Kütahya depreminin ardından korkutan uyarı!

Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Kütahya depreminin ardından yaptığı açıklamada, bölgedeki fay hatlarını bir süredir izlediklerini ve elde ettikleri bulgulara göre bölgede gelecek yıllarda da benzer büyüklükte depremlerin yaşanacağını söyledi.

Kütahya depreminin ardından korkutan uyarı!
Kütahya depreminin ardından korkutan uyarı!
GİRİŞ 01.09.2021 13:57 GÜNCELLEME 01.09.2021 14:00

Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Aydınlar köyünde dün öğle saatlerinde 5 kilometre derinlikte 5.0 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Depremin ardından açıklamalarda bulunan Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜ DUAM) Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, korkutan bir uyarıda bulundu.

AKÜ DUAM Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak

Kütahya'da deprem: Üç köyde 15 ev ağır hasarlıKütahya'da deprem: Üç köyde 15 ev ağır hasarlı

Özkaymak, bölgede Çukurören, Aslıhanlar Çatkuyu fayları gibi 6.8 büyüklüğüne kadar deprem üretme potansiyeline sahip diri fayların olduğunu, Banaz, Kütahya ve Afyonkarahisar arasında bu büyüklükteki depremlerin meydana gelmesinin normal olduğunu ifade etti. 

Özkaymak, AKÜ DUAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tiryakioğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı jeodezik amaçlı farklı projeler ile bu bölgenin güncel tektonik hareketlerini GPS teknolojisi ile düzenli olarak izlediklerini kaydetti.

Özkaymak, elde ettikleri ön bulgulara göre Banaz, Kütahya ile Afyonkarahisar arasında kalan bu bölgenin günümüzde kuzeydoğu-güneybatı yönünde genişlemekte olduğunu ve gelecek yıllarda da benzer büyüklükte depremlerin meydana gelebileceğini söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama