Deprem anında binalar sallanırken vatandaşlar kendini dışarı attı.

Son dakika: Kütahya'da deprem!

Bazı vatandaşlar depreme namazda yakalanırken, bazıları ise bankada işlem yaptırdığı sırada depreme yakalanarak kendini dışarı attı.

Afyonkarahisar'da da hissedilen depremin ardından vatandaşlar kendini dışarı attı.

Öte yandan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilerde herhangi bir yıkım ya da olumsuz ihbar olmadığı bildirildi.

AFAD ÖN DEĞERLENDİRME RAPORU YAYINLADI

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremle ilgili AFAD ön değerlendirme raporu yayınladı.

16 ARTÇI MEYDANA GELDİ

Ana şoktan, 31.08.2021 14:59'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 1.0 ile 2.5
arasında değişen 16 artçı deprem kaydedildi.

1900'DEN BU GÜNE BÖLGEDE 510 DEPREM YAŞANDI

Bölgede 1900 yılından günümüze kadar en büyüğü 7.2 olmak üzere büyüklüğü 4'ten fazla olan 510 deprem  meydana geldi. Ayrıca bahsi geçen bölgeye ait, 1900 yılı öncesi için, 27 adet tarihsel dönem depremi kaydı var.

Türkiye Deprem Tehlike Haritasına göre bölgenin deprem tehlikesi.

YORUMLAR 30
  • Bilim uzmanı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hastanı kaç gün takip ettin?Vur geç. Hem vurduğun 2 hafta sonra rahatsızlanınca sana mı geliyor? İlk 14 günde ölürse koronadan yazılıyor.
    Cevapla
  • Öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet, aşı sebebiyle ölen akrabamız var .Bazı kişilere aşı ters etki yapıyor ama nedense gündeme gelmiyor.
    Cevapla
  • canturk 2 yıl önce Şikayet Et
    bir iki hafta çok dikkatli olmalıyız dünyayı balon gibi düşünürsek bir taraftaki aşırı gaz çıkması diğer taraflarda çöküntüye neden olur iç basınç çekilmesinden dolayı italyadaki yanardagın patlaması içerdeki gaz çıkışının dünyanın bir çok yerinde yer altı sularının ve gazlarını ani çekilmesi aynı hapşırık gibi düşünün insanlar hapsırdığı zaman vücüdun tüm kasları ani kazılma geçirir dünyanın bir çok ülkesinde obruklar yada depremler olacağını düşünüyorum hemde çok dikkatli olmalıyız 3 km yukarıya lav püskürtüyor iç basınç italyadan atmosmere çıkarken bir çok yerdeki basınç çekilmesi toprağı içe doğru çekmeye başlar depremler ard arda bi kaç yerde gelecektir çok dikkatli olunmalı
    Cevapla
  • Bilim uzmanı 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar hükümete sağlık darbesi yapılıyor içten. Medya susturuldu. Bir sürü insan aşıdan ölüyor ya da etkileniyor. Araştırın. #biontechyanetki #aşımağdurları #aşıve pcr durdurulsun.
    Cevapla
  • Bilim uzmanı 2 yıl önce Şikayet Et
    Araştırmadan yalan deyiverin. Kaynak verdik ama bakmayın. Derinlemesine araştırmayın. Ajan da değilim.
    Cevapla
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen yalan.ben bir saglikciyim ve aşı yapiyoruz hastalarimiza. ne sinovac ne de biontec ten ölen olmadı bu gune kadar. Allah tan korkun biraz. yalan haber yayarak ne amacliyorsunuz.
    Cevapla
  • mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    bir sürü insan aşıdan öldü mü? kafan güzel mi? biontek yokken biontek iyi şimdi tam tersi. yalanınızı sevsinler sizin. senin gibi yobazları susturmak lazım
    Cevapla
  • MEHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafan yerinde mi senin? Ajan mısın yoksa
    Cevapla
  • selami 2 yıl önce Şikayet Et
    99 depreminde binalar çürük da ama henüz betonlar demirler 5-10 yıllık ya da 15 yıllıktı Şimdi artık o çürük binalar 30 35 Hatta 40 yaşından daha büyük olanlar var Demir özelliğini kaybetmiş toz olmuş beton özelliğini kaybetmiş deprem olmasa bile bir kaç yıl içinde çok sayıda binanın Belki de çöktüğünü göreceğiz acilen eski binalar tahliye edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!