Başörtülü akademisyeni darp eden zanlı tahliye edildi

Nişantaşı’nda bir parkta arkadaşıyla oturduğu sırada tartıştığı akademisyen Neşe Nur Akkaya’yı darp ettiği iddia edilen Eray Çakın, yargılandığı davada tahliye edildi.

Başörtülü akademisyeni darp eden zanlı tahliye edildi
Başörtülü akademisyeni darp eden zanlı tahliye edildi
GİRİŞ 10.09.2021 13:50 GÜNCELLEME 10.09.2021 14:23
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Nişantaşı’nda bir parkta arkadaşıyla oturduğu sırada tartıştığı akademisyen Neşe Nur Akkaya’yı darp ettiği iddia edilen Eray Çakın, yargılandığı davada tahliye edildi.
Nişantaşı’nda akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya bir parkta arkadaşıyla oturduğu sırada, aralarında çıkan tartışma sonrası şişeyle vurduğu iddia edilen Eray Çakın’ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Eray Çakın SEGBİS aracılığıyla katılırken, tarafların avukatları duruşmada hazır bulundu. Hakim, hakkında zorla getirme kararı çıkarılan tanık polis memurunun duruşmada hazır olmadığını kaydetti.

SAVCI ADLİ RAPORLAR ARASINDAKİ ÇELİŞKİNİN GİDERİLMESİNİ İSTEDİ

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, duruşmaya gelmeyen tanık polis memuruna yeniden zorla getirme kararı çıkarılmasını talep etti. Dosyadaki adli raporların arasında bulunan çelişkinin giderilmesini isteyen duruşma savcısı, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve delil karartma şüphesinin bulunmadığı gerekçesiyle sanığın tahliyesini talep etti.
Sanık avukatı ise, “Müvekkil 90 gündür tutukludur. Delillerin karartılma durumu olmadığı gerekçesiyle tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Müştekiler avukatları ise duruşmadaki beyanlarında, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istediklerini belirtti. Tanık polis memuru hakkında yeniden zorla getirme kararı çıkarılmasına karar veren mahkeme, İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı ile Adli Tıp Kurumu raporu arasındaki çelişkinin giderilmesi için dava dosyasının Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, sanığın tutuklu kaldığı süre nedeniyle tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Saldırının ardından Eray Çakın’dan şikayetçi olan Neşe Nur Akkaya saldırının başörtüsüne yönelik olduğunu öne sürmüştü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Eray Çakın’ın Neşe Nur Akkaya ve arkadaşı Yasemin Farhat’a karşı zincirleme şekilde ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama’ suçundan 1 yıl 3 aydan 3 yıl 9 aya kadar hapsi talep edildi. Şüpheli Çakın’ın ‘silahla kasten yaralama’ suçundan da 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar da hapsi talep edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 28
  • nail erdoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu dünyanın öbür dünyası da bu dünyada mahkeme şaşar ama Allah ın mizan terazisi şaşmaz orada kılı kırk yararlar .açılmak marifet değil kapanmak marifet oysa müslümanlar açık çıplak lara karışmıyor. neden din düşmanları kapalılara karışıyor örtünmek Allah ın emridir.Medvlam din düşmanlarının şerrinden gerçek müslümanları korusun.Baş örtüsüne uzanan eller kırılsın.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    ayni sey chp laiklere olmus olsa cezaya yagar idi kapali olan oldumu yapan ceza almiyor bence yuksek mahkeme gidecek hep yapanin yanina kaliyor cok mahkeme guvenme kanunlara gøre degil islerine geldigi gibi karar verir daha ønce verdigi kararlara bakilacak hata eksik var ise yuksek mahkeme gidicek orda suclu bulunur ise o cezanin yarisini bu karari verene vereceksin
    Cevapla
  • çorumlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum böyle kapalı hanımlarda reise atıp tutuyorlar, istanbulda böyle de türkiyeyi kaybedersek neler olur hiç düşünmüyorlar mı acaba, hapis cezası olmazsa chp lilerin neler yapabileceğini düşünseler iyi olur,
    Cevapla
  • hacı emmi 2 yıl önce Şikayet Et
    yasalar mini eteklinin ,bikini'linin dolaşmasına izin veriyorsa, kapalı tesettür veya değil ne tarzda olursa olsun giymeli değil midir? inanç özgürlüğü ülkemizde ecnebilere uygulanıyorsa, bir de müslüman olan Türkiye'de islamın farz kıldığı giyime sen nasıl karışabilirsin ki? cuma müslümanların, cumartesi yahudilerin,pazar hıristiyanların bayram günüdür. biz neden o vakit cumartesi ve pazarı tatil günü olarak kabul edelim. biz müslümanız. tabi ki sen değilsen o ayrı...
    Cevapla
  • Yandım Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    90 gün az değil, aklını başına getirmiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması