Son dakika: 17 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 17 eylül koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 17 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!
Son dakika: 17 Eylül koronavirüs tablosu açıklandı!
GİRİŞ 17.09.2021 20:38 GÜNCELLEME 17.09.2021 20:38
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 341 bin 854 Kovid-19 testi yapıldı, 27 bin 692 kişinin testi pozitif çıktı, 237 kişi yaşamını yitirdi.

Günün tablosuna ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Can kaybımız dünkü kadar fazla değil. Vaka sayımız, içinde olduğumuz hareketlilik dönemini aynı ciddiyetle yansıtıyor. Bu durum, yakın günlerde vefat sayılarına yansımaya devam edecek. Tam doz aşımızı olup, tedbirlere uyarak salgına karşı gerekli mücadeleyi vermeliyiz.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 17 Eylül’de açıklanan 24 saatlik verilere göre 27 bin 692 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 237 oldu. Bir günde toplam 341 bin 854 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 23 bin 197 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 84,58 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 67,24 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 104 milyon 593 bin 216’e yükseldi.

“Aşılamada ilk sırada Muğla var”

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,3 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Kilis, Yalova, Tekirdağ, Amasya, Aydın, Edirne, Antalya, Çanakkale ve Eskişehir takip etti.

“En düşük aşılama Gümüşhane”

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 72,0 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Gümüşhane’yi sırasıyla Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt, Muş, Bayburt ve Elazığ takip etti.

YORUMLAR 34
  • Zalimler 2 yıl önce Şikayet Et
    Koca mısın nesin. Artık adını duymak istemiyoruz.
    Cevapla
  • vatan sever 2 yıl önce Şikayet Et
    nankör.....
    Cevapla
  • HASAN KAYA 2 yıl önce Şikayet Et
    21.08.2020 Tarihli resmi gazetede yayınlanan DSÖ ile türkiye arasındaki pandemi anlaşmasını baştan sona okuyun devletin DSÖ ye verdiği yetkilere inanamayacaksınız burada yazardım ama çok uzun. Hatta o sözleşme 2017 yılında pandemi yokken Recep Akdağ zamanında imzalanmış fakat 21.08.2020 tarihinde resmi gazetede yayınlanmış. Bizlere çok büyük oyun oynanıyor.
    Cevapla
  • Abdullah Kuloğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Tedbirlere devam. Biz bu virüsü yeneceğiz. Ama biraz zaman alacak.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Durum böyle giderse kısa zamanda virüs biter
    Cevapla
  • Ertugrul Bey 2 yıl önce Şikayet Et
    Bendede biter bulaşacak insan bulamaz.Zira ortada bulaşacak insan bırakmayacaklar.
    Cevapla
  • Engiy 2 yıl önce Şikayet Et
    Buradan bedava yorum yapanlar okullara göz dikenler tatil zamanı niye eyyam yapmadılar o zaman korona yok muydu 2000 kişilik otellerde çocuklar korona olmuyor da elin gavuru ile beraber 300 kişilik okullarda oluyor öyle mi peki okullar kapanırsa nereye kadar peki bu çocuklar ve gelecek nesil nasıl yetişir cahil mi kalsin yarın öbür gün böyle vakalar ile mücadele edecek bilim adamları doktorlar nasıl yetişecek a benim çok bilmişlerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'