KYK yurt sonuçları açıklandı mı 2021? Devlet yurdu sonuc.kyk.gov.tr başvuru sonucu sorgulama!

Şehir dışında üniversite okuyacak öğrenciler devlet yurtlarına başvurularını 12 Eylül itibariyle tamamladı. Başvuruların sona ermesiyle birlikte gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne çevrildi. Yurt hakkı kazanacak öğrenciler belirlenirken ailenin maddi durumu, okuyan diğer çocuk sayısı gibi kriterler baz alınıyor. Peki 2021 KYK yurt sonuçları açıklandı mı? İşte e-Devlet KYK yurt başvuru sonucu sorgulama ekranı!

KYK yurt sonuçları açıklandı mı 2021?  Devlet yurdu sonuc.kyk.gov.tr başvuru sonucu sorgulama!
KYK yurt sonuçları açıklandı mı 2021? Devlet yurdu sonuc.kyk.gov.tr başvuru sonucu sorgulama!
GİRİŞ 15.09.2021 15:02 GÜNCELLEME 15.09.2021 15:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

KYK yurt başvuru sonuçları, e-Devlet üzerinden açıklanacak. Yüz binlerce ön lisans ve lisans öğrencisi devlet yurtlarında kalıp kalmayacağını öğrenebilmek için araştırma yapmaya başvuruların sona ermesiyle birlikte başladı. KYK yurt değerlendirmesinde öğrencinin eğitim alacağı şehir, ailesinin maddi durumu, ailede  eğitim alan başka çocuğun olup olmadığı gibi kriterler belirleyici olacak. Ayrıca anne veya babası vefat etmiş, şehit ve gazi yakını gibi öncelikli kişiler ücretsiz olarak faydalanabilecek. Öğrenciler KYK yurtlarına kayıt yaptırırken depozito ücreti verirken her ay yurt tipine göre ücret ödeyecek. Peki KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Gençlik ve Spor Bakanlığının sonuçları ilan etmesi beklenen tarih…

2021 KYK Yurt Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığına çevrilmiş durumda. Başvuru sonuçları için bir takvim açıklanmadı. Geride bıraktığımız senelerde başvuru süreci göz önünde bulundurulduğunda zaten bir sonuç takvimi ilan edilmiyor. Değerlendirme aşaması sona erdikten sonra e-Devlet, veya YURTKUR resmi internet sitesi üzerinden sonuçlar erişime açılıyor. Geçtiğimiz senelerde açıklanan sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda sonuçların bugün açıklanması bekleniyor.

KYK Yurt Başvuru Sonucu Nasıl Sorgulanır?

KYK 2021 başvuru sonuçları sonuc.kyk.gov.tr adresi üzerinden sorgulanacak. Adaylar e-Devlet giriş seçeneği ile birlikte T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle yurt hakkı kazanıp kazanmadığını sorgulayacak. Yurtlarda kalma hakkı edinemeyen öğrenciler kayıt yaptırmayan adayların yerine yedek olarak yerleştirilecek. Sizde sonuçlar açıklandığında buradan direkt olarak sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Hatalı ve Eksik Belgeyle Yapılan Başvurular Geçersiz Sayılacak!

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren devlet yurtlarında kalmak isteyen ve başvuru yapan öğrenciler hatalı veya eksik öğrenim bilgisiyle başvuru yaptığı takdirde başvurusu geçersiz sayılacak. Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrenciler yurtta  barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları belgeleri yurt müdürlüklerine teslim edecek. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

KYK Yurt Değerlendirmesi Nasıl Yapılıyor?

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı devlet yurtlarına başvuru yapan öğrencilerin merak ettikleri konuların başında değerlendirme kriterleri geliyor. Yurtların başvuru sonuçları 12 devlet kurumu tarafından detaylı ve objektif olarak değerlendirmeye tabi tutuluyor. Ailelerdeki maddi durum, gelir kaynağı, çalışan ve okuyan öğrenci sayısı gibi kriterler öncelik sırasına göre değerlendirilerek yurt çıkan öğrenciler belirleniyor. Yurtta barınma hakkı kazanan öğrencilerin yanı sıra sonuçlarda yedek adaylarda bulunuyor. Kayıt hakkı kazanmasına rağmen yurtlara kayıt yaptırmayan adayların yerine yedek adaylar yerleştiriliyor.

KYK Yurt Giriş Çıkışları Saat Kaçta?

Devlet yurdunda kalacaklar için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilerin uyması gereken kurallar belirlenmiştir. Öğrenciler bir eğitim yılında toplam 60 gün izin kullanabilirken hafta sonu kullanılan izinler 60 güne dahil değildir. Öğrencilerin yurda en son giriş saat 23.00 iken yurttan en erken çıkış saati sabah 6.00 olarak belirlenmiştir.

İstanbul, İzmir, Ankara Yurt Ücretleri Ne Kadar?

Büyükşehirlerde ön lisans ve lisans eğitimi almaya hazırlanan öğrenciler bu şehirlerdeki yurt fiyatlarını öğrenmek istiyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde 6 farklı yurt tipi bulunuyor. Kalınan yurdun özelliklerine göre yurtlara ödenen depozito ve aylık ücret değişkenlik gösteriyor. Yani kalınan şehre göre değil yurt özelliklerine göre fiyatlar değişiklik gösteriyor. İşte 2021 güncel yurt ücretleri;

KYK YURT TİPLERİ AYLIK YURT ÜCRETLERİ DEPOZİTO ÜCRETLERİ
1. TİP  230 TL 314 TL
2. TİP 250 TL 342 TL
3. TİP 290 TL 396 TL
4 TİP 325 TL 444 TL
5. TİP 360 TL 492 TL
6. TİP 390 TL 533 TL
 
 

2021 KYK Burs Başvuruları Ne Zaman?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, burs başvuruları yurt başvurularıyla kıyaslandığında daha geç tarihlerde başlıyor. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi güz dönemi başladıktan sonra KYK burs başvuruları alınmaya başlanacak. Geride bıraktığımız dönemde KYK burs başvuruları 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında alınmaya başlamıştı. Bu yılda benzer şekilde başvuruların Ekim ayı içerisinde alınması bekleniyor. 2021 yılında burs almaya hak kazanan öğrencilere 12 ay boyunca aylık 550 TL ödeme yapıldı. Bu yıl bu miktarın artarak 600 TL olması bekleniyor.

YORUMLAR 4
  • dursun 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu yurt işini okullar açılmadan en az bir hafta önce açıklansa ne olur insanlar ne yapacağına ona göre karar verse benim çocuğum kars a gidecek yurt belli değil onu mu bekleyeyim eve mi bakayım dışarda yurt mu bakayım şaşırdım kaldım
    Cevapla
  • saim 2 yıl önce Şikayet Et
    Adana İMKB Fen Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu kapalı, Çocuklar başka okul yurtlarında, açılması yönünde görüş beyan ediyorum
    Cevapla
  • Molla Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    DGS sonuçları açıklanmadı, onlar ne olacak?
    Cevapla
  • Fethi ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Açıklandı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü