Şehirlerarası seyahatte PCR testi zorunlu mu? Toplu taşımada PCR kontrolü nasıl yapılacak?

PCR testi; konser, sinema, tiyatro gibi yerlerin ardından şehirlerarası seyahatlerde de zorunlu oldu. Peki aşı olmayanlar toplu taşımaya binebilir mi, otobüslerde PCR testi zorunlu mu?

Şehirlerarası seyahatte PCR testi zorunlu mu? Toplu taşımada PCR kontrolü nasıl yapılacak?
Şehirlerarası seyahatte PCR testi zorunlu mu? Toplu taşımada PCR kontrolü nasıl yapılacak?
GİRİŞ 13.09.2021 10:13 GÜNCELLEME 13.09.2021 10:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şehirlerarası toplu taşıma araçlarına biniş öncesi aşısız veya aşısı tamamlanmamış kişiler için PCR testi istenmesi uygulaması başladı. Peki PCR testi olmadan toplu taşıma araçları kullanılamayacak mı?

Aşı Olmayanlar Seyahatlerde PCR Testi Gösterecek mi?

Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunacak. 

Seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecek. 

Toplu Taşıma Araçlarlarında PCR Testi Kontrolü Nasıl Olacak?

PCR negatif test zorunluluğu istenilen alanlara (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) girmek isteyen ya da şehirler arası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanacak kişiler, aşılama süreçlerinin tamamlanmış veya hastalığı geçirmiş kişi durumunda olup olmadığını Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kontrol ederek PCR negatif test raporu almaları gerekip gerekmediğini öğrenebilecek. 

Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) ya da şehirler arası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanma sırasında istenilecek PCR negatif test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanacak.

YORUMLAR 3
  • YAZIK ÇOK YAZIK 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcular bu işi; ultra prof. doktor sağlık Bakanı bilim adamı Olanlardan daha iyi bilmişler. İŞİNİN İLGİNCİ BUNLARI BEĞENEN ÇOK KİŞİ VAR.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Seyahat ozgurlugu genelge ile ustelik mantiksizca kısıtlanıyor asi olanin da bulastirici olabildigi bilimsel gercegi varken...
    Cevapla
  • Kaya Yldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olan da virüsü bulaştırıyor. Örnek Yeşim Salkım'ın kendisi açıkladı; Babasının bakıcısı 2 doz aşılı olduğu halde 3 doz aşı olmuş babasına virüsü bulaştırdı ve babası daha yeni vefat etti. O Zaman aşılı olan birisi virüsü başkasından kapabildiğine göre pcr testi yaptırmadan otobüse, uçağa bindiğinde başkalarına da bulaştırabileceğine göre neden aşılılardan da pcr testi istenmiyor. ? Sonuçta aşısız bulaştırmasın diye pcr testi istendiğine göre aşılıda başkasından virüsü yine kaptığına göreve üstelik başkasına da bulaştırdığına göre pcr testi aşılılardan da istenmelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak