DİB KPSS 50 puan ile kamu personeli alımı! Eğitimci, hizmetli, spiker, yönetmen, kameraman, spiker

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre; en az lise mezunu 97 kişilik kamu personeli alımı yapılacak. Alımlar farklı unvanlarda yapılacak olup bazılarında KPSS puanı esas alınacak bazılarında ise KPSS puanı şartı olmayacak. Peki DİB hangi kadrolara personel alımı yapıyor?

DİB KPSS 50 puan ile kamu personeli alımı! Eğitimci, hizmetli, spiker, yönetmen, kameraman, spiker
DİB KPSS 50 puan ile kamu personeli alımı! Eğitimci, hizmetli, spiker, yönetmen, kameraman, spiker
GİRİŞ 14.09.2021 09:34 GÜNCELLEME 14.09.2021 09:35

Diyanet İşleri Başkanlığı; Hizmetli, Prodüktör, Kameraman, Montajcı, Ses Kayıtçısı, Yönetmen, Spiker, Işıkçı ve Eğitim Görevlisi unvanlarda en az lise mezunu personel alımı yapacak. Alım yapılacak kadrolar KPSS’li ve KPSS’siz olarak belirlendi. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı için başvuru şartları…

Diyanet İşleri Başkanlığı Kameraman, Prodüktör, Kameraman, Montajcı, Ses Kayıtçısı, Yönetmen, Spiker, Işıkçı Alımı 

Diyanet İşleri Başkanlığımız Merkez Teşkilatında boşta bulunan; Prodüktör, Kameraman, Montajcı , Ses Kayıtçısı, Yönetmen, Spiker, Işıkçı, toplam 30 (otuz) kadroya sözlü sınav sonucuna göre açıktan atama yapılacaktır. Sözlü sınava 2020 yılı KPSS puan sırası esas alınarak tabloda belirtilen boş kadro sayısının 3 (üç) katı aday çağrılacaktır.

Başvuru Şartları Neler?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,

  • Öğrenim durumuna göre 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP3 veya KPSSP93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

  • Spiker unvanına başvuru yapacak adaylar için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı en az 80 saatlik sunuculuk/spikerlik kursu aldığını gösterir belgeye sahip olmak,

  • Unvanlara göre aşağıdaki tabloda belirtilen yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden/programlarından mezun olmak.

İlana Ulaşmak İçin Tıklayınız!

Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmetli Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatında münhal bulunan; aşağıda sınıfı, unvanı, öğrenim durumu ve adedi belirtilen kadrolara 2020 yılı KPSS puan sırası esas alınarak tabloda belirtilen boş kadro sayısının 3 (üç) katı çağrılacak adaylar için yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre açıktan “hizmetli” alımı yapılacaktır.

Başvuru Şartları Neler?

  • 657  sayılı  Devlet  Memurları  Kanunu’nun  48  inci  maddesinin  (A)  bendinde  belirtilen  genel şartları  taşımak, 

  • Lise  veya  dengi  okul  mezunu  olmak, 

  • 2020  yılı  Kamu  Personel  Seçme  Sınavının  KPSSP94  puan  türünden  en  az  50  (elli)  puan almış  olmak.

İlana Ulaşmak İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Görevlisi Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatı dini yüksek ihtisas ve eğitim merkezlerinde münhal bulunan; aşağıda yeri, unvanı, sınıfı ve adedi belirtilen kadrolara yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen “eğitim görevlisi” alınacaktır.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...