MSB açıkladı: Tehlike büyüyor! İHA'lar bölgeye yönlendirildi

Milli Savunma Bakanlığı, KKTC'nin talebi üzerine İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) petrol sızıntısını görüntülemek üzere bölgeye yönlendirildiğini açıkladı.

MSB açıkladı: Tehlike büyüyor! İHA'lar bölgeye yönlendirildi
MSB açıkladı: Tehlike büyüyor! İHA'lar bölgeye yönlendirildi
GİRİŞ 03.09.2021 17:56 GÜNCELLEME 03.09.2021 17:56
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

MSB'den yapılan açıklamada, ''Suriye kaynaklı petrol sızıntısının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne doğru yönelmesi üzerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarının talep ettiği Deniz Kuvvetlerimize ait bir İnsansız Hava Aracı (İHA) petrol sızıntısını görüntülemek üzere bölgede görevlendirilmiştir.'' denildi.



HATAY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA!

Hatay Valisi Doğan, Samandağ sahilindeki kirlilikle ilgili, "Bütün tedbirleri alıyoruz devletimizin tüm imkanlarıyla buradayız, bu kirliliği önlemek için büyük gayret gösteriyoruz." dedi.

Fuel oilin ne kadarının denize sızdığı konusunda kesin bir bilgiye sahip olmadıklarının altını çizen Doğan, şöyle konuştu:

"Ancak bir hafta önce meydana gelen bir olay olması hasebiyle açık denize sızan bu fuel oilin büyük çoğunluğunun Suriye kıyılarına tekrar ulaştığını ve Suriye kıyılarında da bir temizlik çalışması yürütüldüğünü biliyoruz. Tabi açık denize sızan bu fuel oil öncelikli olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kara sularına doğru ilerledi. Ulaştırma Bakanlığımıza bağlı, Denizcilik Genel Müdürlüğümüze bağlı gemilerimiz bu açık alanda temizlik çalışmalarını yürütüyorlar. Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi, Seyit Onbaşı Atık Toplama Gemisi ve yine bu gemilere benzer donanıma sahip toplam 6 gemiyle birlikte açık denizlerde de bu temizlik çalışması yürütülmektedir. Tabi deniz şartları gereği birtakım atıklar da bizim sahillerimize doğru gelmiş bulunmaktadır. Bu gelen parçacıklar çok küçük parçacıklar, metal para büyüklüğündeki parçacıklar. Bunları sahildeki arkadaşlarımız bu partikülleri topluyorlar. Hem denizden, hem karadan müdahalemiz devam ediyor."

 

YORUMLAR 16
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya İKLİM temelli bir diplomatik atak içinde... açıklamalar arka arkaya. BİDEN parti programına almış ve bu konuda Kapasite oluşturmaya devam ederken; KARBON temelli çin sıkıştırmasına hazırlanıyor. Çin Mericanların elindeki kartı gördü, adımlar atıyor. Hibndistan Afrika için (Japonya gibi ) fon açıklıyor ki yaptığı projelerin KARBON DENKLEŞTİRME HAKKI ile sanayisine fatura ödemeyi durdurabilsin... BİZDE bilecek BAKAN lazım.. Yani FARKINDALİIĞIMIZ oluşmadı ki TEDBİR geliştirelim. adam dayamış sırtını ERDOĞAN a ceketini koysa kazanır misali ÖMÜRBOYU emekliliği garanti etmiş OHH yangel oğlum osman...
    Cevapla
  • Misakı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Kıbrısın, Adalar Denizi'nin ve Batı Trakya'nın tamamı Türkiye'ye aittir. İngiliz-İtalyan oyunlarıyla savaşmadan topraklarımıza çöküp Müslüman halka soykırım yapan işgalci Yunan ve Rum çeteleri topraklarımızdan ilk fırsatta kovulmalıdır.
    Cevapla
  • SİZDEN BİRİ 2 yıl önce Şikayet Et
    "Hava? Deniz? HSS?" RUMUZLU OKURUN YORUMUNU ANLAYAN ÇOK AZ. "KIBRIS KORUNMUYOR." demiyor... AB ve ABD başta olmak üzere TÜM LEŞ KARGALARI KESKİN BAKIŞLARI VE YIRTICI PENÇELERİYLE ÜZERİMİZDE DÜŞMANCA DÖNERKEN, BİR SIKINTILI DURUMDA HEPSİ BİRDEN ÜZERİMİZE ÇULLANACAĞINDAN (1. DÜNYA SAVAŞI ve KURTULUŞ SAVAŞINDAKİ DURUMDAN DAHA BETER BİR ŞEKİLDE) ÇOK UYANIK OLUNMALI; KARA, HAVA VE DENİZDEN DAHA YÜKSEK BİR KORUMA DURUMUNA GEÇİLİP S-400 gibi STRATEJİK SİLAHLAR da KIBRIS 'A KONUŞLANDIRMALIDIR.. BENİM MEGALOMANLIĞIMDAN OLSA GEREK, ADAM "L" dedi, NOHUT TARLASINI ANLADIM. DER Kİ ATASÖZÜMÜZ: "ANLATANDAN ÇOK, DİNLEYEN ARİF GEREK..." SAĞLICAKLA KALIN...
    Cevapla
  • Rezan 2 yıl önce Şikayet Et
    Samandağda kendi tekneleri petrol ve yağ atıklarını denize boşaltıyor
    Cevapla
  • KütahyAli 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis Akdeniz'de petrol bulduk diye müjde verebilir.
    Cevapla
  • Myhilye 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafa aynı kafa değişmiyor ne diyeyim Allah ıslah wtsin
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp de kırmızı çizgisini beğendiği demirtaş hapisden çıkınca hdp ileortaklığı bitircekmiş
    Cevapla
  • Haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin geçmişinle ilgili sıkıntıların var herhalde.
    Cevapla
  • Afatsum 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizinkiler gibi Heykel yapmıyor
    Cevapla
  • Bilecik 2 yıl önce Şikayet Et
    Seninkilerin petrol yok diye beton döktüğü kuyulardan, petrol çıkarıyor bir bir.. Yakındır Akdeniz'den de cıkarır hiç tasalanma sen.
    Cevapla
  • bursadan 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar ülkene uzaksın sen ,yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı