Başkan Erdoğan davet etti! Tshilombo Türkiye'ye geliyor

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Antoine Tshisekedi Tshilombo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak.

Başkan Erdoğan davet etti! Tshilombo Türkiye'ye geliyor
Başkan Erdoğan davet etti! Tshilombo Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 06.09.2021 22:29 GÜNCELLEME 06.09.2021 23:28
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Antoine Tshisekedi Tshilombo'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, 6- 8 Eylül 2021 tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacağı kaydedildi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Türkiye'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaretin gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ziyaret sırasında 7 Eylül Salı günü yapılacak resmi görüşmelerde, Türkiye ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle değerlendirilecek ve iş birliğinin geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar üzerinde durulacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız ile halihazırda Afrika Birliği Dönem Başkanlığı'nı da yürüten Cumhurbaşkanı Sayın Tshisekedi arasındaki görüşmelerde ayrıca, Afrika'daki güncel gelişmeler ile 3'üncü Türkiye- Afrika Ortaklığı Zirvesi'nin hazırlıkları ele alınacak ve güncel uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacaktır."

YORUMLAR 34
  • Tarihi 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer oraya bir Türk üssü teklifi olursa mükemmel olur. Sırf fransa ya gıcıklık yapmak için, çünkü sözde medeniyet başka bir dilden an-la-maz nokta.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Amanın, sayın başkan ya gelme yada arkanı sağlama alacağın doğru düzgün bir Genel kurmay başkanı görevlendir. Veya bırakın bu işi bizim MİT yapsın.
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Dönüşte darbe yaparlar dikkatli olsun.
    Cevapla
  • Hüseyink 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahan buradan söylüyorum Kongo’da yakında darbe olur RTE ile görüşen liderlerin tamamı darbeye maruz kalıyor aha bunu buradan söylüyorum
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede dünyadaki bütün mineraller mevcuttur.Ozellikle koltan kobalt gibi mineralleri dolayısıyla bu ülke her zaman önemlidir.Butun teknoloji devlerinin bu ülkede faaliyeti mevcuttur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”