Boşnakları hedef almıştı: Merdan Yanardağ'a tepkiler sürüyor!

Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Abdulnaser Şimşek, Merdan Yanardağ’ın tepki çeken “Boşnaklar Müslüman olmuş Sırp'tır.” sözlerine yaptığı bir açıklamada sert tepki gösterdi.

Boşnakları hedef almıştı: Merdan Yanardağ'a tepkiler sürüyor!
Boşnakları hedef almıştı: Merdan Yanardağ'a tepkiler sürüyor!
GİRİŞ 09.09.2021 16:01 GÜNCELLEME 09.09.2021 16:02
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın Boşnaklarla ilgili sözleri tepki çekmeye devam ediyor.

Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Abdulnaser Şimşek, Yanardağ’ın tepki çeken “Boşnaklar Müslüman olmuş Sırp'tır.” sözlerine yaptığı bir açıklamada sert tepki gösterdi.

“TARİH BİLMEDEN KONUŞUYOR”

Şimşek açıklamasında Yanardağ’ın ifadelerini kınayarak “Boşnakların ne olduğu, kim olduğu, nereden geldiği, etnik yapıları dini yapıları bellidir. Böyle hiçbir tarih bilmeden, hiçbir coğrafya bilmeden, hiçbir bilimsel veri kullanmadan amacının ne olduğu belli olan veya olmayan böyle sözlerin ulusal kanallarda kendini genel yayın yönetmeni olarak ifa eden, söyleyen birinin de kullanılması ayrıca manidar.” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BOŞNAKLAR YARIN BULGARLAR HEDEF OLABİLİR!”

Bugün Boşnakları hedef alan bu zihniyetin yarın Bulgaristan, Makedonya veya Trakya göçmenlerini hedef alabileceği ihtimalini hatırlatan Şimşek açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Meclisimiz malum Bayrampaşa Meclisi, belki bu konunun burada konuşulmasına gerek yoktu ama bizim Bayrampaşa Meclisi’nin de malum bir yapısı var. Burada hepimiz çok farklı coğrafyalardan olmamıza rağmen mutlaka bu söylenen sözle ilgili, Boşnaklarla ilgili bir şekilde bir aidiyetimiz, buraya bağlılığımız var. Mesela Murat abi Trabzon’ludur, eşi Boşnak’tır. Dolayısıyla bende bu meclisin sesi olma adına böyle bir söz alma ihtiyacı duydum. Korkarım ki bu zihniyet! Boşnaklar için söylediği bu sözü, yarın öbür gün Bulgaristan Muhacirleri için, yarın öbür gün Makedonya’dan göç eden muhacirler için, yarın öbür gün de batı Trakya’dan göç eden muhacirler için de farklı şekillerde değerlendirebilir. Onun için özellikle bu meclise not düşmek adına, tarihe not düşmek adına ve yine ilk başta söylediğim gibi rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in 'Hatırlayacağımız şey düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.' düsturuyla bu sözleri söyleme ihtiyacı duydum."

YORUMLAR 14
  • Nuri Özbek 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben de Boşnagım (Muşoviç) herkes her şeyi tam olarak bilmeyebilir,biraz hoşgörü biraz tölerans kimseye birşey kaybettirmez ayrıca Merdan Bey aydın bir insan üstelik bu ülke için bedel ödemiş ve aylarca hapis yatmış biri eminim Ülkemizdeki bütün insanları kucaklayan bir yapıya sahip.Bütün insanlığa esenlikler dilerim. Nuri Özbek.
    Cevapla
  • 12345 2 yıl önce Şikayet Et
    Verin mahkemeye....!
    Cevapla
  • Boşnak Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Merdan ne Türk adı ne Osmanlı adı ne müslüman adı sen nesin onu konuş.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    merdan yanardağ, hangi dinden ve milletten bileniniz var mı?
    Cevapla
  • sert adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların TÜRK vatandaşı olmaya hakları yok..DEFOLUP GİTSİNLER BU ÜLKEDEN..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...